Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2893
EURO
37,4779
IMKB
9.051,000
ALTIN
2.913,980
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALMANLARDAN HAİNLERE YARDIM BELGELENDİ
ALMANLARDAN HAİNLERE YARDIM BELGELENDİ
 
Araştırmacı Karlıbel, Türk düşmanı Heinricch Böll ve Konrad Adenauer vakıflarının, PKK'cı DTP'ye 600 bin Euro verdiklerini ortaya çıkardı
 
15.11.2007 - 15:30

Alman Yeşiller Partisi’nin vakfı olarak bilinen Heinricch Böll Stiftung (HBV) ile Hıristiyan Demokrat Parti’nin vakfı olarak bilinen Konrad Adenauer Stiftung’un (KAV) 2006’da Demokratik Toplum Partisi’ne (DTP) 600 bin Euro para yardımı yaptığı orta çıktı. Adı Türkiye’ye yönelik casusluk faaliyetleriyle anılan KAV, Ankara ofisine gönderdiği yazıda önemli bir uyarı yapmayı da ihmal etmedi: “Lütfen bu parayı parti (DTP) üyelerinin hesabına aktarın”

Hain yazışmada ‘.Azınlık’ vurgusu

Bölücülere verilen desteği Araştırmacı Talip Doğan Karlıbel ortaya çıkarttı. Almanlar’ın Türkiye’ye yönelik casusluk faaliyetlerini, yazdığı kitap ve makalelerle gündeme taşıyan Karlıbel, bu yardımlar için Yeşiller’in, “Alman-Kürt ilişkisini teşvik”, Hrisitiyanlar’ın ise “Kürtler şiddete karşı duruyor ve barışçıl faaliyetler gösteriyor” bahanesini gerekçe olarak gösterdiklerine dikkat çekti. İlk ve 3’ncü yardımın HBV’nin 22 Kasım 2006 ve 14 Aralık 2006 tarihli vakıf yazışmasında yer aldığını belirten Karlıbel, ìHBV’nin İstanbul Gümüşsuyu’ndaki ofisine verdiği yazılı talimatlar, DTP’ye ilk etapta 75 bin Euro, 2’nci etapta 225 bin Euro gönderildiğini gösteriyor. DTP’ye ikinci büyük yardım, 6 Aralık 2006 tarihinde KAV tarafından yapılmış. 300 bin Euroluk bu yardımı da KAV’ın Ankara’daki bürosuna gönderdiği yazışma belgeliyor. Bu yazışmalar, her fırsatta teröre karşı olduğunu belirten Alman vakıflarının çirkin yüzüdür. Türk adli makamlarının DTP’ye yönelik bir kapatma davası açmasından çekinen HBV ve KAV, yazışmalarında temsilcilerinden dikkatli olunmasını ve paraların üyeler üzerinden aktarılmasını istiyor. Yani, hain işbirliği böylesine titiz yürüyor” dedi.

Belgeler işbirliğinin kanıtı

İşte, 2005 yılından itibaren Türkiye’de resmi varlık gösteren HBV’nin İstanbul Gümüşsuyu’ndaki ofisine, KAV’ın da Ankara Çankaya’daki bürosuna gönderdiği talimatlar:

HBV (22.11.2007): “Merkezimiz İstanbul ofisinin faaliyetlerinden çok memnundur. Ülkenin demokrasiye geçiş süresinde yaptığı çalışmalardan dolayı. Daha doğrusu azınlık olan Kürt partisi DTP’nin bizim teşviklerimizle ve yardımlarımızla yaptığı faaliyetlerden dolayıdır. Biz, DTP’yi Kürtlerin hakları ve özgürlüğü mücadele ettiği için destekleyeceğiz. Bu sebeple, katkımızı 75 bin Euro yardımla genişletmek istiyoruz. Lütfen bu parayı DTP üyelerine ödeyerek, partilerine vermesini sağlayın. Bu para 10 gün içerisinde vakfın İstanbul’daki hesabına havale yapılacaktır. Saygılarımla. Hans Winterlich.”

