Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2728
EURO
37,5038
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.919,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TRT’YE DİZİ ÇEKEN,PROGRAM YAPAN MİLYARLARI GÖTÜRÜYOR...
TRT’YE DİZİ ÇEKEN,PROGRAM YAPAN MİLYARLARI GÖTÜRÜYOR...
 
Borç içinde yüzen TRT, dizi ve haber program için yapımçılara milyarlarca lira ödemiş. Saygı Öztürk, TRT’nin haber program ve dışarıya yaptırdığı dizi çekimleri için kaç para ödediğini yazdı.
 
24.12.2004 - 07:09

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) gündemden hiç düşmez. Oraya genel müdür atanmasından, gelen kişinin yaptığı atamalar hep olay olmuştur. Son dönemlerde TRT, yaptırdığı programlara ödediği ve yüksek olduğu öne sürülen ücretlerle yine gündemde.

SAVAŞ MUHABİRLERİNİN PROGRAMLARI

CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç, TRT konusunu sıkça gündeme getirdi ve bazı gerçekleri verilen cevaptan öğrendik. Koç’un yeni sorusuna verilen cevaplarda geldi. “Savaş yorgunu” meslektaşlarımızın hangi kuruluşlar adına program başına ne kadar aldığını Genel Müdür Şenol Demiröz şöyle açıklıyor:

  • RAMAZAN ÖZTÜRK: Mavi 87 Prodüksiyon Limitet Şirketi adına Ramazan Öztürk’ün hazırladığı program başına KDV dahil 27 milyar 494 milyon lira ödeniyor.
  • İRFAN SAPMAZ: TRT’nin NMC Televizyon ve Reklamcılık A.ş.’ye yaptırdığı İrfan sapmaz’ın hazırladığı “Gazeteci” programı için bölüm başına KDV dahil 24 milyar 780 milyon lira ödeniyor.

HANGİ FİRMAYA NE KADAR ÖDENİYOR?

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz, 10 Aralık 2004 tarihi itibariyle hangi programlar için hangi firmaya bölüm başına ne kadar ödeme yapıldığını da şöyle açıklıyor:

  • Dönme Dolap: Recep Sarı, Pınar Uysal, Murat Koca’nın yazdığı “Dönme Dolap” programını Re-To firması hazırlıyor. Program başına 98 milyar lira olmak üzere bugüne kadar 590 milyar lira ödendi.
  • Cumbadan Rumbaya: P.Safa ve Halit Refiğ’in yazdığı “Cumbadan Rumbaya” programını Promete firması hazırlıyor. Program başına 153 milyar lira olmak üzere bugüne kadar 459 milyar lira ödendi.
  • Paydos: C.Fehmi Başkut ve Ülkü Erakalın’ın yazdığı “Paydos” programını Videola firması hazırlıyor. Program başına 156 milyar lira ödenecek.
  • Zeytin Dalı: Atilla Engin’in yazdığı “Zeytin Dalı”nı Birbir Yapım gerçekleştiriyor. Bölüm başına 112 milyar lira olmak üzere toplam 676 milyar lira ödendi.
  • Üvey Ana: Aka Gündüz ve Ülkü Erakalın’ın yazdığı “Üvey Ana”nın yapımcılığını Videola firması gerçekleştirildi. Bölüm başı 178 milyar lira.
  • Azize: Sevgi Saygı’nın yazdığı “Azize”nin yapımcılığını Birsel Filmcilik gerçekleştiriliyor. Bölüm başına 90 milyar olmak üzere bugüne kadar 271 milyar lira ödendi.
  • Geriye Kalan: Berrin Şerbetçioğlu’nun yazdığı “Geriye Kalan”ı Hayal Yapım bölümü 115 milyar liraya veriyor. Bugüne kadar firmaya 231 milyar lira ödendi.
  • Dudaktan Kalbe: Ömer seyfettin ve Ülkü Erakalın’ın yazdığı “Dudaktan Kalbe”nin yapımcılığını Videola firması gerçekleştiriyor. Bölüm başına 185 milyar ödeniyor.
  • Aktör Eskisi: A.Rızayev ve Atilla Engin’in yazdığı “Aktör Eskisi”ni ANTV yapıyor. Bölüm başına 109 milyar ödeniyor.
  • Yolpalas Cinayeti: H.Edip Adıvar ve Atilla Engin’in yazdığı “Yolpalas Cinayeti”ni ANTV yapıyor. Bölüm başına 117 milyar ödeniyor.
  • Aşk Mahkumu: Ünal Küpeli’nin yazdığı “Aşk Mahkumu”nu Doku Film şirketi çekti ve 191 milyar lira ödendi.
  • Kuzenlerim: Gamze Özer’in yazdığı “Kuzenlerim”in yapımcılığını Koliba firması gerçekleştiriyor. Bölüm başına 54 milyar lira ödeniyor.
  • Kaynanalar: Tekin Akmansoy’un yazdığı “Kaynanalar”ın yapımcılığını Ajans A yapıyor. Program başına 161 milyar lira ödeniyor.
  • Aşk Mahkumu: Ünal Küpeli’nin yazdığı “Aşk Mahkumu”nu Doku Film çekiyor. Bölüm başına 105 milyar olmak üzere bugüne kadar 506 milyar lira ödendi. Firmanın 300 milyar lira alacağı var.
  • Son Yaprak: Ömer Lütfü Mete’nin yazdığı “Son Yaprak” dizisi P filme yaptırıldı. Bölüm başına 114 milyar lira olmak üzere bugüne kadar 1 trilyon 141 milyar lira ödendi.
  • Şeytan Ayrıntıda Gizlidir: Ahmet Ümit ve Cevdet Mercan’ın yazdığı “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir” dizisini Renkli Türkçe Film şirketi çekiyor. Bölüm başına 86 milyar lira olmak üzere toplam 811 milyar lira ödendi.
  • Sular Durulmuyor: Hüseyin Karakaş’ın yazdığı “Sular Durulmuyor” dizisinin yapımcılığını Sedine Film gerçekleştiriyor. Bölüm başına 103 milyar olmak üzere bugüne kadar 1 trilyon 205 milyar lira ödendi. Firmanın 140 milyar daha alacağı var.
  • Ayva Sarı Nar Kırmızı: Vilmer Özçınar ve C.Akdeniz’in yazdığı “Ayva Sarı Nar Kırmızı” dizisini Doku Film şirketi yapıyor. Bölüm başına 104 milyar olmak üzere bugüne kadar 732 milyar lira ödendi.
  • Büyük Umutlar: U.Bugay, S.Dölek ve E.Elgün’ün yazdığı “Büyük Umutlar”ın yapımcılığını Bugay şirketi gerçekleştiriyor. Bölüm başına 90 milyar olmak üzere bugüne kadar 909 milyar lira ödendi.
  • Meddah: Tekin Akmansoy’un yazdığı “Meddah”ın yapımcılığını Ajans A gerçekleştiriyor. Bölüm başına 11 milyar olmak üzere toplam 331 milyar lira ödendi.
  • Sihirli Lamba: Eylem Koza’nın yazdığı “Sihirli Lamba”nın yapımcılığını Bülbül Yapım gerçekleştirdi. Bir bölüm için 115 milyar lira ödendi.
  • Şanslı Bebekler: Pekyaşa Sözbir’in yazdığı “Şanslı Bebekler”i Bio Art şirketi bölüm başına 27 milyar liraya çekiyor. Firmaya bugüne kadar 220 milyar lira ödendi.
  • Eve Ne Lazım: Evrim Aslan’ın yazdığı “Eve Ne Lazım” dizisinin yapımcılığını Baytimur gerçekleştiriyor. Bölüm başına 32 milyar olmak üzere bugüne kadar 194 milyar lira ödendi.
  • Anadolu Hikayeleri: Sevinç Yavuz’un yazdığı “Anadolu Hikayeleri”nin yapımcılığını Tek Doğan şirketi gerçekleştiriyor. Bölüm başına 27 milyar olmak bugüne kadar 109 milyar lira ödeme yapıldı.
  • Yaylaktan Kışlağa: Mustafa Nadir Önay’ın yazdığı “Yaylaktan Kışlağa” dizisi için bölüm başına 14 milyar olmak üzere bugüne kadar 100 milyar lira ödendi.
  • Amerika Hattı: Kemal Alptekin’in yazdığı “Amerika Hattı” dizini Dost Yapım dizi başına 11 milyar olmak üzere toplam 46 milyar lira ödendi.
  • Politika Kulvarı: Türk haberler Ajansı tarafından hazırlanan “Politika Kulvarı” için bölüm başına 9 milyar olmak üzere bugüne kadar 80 milyar ödendi.

