Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9791
EURO
37,3729
IMKB
9.861,000
ALTIN
3.314,460
 
Hava Durumu ANKARA
-5 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARABA SATIŞINDA TEMİZ KAĞIDI ÇİLESİNE SON
ARABA SATIŞINDA TEMİZ KAĞIDI ÇİLESİNE SON
 
Ararcını satmak isteyenlerin günlerce uğraştığı ve halk arasında ’temiz kağıdı’ olarak bilinen ilişik kesme ya da fenni muayene izin belgesi almak bugünden itibaren kolaylaşıyor.
 
2.7.2007 - 08:11
Artık, araç satışında bu belgelerin alınması için aracın kayıtlı olduğu vergi dairesine gitmek gerekmeyecek. Türkiye’nin herhangi bir yerindeki otomasyonlu vergi dairesinde bu işlemler yapılabilecek.

GELİR İdaresi Başkanlığı, vatandaşlara motorlu taşıtını bulundukları yerde satma ve devretme imkanı getiriyor. Gelir İdaresi, motorlu taşıtların satış veya devrini kolaylaştırıyor. Bu amaçla Başkanlıkta bir süre önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. Taşıtların bağlı bulunulan vergi dairesi dışındaki otomasyonlu vergi dairelerinden de satış veya devrine ilişkin "İlişik kesme ve fenni muayene izin belgesi" alınabilmesine imkan verecek yeni sistem için Bilgi İşlem Merkezinde gerekli altyapı oluşturuldu. Bankalarla da mutabakat sağlandı. Bugün başlayacak yeni uygulama ile motorlu taşıt sahipleri, araçlarının satış veya devri sırasında, artık aracın kayıtlı bulunduğu vergi dairesine giderek, hal arasında ’temiz kağıdı’ olarak bilinen ilişik kesme ya da fenni muayene izin belgesi almak zorunda kalmayacak.

OTOMASYONLU DAİRE: Taşıtı bulunanlar, Türkiye’nin hangi il veya ilçesinde olurlarsa olsunlar, motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili otomasyonlu vergi dairesine giderek, aracının satış veya devrine ait ilişik kesme veya fenni muayene izin belgesini alabilecek. Satışa konu taşıtın vergi borcu bulunuyorsa aynı yerden ya da en yakındaki bir bankadan bu vergi ödenecek. Ardından da vergi dairesince, vatandaşların temiz kağıdı olarak niteledikleri ilişik kesme belgesi verilecek.

BÜYÜK KOLAYLIK: Bu arada Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, İdarenin yeniden yapılandırılması çerçevesinde mükelleflere yönelik bir dizi hizmeti ardarda uygulamaya koyduklarını belirtti. Daha önce motorlu taşıtlar vergisini ruhsat olmadan, sadece aracın plakasını vererek ödenmesine imkan tanıdıklarını vurgulayan Arıoğlu, şöyle devam etti:

LAFTA DEĞİL İCRAATTA: "Bunun yanı sıra motorlu taşıtlar vergisinde birçok bankayı da devreye sokarak, vatandaşların vergisini daha kolay şekilde yatırmasını sağladık. Şimdi ise satış ve devir konusunda vatandaşa çok büyük kolaylık getiriyoruz. Yarın uygulamaya girecek yeni sistem ile artık vatandaş satış veya devir sırasında, aracının kayıtlı olduğu vergi dairesine giderek ilişik kesme ya da fenni muayene izin belgesi almak zorunda olmayacak. O an nerede ise otomasyonlu bir vergi dairesine girecek. Aracının ilişik kesme ve fenni muayene izin belgesini anında alabilecek. Eğer borcu varsa, isterse hemen orada, isterse gidip bankadan borcunu kapatacak. Sonra da belgesini alıp, işlemini bitirecek. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir projeydi. Bu şekilde mükellef odaklı idarenin lafta değil, icraatta olduğunu da gösteriyoruz ve göstereceğiz."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEMURUN İKİNCİ PROMOSYON ZAFERİ

EMEKLİLERİN YÜZDE 63'Ü AÇLIK SINIRININ ALTINDA

MERKEZ BANKASI'NDAN KREDİ KARTI FAİZİNDE MİNİ İNDİRİM
»  ASGARİ ÜCRETE GÜNLÜK 54 KURUŞ TEMMUZ ZAMMI!
»  EMEKLİ SUBAYLAR OYAK'TAN PARASINI ÇEKECEK
»   AKP'NİN GARİBANA VERECEĞİ UTANÇ ÜCRETİ AÇIKLANDI
»  KAMU SEN:''MEMURA DERHAL 300 YTL ZAM YAPILMALI''
»  MEMURUN GÖZÜ ENFLASYONDA
»  KKTC DE MORTGAGE SİSTEMİNE GEÇTİ
»  KASA DOLMAYA BAŞLADIĞI İÇİN HERKES İKTİDAR PEŞİNDE"
»  DÜNYA'DA CEP TELEFONU ABONESİ 3,5 MİLYAR'I BULACAK
»  ENFLASYON LOBİSİ SİNSİ ÇALIŞIYOR
»  MERKEZ'DEN ''KESENİN AĞZINI FAZLA AÇTINIZ' UYARISI
»  TOPLU İŞ GÖRÜŞMELERİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI
»  HAVA'DA FİYATLAR UÇUŞA GEÇTİ
»  TÜRKİYE, ENERJİ PAZARLIĞI'NDA YAYA KALDI
»  ''200 KM HIZLA DUVARA TOSLAMAYALIM''
»  YÜZSÜZLERİN SSK'YA BORCU 2 MİLYAR 115 MİLYON
»  KİMLER BAŞVURDU?
»  KİMLER BAŞVURDU?
»  PTT'DEN VEKİL ADAYLARINA KİŞİSEL PUL
»  VERGİ BORCU OLAN KLÜP KÜME DÜŞEBİLİR!
»  BAHÇELİ, TÜSİAD'I NEDEN REDDETTİ
»  BABACAN:'' 1 YTL'YE MAZOT HAYAL''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.