Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ATA'YA SAYGI, GÜL'E PROTESTO
ATA YA SAYGI, GÜL E PROTESTO
 
Türkiye Cumhuriyeti 85 yaşında. Resmi Kutlamalar Anıtkabir'den başladı. Anıtkabir'deki tören için devlet erkanı saat 08.45'te yerini altı. Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki devlet erkanı Atatürk'ün kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
 
30.10.2008 - 05:16

Cumhuriyetin 85. yıldönümü kutlamaları gerçekleşiyor. Kutlamalara CHP ve DSP’lilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik protestoları damgasını vurdu. Kutlama törenleri çerçevesinde sabah ilk törenin gerçekleştiği Anıtkabir’deki törenlere neredeyse tam kadro katılan CHP ve DSP’liler, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Meclis’te gerçekleştirdiği Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına katılmadı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve iki partinin hiçbir milletvekili Meclis’teki törene gelmediler.

Gül’ün Meclis’teki kutlamaları kabul törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu törende hazır bulundular. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, yüksek yargı organı başkanları, askeri ve sivil bürokrasi ile diplomatik misyon temsilcileri de törene katıldılar. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Başbakan Erdoğan’ın kutlama öncesi kısa süreli sohbetleri dikkat çekti.

SOLDAN PROTESTO

Gül’ün kutlamaları kabul törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve iki partiden hiçbir milletvekili katılmadı.
CHP Lideri Deniz Baykal geçen yıl da 29 Ekim törenlerinde Anıtkabir’e gitmiş ancak Meclis’teki kabul törenine katılmamıştı. Ancak geçen yıl CHP Grup Başkanvekileri törende hazır bulunmuş ve Cumhurbaşkanı Gül’ün elini sıkmışlardı.

Dünkü törende CHP’yi grup başkan vekilleri de dahil kimse temsil etmedi. CHP Antalya Milletvekili Tuncay Emek bir ara salonda görüldü ancak o da Gül’ün elini sıkmadan Meclis’ten ayrıldı.

Tören saatlerinde Baykal’ın CHP genel merkezinde bir grup milletvekili ile sohbet toplantısı yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’ten ayrılırken gazetecilere dönerek “Bayramınızı kutluyorum. Buradakilerin ve yurtdışında olanların bayramını da kutluyorum” dedi.

İLK TÖREN ANITKABİR’DE

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kabrinin bulunduğu bölüme geçti.

Cumhurbaşkanı Gül tarafından, Ulu Önder'in kabrine, üzerinde 'Cumhurbaşkanı' yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiler. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

'Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıl dönümünü gururla yaşıyoruz. Bize emanet ettiğin Cumhuriyeti gösterdiğin istikamette daha da yücelteceğimize ve işaret ettiğin muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ruhun şad olsun.'

Gül'ün Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler, Atatürk'ün kabrinin önünden saygı geçişi yaptılar.

 

Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kuvvet Komutanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, YSK Başkanı Muammer Aydın, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen, Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğlu, milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Kemal Önal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, RTÜK Başkanı Zahid Akman, bazı siyasi parti temsilcileri ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'DE KASETLİ ŞOK ŞANTAJ

"İSTEDİKLERİNİ ÖLDÜRÜYORLARDI"

"HADLERİNİ BİLSİNLER, YOKSA.."
»  "BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIM HANIMEFENDİ İLE EVLENECEĞİM"
»  UĞUR DÜNDAR'IN YENİ MİSYONU
»  YANDAŞ MEDYADAKİ ÖCALAN HABERLERİNİ NASIL OKUMALI
»   SÜBYANCI HÜSEYİN ÜZMEZ KURTARILDI MI?
»  GOOGLE ARAMA MOTORU MÜDÜRLÜĞÜ
»  "TOPLUMU SİNDİRİP, MUHALEFETSİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORLAR"
»  FALCI, BEKAR POLİS'E "KARINDAN AYRILACAKSIN" DEYİNCE..
»  ASKER DİYARBAKIR'DA SLOGAN ATTI
»  İŞTE MELİH GÖKÇEK'İN ÇALIŞMALARINI ENGELLEYENLER
»  PKK'NIN İSTANBULDA'Kİ MOLOTOF KOKTEYLİ İMALATHANESİ
»  "PKK RİSKSİZ EYLEMLERE YÖNELECEK"
»  ALMANYA'DAN ŞOK ROJ TV İDDİASI!
»  "IMF'NİN ÜMÜĞÜNÜ SEN SIK TAYYİP BEY"
»  İŞTE O GİZLİ YEMEĞİN SIRRI,"ÖCALAN TALEBİ"
»  TAHLİYE OLAN ÜZMEZ'DEN TUHAF SÖZLER
»  HZ. ALİ'NİN İŞARET ETTİĞİ KİŞİ O MU?
»  CHP'Lİ ARITMAN'DAN ÇANKAYA'YI BOYKOT ÇAĞRISI
»  GÜL,'YETKİLERİMİ DEVRETMEYE HAZIRIM' DEMEMİŞ!
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE AB TOPLANTISI
»  DTP'Lİ TÜRK'E ŞOK FEZLEKE
»  UNAKITAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.