Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2728
EURO
37,5038
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.919,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DSP'Lİ ESKİ BAKAN BİRGÜN'E YAZAR OLDU...
DSP Lİ ESKİ BAKAN BİRGÜN E YAZAR OLDU...
 
DSP Genel Sekreteri Tayfun İçli, Birgün Gazetesi’nde yazmaya başladı. Birgün’de her hafta Çarşamba günü yazacak olan Tayfun İçli’nin, “Tavizin adı zafer oldu” başlıklı ilk yazısı aynen şöyle:
 
23.12.2004 - 13:18

Ülkemizin dış politika ve ulusal güvenlik konuları son iki yıldır AKP Hükümetince kapalı kapılar ardında ahbap çavuş ilişkisi içerisinde sürdürülmektedir.

Sayın Başbakan, yabancı devlet ya da hükümet başkanları ile yaptığı kimi görüşmelerde geleneklere aykırı olarak yanına Dışişleri görevlilerini almamaktadır. Dolayısıyla bu görüşmelerin tutanakları tutulmamaktadır.

Brüksel’deki son AB Doruğu’nda yaşananlar AKP Hükümeti’nin nasıl bir dış politika sürdürdüğünün somut göstergesidir.

AB Dönem Başkanı ne diyor...

“Ne zaman Erdoğan bir şeyi kabul etse, bir danışmanı kulağına bir şeyler fısıldıyordu; o zaman Erdoğan hemen vazgeçiyordu.”

Bu nedenle danışmanları dışarı çıkarma ve görüşmeleri baş başa sürdürme kararı aldıklarını ve odada sadece çevirmeni bıraktıklarını anlatan Bot, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“O zaman bile ilerleme sağladığımızı düşündüğümüz anda, koridorun sonunda bulunan odasına giden Erdoğan yeni koşullarla dönüyordu.”

Bu arada, Erdoğan’ın dış politika danışmanlarından biri; ABD, İngiliz ve Alman Büyükelçilerine cep telefonuyla, “Bu iş bitti, biz uçuyoruz” diyerek, yine devlet gelenekleri ve ciddiyeti ile bağdaşmayacak bir tutum izleyebiliyordu.

 

Çizgi mizgi kalmadı

 

         Öte yandan, ülkemizin vazgeçilmez “kırmızı çizgileri” de AKP İktidarınca büyük bir uysallıkla bir bir terk edilmiştir. Yani çizgi-mizgi bırakılmamıştır.

Sayın Başbakan, Brüksel’e giderken “Gerekirse çekiliriz” diyerek rest çeken bir tutum izlemesine karşın tavizci tutumunu sürdürmüştür.

         AKP Hükümeti, 1999 yılında Helsinki’de kazandığımız,-başta ön koşulsuz ve ayrımsız üyelik hakkı olmak üzere- hiçbir hakkın takipçisi olamamıştır. Kabul edemeyeceğimiz dayatmalara boyun eğmek zorunda kalmıştır. İlerleme Raporu’nda yer alan ve kabul edilemez olan konuları da olduğu yerde bırakmıştır.

Hollandalı Bakan’ın, “Ben bunu tatsız bir düşünce olarak görüyorum. Bir yerde maç sırasında kurallar değişmiş oldu” şeklindeki değerlendirmesini dahi, ne yazık ki, ülkemizin Başbakanı da ve Dışişleri Bakanı da yapamamıştır.

         AB’nin 6 Ekim 2004 İlerleme Raporu’ndan sonra 17 Aralık Brüksel Doruğu kararında da Türkiye ile ilgili olarak ucu açık müzakerelerden söz edilmiş ve bu artık geri dönülemez biçimde kayda geçirilmiştir. Hükümet, buna karşı da hiçbir şey yapamamıştır.

         Hükümet, 1963 Ankara Anlaşması’na bazı koşullar koyarak Kıbrıs Rum Yönetimi’ni fiilen kabul etmekle, Kıbrıs Türkleri’nin varlığını ve geleceğini tehlikeye atmıştır.

