Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4774
EURO
35,0075
IMKB
9,080
ALTIN
2.328,740
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ak Parti'de Fatura Kimlere Kesilecek?
Ak Parti de Fatura Kimlere Kesilecek?
 
23 Haziran'daki 9 puanlık ağır yenilgi AK Parti'de taşları yerinden oynattı. Yenilgi sonrası gözler seçim kampanyasını yürüten medya ve tanıtım başkanlığına yöneldi.
 
25.6.2019 - 09:02

Seçimde çok başarısız bir kampanya yürüten ekibin başında yer alan Medya Tanıtım Başkanı Sevgi Yiğit'in görevden alınmasına kesin gözle bakılıyor. İddialara göre seçim kampanyası süresince kendisine yakın olarak gördüğü ekip ve iş bilmeyen ajanslarla çalışmayı seçip medya ve tanıtımın seçim kampanyası için ayırdığı kaynağı bilinçsizce harcadı. AK Parti yönetimi de durumdan haberdar olunca Sevgi Yiğit hakkında iç soruşturma da başlatmış.

İnsan kaynakları sektöründe çalışan birinin medya ve tanıtım gibi hassas bir alanın başkanı olarak nasıl seçildiği de parti içinde soru işaretleri oluşturdu. Parti yönetiminden alınan bir başka bilgiye göre de kritik seçimde seçim stratejisiyle ilgili özel bilgileri fetö bağlantılı olduğu belirlenen birine il binasına aldırıp incelettirip göstermiş. Fetö bağlantılı, Ak Parti karşıtı birini il binasına aldırıp özel seçim stratejisini tüm detaylarıyla paylaştığının ortaya çıkması da parti içinde ayrı bir rahatsızlığa sebep oldu.

Tüm bunların yanında Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un da görevlerinden alınması bekleniyor. Kulislerde konuşulan son dakika haberlerine göre 'operasyon' bu isimlerle sınırlı kalmayacak. İşte AK Parti'deki 'Ekrem İmamoğlu' krizinden, kamuoyuna yansıyanlar...

Ekrem İmamoğlu’nun tarihi zaferi, Ak Parti'de de tarihi hezimete neden oldu. Kulislerde seçim döneminde yaptıklarıyla parti içinde çok tepki toplayıp tamamen başarısız bir seçim kampanyası yürütmeyi başaran Sevgi Yiğit başta olmak üzere birçok ismin de koltuğunu kaybedeceği konuşuluyor. İşte Sevgi Yiğit dışında isim isim AK Parti'de gerçekleşmesi kaçınılmaz olan operasyonda öne çıkan isimleri…

AK Parti İstanbul Seçim İşleri Başkanı Mehmet Kırmızı, Teşkilat Başkanı Salih Çağdaş, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan’ın da ‘kızağa’ çekilmesi bekleniyor.

İstanbul teşkilatında bu isimlerin yanı sıra 31 Mart’a göre ‘oy kaybı yaşayan’ Bayrampaşa, Bahçelievler, Beyoğlu, Çekmeköy, Eyüpsultan, Fatih, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Üsküdar, Beykoz, Çatalca ve Zeytinburnu ilçe başkanların da değiştirilmesi gündemde.

AK Parti'deki ‘operasyonun’ İstanbul teşkilatı ile sınırlı kalmayacağı da kesin gibi. Kulislerde; 31 Mart sonrasında yaptığı “İstanbul’da kesinlikle bir şeyler oldu” çıkışı ile siyasi tarihimize adını yazdıran AK Parti’nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un görevden alınacağı konuşuluyor.

 Ankara seçimlerini, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla kaybeden Mehmet Özhaseki’nin de koltuğunu bırakması bekleniyor.

AK Parti Sözcüsü ve Medya, Tanıtım Başkanı Mahir Ünal

Yavuz’un yanı sıra Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün de kızağa çekilmesi bekleniyor. Özellikle; seçim sürecindeki kampanyanın baş sorumlusu Mahir Ünal, Sevgi Yiğit ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu’nun AK Parti içerisinde en çok tartışılan isimler olduğu konuşuluyor.

KABİNE ETKİLENİR Mİ?

AK Parti'ye yakın kaynaklar, parti içindeki revizyonun parti genel merkezi ile sınırlı kalmayacağı, kabineye de yansıyacağı görüşünde. Kabinedeki olası bir değişiklik için ismi en çok telaffuz edilen isimler ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Ankara koridorlarında; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayına kadar gerek partisi gerekse kabinesindeki revizyonu tamamlayacağı konuşuluyor./medyaradar



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bahçeli'ye İzmir Marşlı Gönderme

İYİ Parti'den erken seçim açıklaması

Öğretmenlerin Merakla Beklediği Karar
»  Ak Parti Fatih'te Neden Kaybetti?
»  Fetö Operasyonları Sürüyor
»  İstanbul Seçimini Kim Bildi?
»  Deniz Zeyrek'ten Bomba İddia
»  Dünya Basını Zaferi Böyle Gördü!
»  "Ben Atatürk Cumhuriyeti'nin Projesiyim"
»  İl Seçim Kurulu Tarihi Farkı Açıkladı
»  Davutoğlu’ndan Seçim Açıklaması!
»  Beylikdüzü'nde İmamoğlu Coşkusu
»  Kılıçdaroğlu: Herkesi Kucaklayacağız
»  Bahçeli:Sonuçlara Herkes Saygı Duymalı
»  Yıldırım'dan İmamoğu'na Tebrik
»  İstanbul CHP Kırmızısı
»  Erdoğan'dan İmamoğlu'na Kutlama
»  İstanbul'da Zafer Ekrem İmamoğlu'nun
»  İstanbullu Sandık Başında
»  Menderes Türel'in Acı Günü
»  Öcalan'ın Kardeşi TRT'ye Konuştu!
»  Kemal Özcan İmralı'ya Nasıl Gitti?
»  İstanbul’da Fabrika Yangını,4 işçi Öldü
»  Bu İllere Dikkat, Kuvvetli Yağış Geliyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.