Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2728
EURO
37,5038
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.919,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞENER'DEN MEDYA PATRONU BANKACILARA GÖNDERME...
ŞENER DEN MEDYA PATRONU BANKACILARA GÖNDERME...
 
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, medya patronluğu ve banka sahipliğinin birbirinden ayrılması gerektiği görüşünde olduğunu ifade ederek, kendisinin savunduğu bu görüşün BDDK metninde olmadığını ancak son sözün TBMM'de olduğunu kaydetti.
 
19.12.2004 - 18:31
Şener, SPK'nın geleneksel Abant toplantıları çerçevesinde düzenlenen ''AB'ye Tam Üyelik Sürecinde Türk Sermaye Piyasaları Yol Haritası'' konulu toplantısında gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Şener, Finansal Hizmetler Yasa Tasarısı Taslağı'na ilişkin bir soru üzerine, taslakta bazı değişiklikler yaparak Ocak ayı içerisinde TBMM'ye göndermeyi öngördüklerini söyledi.

Bir soru üzerine bireysel olarak medya patronluğu ve banka sahipliğinin birbirinden ayrılması gerektiği görüşünde olduğunu ifade eden Şener, kendisinin savunduğu bu görüşün BDDK metninde olmadığını ancak son sözün TBMM'de olduğunu kaydetti.
 
Şener, ''Banka sahipliği konusundaki bu görüşünüzü Başbakan'a açtınız mı?'' şeklindeki soru üzerine, bu konudaki görüşünü henüz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açmadığını, ancak bir milletvekili olarak ve Bakanlar Kurulu üyesi olarak bu görüşünü ifade edeceğini, konunun TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu'nda uzun ve ayrıntılı bir şekilde tartışılacağını düşündüğünü kaydetti. ''Banka sahipliği konusundaki görüşlerinizi biraz açar mısınız? şeklindeki soru üzerine Şener, Türkiye'de bankacılık sektörünün 1994-2000-2001'de önemli aşamalardan geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:
      ''Bu aşamalardan geçerken banka ve medya sahipliği sağlıklı bilgi anlamında doğru olmuyor. Uluslararası standartlara uymuyor. Böyle bir şey yok. Sektör çok önemli. Sektörün iyiye gitmesi ekonominin iyi gitmesi fotoğrafı gibi algılanıyor. Doğru yapılacak sağlıklı ekonomik politikalar uygulanmasında güçlükler ortaya çıkıyor.'' Banka sahipliği konusunda Bankalar Birliği'nin hazırladığı bir çalışma olduğu, bu konuda bir geçiş sürecinin öngörüldüğü hatırlatılarak, bu konudaki görüşlerinin sorulması üzerine Şener, ''Geçiş süreci lazım. Geçiş süresi 3 yılda, 5 yılda olabilir.'' dedi.
      Şener, BDDK'nın amaç maddesine IMF'nin itirazları olduğu şeklindeki sorusuna, ''İtiraz maddesi yok. İki noktada farklı görüş var. Bunlar değerlendiriliyor. Ama ana konu bu değil'' yanıtını verdi.
     
     TMSF'NİN İSTEDİĞİ YASAL DEĞİŞİKLİK
      TMSF'nin elindeki şirketlerin satışına yönelik istediği yasal düzenlemenin Finansal Hizmetler Yasa Tasarısı'nda yer almayacağını belirten Şener, bu konuda bir komisyon kurulduğunu, komisyonun toplantı yaptığını ve komisyon üyelerinin ilgili bakanlar ile bir kez daha biraraya geleceklerini bildirdi.
      Şener, taslağı BDDK yerine başka bir kuruluşa hazırlatabilme yetkilerinin olduğunu, ancak hükümet olarak böyle bir iradeyi ortaya koyduklarını ve üst kuruluşa taslak metni hazırlattıklarını kaydetti.
      Taslak metin hazırlanırken kurumlar arasında görüş farklılıkların olabileceğini belirten Şener, bu tür tartışmaların doğal karşılanması gerektiğini, ancak TBMM'de bir konunun yasalaşması için yetkinin milletvekillerinde ve tasarı sunma yetkisinin de Bakanlar Kurulu'nda olduğunu söyledi.
     