         Rum Kesimi’ni sözlü olarak tanıyacağını ilan etmekle yazılı olarak kabul etme arasındaki fark, en iyi olasılıkla Türkiye’yi sözünde durmaz bir ülke hâline sokma dışında bir sonuç vermeyecektir. Kaldı ki, bu sözlü güvence kayıtlara geçirilmiştir.

         Anlaşılan o ki, AKP Hükümeti’nin  tutumundan cesaret alan AB, ülkemizin sorumlu olmadığı, kendi hukuksuzluklarını bile  bize temizletme çabası içine girmiştir.

         Türkiye üye olsa bile serbest dolaşım hakkının tanınmadığı tek ülke olacaktır. Bu da Türkiye’nin -kabul edilecekse- ayrı bir statüde kabul edileceği anlamını taşıyacaktır. Dahası, Türkiye, istenen her şeyi yapsa bile üye ülkelerden biri üyeliğimize karşı çıkarsa, ülkemiz AB’ye kabul edilmeyecektir.

         AKP, tüm bunları; devletin üst yönetiminin 7 Aralık’taki ortak görüşünü yansıtan kararına aykırı olarak, hiçbir somut güvence almadan ve her an, küçük bir bahaneyle kesilebilecek olan müzakere başlama tarihini almanın karşılığında yapmıştır.

Sayın Başbakan, bunların sorumluluğunu da kayıtlara imza attırdığı Devlet Bakanı Sayın Beşir Atalay’ın sırtına yıkmaya çalışmıştır.

AKP bütün bu olup bitenleri sanki büyük bir zafermiş gibi şenliklerle kutlarken, destekçileri de alkış tutarak halkı yanıltmaya çalışmaktadırlar.

Sözün özü: AKP, izlediği bu tutumla tavizin adını zafere dönüştürmüştür.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TÜRK ERKEĞİNİ KADIN YAPTIRMAM"...

STAR ESKİ ÇALIŞANLARI BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZDI...

HÜRRİYET BİNASI'NIN YANINDA MEÇHUL SİLAHLAR!!
»  IRAK'TAKİ REHİNE FRANSIZ GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI...
»  YAŞAR NURİ ÖZTÜRK GAZETE PATRONU OLDU...
»  HANGİ GAZETE NE KADAR SATTI?
»  ÇÖLAŞAN: İKTİDARIN YEMİNLİ GOYGOYCULARI...
»  AB ZİRVESİ VE GAZETELER...ZİRVEYLE İLGİLİ EN FAZLA FOTOĞRAFA SABAH GAZETESİ YER VERDİ
»  ÖZEL TV'LER EŞCİNSEL YAPIYOR ELEŞTİRİSİ!!
»  İŞTE 2004'TE HAFIZALARDA KALAN FOTOĞRAFLAR...
»  IRAK'TA KAÇIRILAN FRANSIZ GAZETECİLER KURTARILMAYI BEKLİYOR...
»  ŞENER'DEN MEDYA PATRONU BANKACILARA GÖNDERME...
»  PERSONELİ'NDEN AYDIN DOĞAN'A: "MAAŞIMIZ AZ"...
»  GELİNİM OLURMUSUN, ERDOĞAN'I VE AB HABERLERİNİ SOLLADI...
»  TÜRK BASINI NASIL GÖRDÜ ? İŞTE 18 ARALIK MANŞETLERİ...
»  20 GAZETECİNİN BRÜKSEL MASRAFLARINI MARLBORO KARŞILAMIŞ!!
»  BU YAZI OKUNUR... BEKİR ÇOŞKUN'DAN HARİKA BİR YAZI DAHA...
»  METİN YALMAN, BASIN İLAN KURUMU GENEL KURUL ÜYESİ!!
»  ZİRVE ARASINDA KURTLAR VADİSİ İZLENDİ...
»  CHP SORDU: STAR BİR KAMU KURULUŞU MUDUR?
»  TGRT YANGIN GÖRÜNTÜLERİNİ BAŞKA KANALA VERDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜĞÜ MUHABİRİN İŞİNE SON VERDİ !!
»  YEREL GAZETEYE AĞIR CEZA...
»  YARGITAY BASIN BÜROSU AÇILDI...
»  CNNTÜRK'TE SÖZLEŞME KRİZİ...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.