KAV (06.12.2006): “DTP’ye yapılacak yardım tarafımızdan onaylanmıştır. Bu yardım, Almanya’da yaşayan Kürtlerin ve Almanların barışçıl açıdan teşvik edilmesini amaçlıyor. Lütfen bu parayı, direkt olarak DTP’nin hesabına aktarmayın. Parti üyelerinin hesabına aktarın. Aksi halde Türk adli makamları sorun çıkartabilir. Ödeme 3 gün içerisinde DTP’nin hesabına geçecektir. Dr. Ludwig Richal.”

HBV (14.12.1967): “DTP’’nin İstanbul ofisimizle yaptığı işbirliği, her iki tarafa da katkı sağlamaktadır. Almanya’Daki Kürt ve Almanların dostça yaşamalarını destekleyen ve barışçıl, demokrat tutumlarından dolayı, 225 bin Euro gönderiyoruz. Paranın verilmesinde multikültürel ve azınlık haklarının korunması bizim için önemlidir. Lütfen partiye bu paranın aktarılmasını sağlayın. Dr. Anneliese Weis.”

Casusluk yapıyorlar

Türkiye, DTP’ye para veren her iki vakfı 2002 ve 2003’te tanıma fırsatı buldu. Almanya Başbakanı Merkel’in ‘Genel Başkanı’ olduğu Konrad Adenauer Stiftung’ın Türkiye faaliyetleri 1983 yılında başladı. Yasalara aykırı olarak İstanbul ve Ankara’da şube oluşturan vakıf, 2002 yılında DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel’in açtığı dava ile gündeme geldi. Yüksel iddianamesinde, “Vakıfın casusluk faaliyetleri yaptığını” vurguladı. Ancak, dava 2003’de vakfın lehine sonuçlandı. Bu aradaTürkiye’de faaliyet gösteren Alman vakıflarına savaş açan Doçent Doktor Necip Hablemitoğlu, faili meçhul bir suikasta kurban gitti. DGM Başsavcısı Yüksel’in tespitleri arasında, vakfın ANAP’a 2.5 milyon dolar para yardımı yapması ve bu yardımın Mülkiye müfettişlerince tespit edilmesi de vardı. Ancak, ANAP’la ilgili hiç bir dava açılmadı.

Şaibeli Vakıf bugün'de faaliyetlerini halen sürdürüyor.

Tercüman



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÜKSEKOVA'YA ABD ÜSS MÜ KURUYOR?

KÜRT VEKİLLER OPERASYONA BAŞLIYOR

PKK'LI HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
»  'DEP'E DOKUNANLAR, DOKUNULMAZLIK İÇİN NE DEDİ?
»  DTP, TBMM'DE GENEL AF İSTEDİ
»  35 BİN TAKSİ ŞOFÖRÜ'NE SINAV ŞARTI
»  "ASKERLİĞİNİ YAPMAYAN BAKAN VAR MI?"
»  SİNİRLENEN KOCA DEHŞET SAÇTI
»  EVDE KAMUSAL ALAN YOK
»  PKK'YA TALİMAT GÖNDEREN ÖCALAN'A HÜCRE CEZASI
»  DEMİRKAZIK, ÖCALAN'IN AVUKATI İLE AŞK YAŞIYOR
»  "FETULLAH GÜLEN HOCA ÇOK HASTA"
»  İLK HIZLI TRENİMİZ RAYLARDA
»  ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİREN UNAKITANLAR
»  GÜRCÜ LİDER BÜYÜK SIRRI TV'DE HALKA AÇIKLADI
»  AKP'Yİ KARIŞTIRAN SKANDAL
»  EVDE ERKEN KANSER TEŞHİSİ YAPAN CİHAZ GELİŞTİRİLİYOR
»  12 ŞEHİDİN KANINDA BARZANİ PARMAĞI VAR
»  ''TERÖRİST BAŞI İKİ KEZ DIŞARIYA TALİMAT VERDİ''
»  PENTAGON:''SINIR ÖTESİ OPERASYON OLMADI''
»  BAŞBAKAN'DAN 5 ÖNEMLİ MESAJ
»  KİRACI VE EV SAHİPLERİNİN BEKLEDİĞİ YASA ÇIKTI
»  TERÖR KAMPINDA HAMİLE KALDI, İSTANBUL'DA TESLİM OLDU
»  BÜROKRAT ATAMALRI SON SÜRAT SÜRÜYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.