Burada kimseyi yargılamıyor, kimseyi sorgulamıyor, sadece devlet televizyonunu ile ilgili durumu sizlerle paylaşıyoruz.

----------

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DSP'Lİ ESKİ BAKAN BİRGÜN'E YAZAR OLDU...

"TÜRK ERKEĞİNİ KADIN YAPTIRMAM"...

STAR ESKİ ÇALIŞANLARI BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZDI...
»  HÜRRİYET BİNASI'NIN YANINDA MEÇHUL SİLAHLAR!!
»  IRAK'TAKİ REHİNE FRANSIZ GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI...
»  YAŞAR NURİ ÖZTÜRK GAZETE PATRONU OLDU...
»  HANGİ GAZETE NE KADAR SATTI?
»  ÇÖLAŞAN: İKTİDARIN YEMİNLİ GOYGOYCULARI...
»  AB ZİRVESİ VE GAZETELER...ZİRVEYLE İLGİLİ EN FAZLA FOTOĞRAFA SABAH GAZETESİ YER VERDİ
»  ÖZEL TV'LER EŞCİNSEL YAPIYOR ELEŞTİRİSİ!!
»  İŞTE 2004'TE HAFIZALARDA KALAN FOTOĞRAFLAR...
»  IRAK'TA KAÇIRILAN FRANSIZ GAZETECİLER KURTARILMAYI BEKLİYOR...
»  ŞENER'DEN MEDYA PATRONU BANKACILARA GÖNDERME...
»  PERSONELİ'NDEN AYDIN DOĞAN'A: "MAAŞIMIZ AZ"...
»  GELİNİM OLURMUSUN, ERDOĞAN'I VE AB HABERLERİNİ SOLLADI...
»  TÜRK BASINI NASIL GÖRDÜ ? İŞTE 18 ARALIK MANŞETLERİ...
»  20 GAZETECİNİN BRÜKSEL MASRAFLARINI MARLBORO KARŞILAMIŞ!!
»  BU YAZI OKUNUR... BEKİR ÇOŞKUN'DAN HARİKA BİR YAZI DAHA...
»  METİN YALMAN, BASIN İLAN KURUMU GENEL KURUL ÜYESİ!!
»  ZİRVE ARASINDA KURTLAR VADİSİ İZLENDİ...
»  CHP SORDU: STAR BİR KAMU KURULUŞU MUDUR?
»  TGRT YANGIN GÖRÜNTÜLERİNİ BAŞKA KANALA VERDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜĞÜ MUHABİRİN İŞİNE SON VERDİ !!
»  YEREL GAZETEYE AĞIR CEZA...
»  YARGITAY BASIN BÜROSU AÇILDI...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.