Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1458
EURO
38,2188
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.933,760
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ATABEYLER OPERASYONU DAVASINA DEVAM EDİLDİ
ATABEYLER OPERASYONU DAVASINA DEVAM EDİLDİ
 
Atabeyler operasyonu kapsamında aralarında 2 emniyet müdürü ve 4 askerin bulunduğu 10 kişinin yargılanmasına bugün devam edildi.
 
8.8.2007 - 13:15
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz yargılanan ve ordudan ihraç edilen yüzbaşı M.E., üsteğmen Y.Y., astsubaylar E.T. ve Y.Y., işadamları İ.B., M.K. ve sanık avukatları katıldı. Duruşmaya katılan sanık ve sanık avukatları esas hakkındaki savunmalarını yaptı. Sanık M.E. ve E.T.'nin avukatı Sami Kahraman esas hakkında yaptığı savunmasında, müvekkillerinin müsnet suçu işlediklerine dair yeterli ve inandırıcı delili bulunmadığını belirterek, mahkemeden beraat talebinde bulundu. Sanık M.R.Ç.'nin vekili Hakan Doğan da esas hakkında yaptığı savunmada müvekkiline isnat edilen suçu işlediğini dair yeterli delil bulunmadığını ileri sürerek beraat talebinde bulundu. Doğan, mahkemenin mahkumiyet kararı vermesi durumunda ise indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.
Sanık Y.Y.'nın avukatı İlyas Akman ise esas hakkında yaptığı savunmasında müvekkilinin aynı suçtan askeri mahkemede yargılandığını belirterek, sivil mahkemede görülen bu davanın reddini istedi. Talebinin kabul edilmemesi durumunda müvekkiline isnat edilen suçun manevi unsurlarının oluşmadığını söyleyen Akman, mahkemeden beraat talebinde bulundu. Evinde patlayıcı madde bulunan sanık Y.A.'nın avukatı Cemal Emir ise müvekkiline dair dosyada yeterli delilin bulunmadığını ileri sürdü. Mahkemeden beraat talebinde bulunan Emir, müvekkiline patlayıcı madde bulundurmak ile ilgili en az cezanın verildiği TCK'nın 174/3 maddesinde yer alan 'önemsiz tür ve miktarda patlayıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında kullanılış amacı gözetilerek bir yıla kadar hapis cezası verilir' hükmünün uygulanmasını talep etti. Avukat Emir mahkemenin bu talebini kabul etmemesi durumunda indirim hükümlerinin uygulanmasını ve müvekkiline verilecek cezanın ertelenmesini istedi.

Sanıklar Y.Y., İ.B., İ.H.Ö.'in avukatları da esas hakkında yaptığı savunmalarında mahkemeden beraat talebinde bulundu. Duruşmaya katılan sanıklardan M.E., E.T., Y.Y., Y.Y., İ.B. ise esas hakkında yaptıkları savunmalarında suçsuz olduklarını ileri sürerek beraat talebinde bulundu. Duruşmada sanık M.K., avukatının gelmediğini belirterek gelecek celse savunma yapacağını söyledi. Sanıklardan S.K.'nın avukatı Duygu Erdoğan ise duruşmaya gelmeyerek mazeret dilekçesi verdi.
Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, Karatepe'nin esas hakkındaki savunmasının gelecek celse alınmasına, avukat Erdoğan'ın mazeretinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi. Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci esas hakkında verdiği görüşünde, tüm sanıklar hakkında üzerlerine atılı olan 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye kalkışmak amacıyla anlaşmak' suçundan yeterince delil bulunmadığından beraat talebinde bulunurken, sanıklar M.E., Y.A., E.T. ve Y.Y. hakkında patlayıcı madde bulundurmak suçlarında 5237 sayılı TCK'nın 174/1 maddesi uyarınca 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etmişti. Savcı Demirci ayrıca sanıklar Y.A. ve E.T. hakkında ruhsatsız tabanca bulundurmak ve satmak suçlarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemişti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BARZANİ'NİN KAÇAK SİGARALARI TÜRKİYE'DE

SOYGUNCULAR HAKİMİ FIRÇALADI

POLİS MÜDÜRÜ BABALARIN KURBANI MI?
»  KAÇAK KUMARHANEDE İŞKENCE ODASI
»  SİVAS'TA CENAZEYE GİDENLER KAZA YAPTI
»  SÖKE'DE BİR POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
»  ANKARA'DA SİLAHLI ÇATIŞMA, 1 ÖLÜ, 3 YARALI
»  SAUNA'DA FUHUŞ'A İLGİNÇ SAVUNMA
»  MOTOSİKLETTE FECİ ÖLÜM
»  İŞKENCECİ ÇETE TUTUKLANDI
»  İSTANBUL POLİSİ SİL BAŞTAN
»  TECAVÜZ ZANLISI KENDİNİ ASTI
»  SİVAS'TA FECİ KAZA, 10 KİŞİ ÖLDÜ
»  SUSURLUK İÇİN GÖZALTI SAYISI 15'E ÇIKTI
»  ESKİŞEHİR ÜLKÜ OCAĞINDA NELER OLDU?
»  ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANLARINA TUTUKLAMA
»  PKK'LILARIN KAÇIRDIĞI KÖYLÜLER SERBEST
»  POLİSİN 20 BİN YTL'LİK HACİZ CİNNETİ
»  ESKİŞEHİR'DE ÜLKÜCÜ OPERASYONU
»  İŞ KAZASINDA KAFA DERİSİ KOPTU
»  ADANA'DA 85'LİK NİNEYE KAP-KAÇ
»  ABD,İRAN'A MÜDAHALEYE HAZIRLANIYOR
»  SANATÇI NURAY HAFİFTAŞ GÖZALTINA ALINDI
»  PKK TELSİZLERİ TIR'DA ELE GEÇİRİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.