     TASLAĞIN İSMİNİ TUTMADIM
      Finansal Hizmetler Kanun Taslağı ismini tutmadığını ifade eden Şener, daha önceki taslaktaki isimlerinde ''oturmadığını'' kaydetti.
      Bazı maddeleri inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Şener, ''Sayıştay'ın sektör ile ilgili hazırladığı raporu bakana sunar'' şeklinde görüş olduğunu ve bunun yanlış olduğunu belirterek, Sayıştay yaptığı denetimin raporunu TBMM'ye göndermesi gerektiğini söyledi.
      Şener, 169 maddelik bir taslağın içinde bazı maddelerin değişmesi ile ilgili görüşlerinin olduğunu hatırlatarak, bu görüşlerinin taslağın tamamına yönelik eleştiri olarak algılanmaması gerektiğini kaydetti 'BDDK iyi bir çalışma yapmış'' diyen Şener, ''BDDK'nın mevcut üyelerini değiştirme düşünceniz var mı?'' sorusunu ise ''Gerek olmadığı kanaatindeyim'' şeklinde yanıtladı.
      Bir gazetecinin ''Ali Balkaner'e ceza veriliyor. Murat Demirel'in üzerine neden gidilmiyor?'' şeklindeki sorusuna Şener, ''Bu ne idarenin işi ne de yasama organın işi. Yargının işi.'' yanıtını verdi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PERSONELİ'NDEN AYDIN DOĞAN'A: "MAAŞIMIZ AZ"...

GELİNİM OLURMUSUN, ERDOĞAN'I VE AB HABERLERİNİ SOLLADI...

TÜRK BASINI NASIL GÖRDÜ ? İŞTE 18 ARALIK MANŞETLERİ...
»  20 GAZETECİNİN BRÜKSEL MASRAFLARINI MARLBORO KARŞILAMIŞ!!
»  BU YAZI OKUNUR... BEKİR ÇOŞKUN'DAN HARİKA BİR YAZI DAHA...
»  METİN YALMAN, BASIN İLAN KURUMU GENEL KURUL ÜYESİ!!
»  ZİRVE ARASINDA KURTLAR VADİSİ İZLENDİ...
»  CHP SORDU: STAR BİR KAMU KURULUŞU MUDUR?
»  TGRT YANGIN GÖRÜNTÜLERİNİ BAŞKA KANALA VERDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜĞÜ MUHABİRİN İŞİNE SON VERDİ !!
»  YEREL GAZETEYE AĞIR CEZA...
»  YARGITAY BASIN BÜROSU AÇILDI...
»  CNNTÜRK'TE SÖZLEŞME KRİZİ...
»  ALMAN MAHKEMESİ VAKİT GAZETESİNİN DAĞITIMINI DURDURDU !!
»  ALTAYLI AZİZ YILDIRIM'A FENA ÇAKTI !
»  VATANDAŞ MÜSTEHCEN BULDU, RTÜK'E SUCUK REKLAMI ŞİKAYETİ YAĞMURU
»  NOKTA'DA İPLER KOPTU: GENEL YAYIN YÖNETMENİ MUSTAFA SÖNMEZ VE EDİTÖRLER İSTİFA ETTİ !!
»  TAKİ DOĞAN KALP SPAZMI GEÇİRDİ
»  TRT'DE BEKLENEN OLDU, PARASIZLIK'TAN TRT 4'ÜN YAYINI DURDURULDU...
»  ULUSAL KANAL'A 2,3 TRİLYON HALK DESTEĞİ!
»  ÇÖLAŞAN, A.A'YI YAZDI, TATANKA YUTANKA'YI SORDU...
»  SAYGI ÖZTÜRK YAZDI ! TRT'DE KİM NE KADAR ÜCRET ALIYOR?
»  MECLİS'TE "GELİNİM OLUR MUSUN?" TARTIŞMASI
»  2004 GAZETECİLER İÇİN ÖLÜM YILI... BU YIL İÇİMİZDEN 120 İSİM ÖLDÜRÜLDÜ !
»  EMİN KOÇ, TRT'YE ARAÇ ALIMLARINI SORDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.