Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0016
EURO
37,1575
IMKB
9.800,000
ALTIN
3.250,300
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜYÜKŞEHİR'DE YAŞAM'A BÜYÜK VERGİ!!!
BÜYÜKŞEHİR DE YAŞAM A BÜYÜK VERGİ!!!
 
Büyükşehirde yaşayana büyük vergi geliyor. Emlak Vergisi oranlarının da yeniden belirlendiği taslağa göre, bina vergisinin oranı konutlarda binde 1.5, diğer binalarda binde 3 olacak. Büyükşehir belediyesi sınırları içinde olan yerlerde bu oranlar yüzde 100 artırımlı uygulanacak.
 
30.6.2005 - 07:21


2’NCİ TAKSİDE İNDİRİM

ARSA ve arazi vergisi oranı arsalarda binde 5, arazilerde ise binde 2 olacak. Büyükşehir belediyesi sınırları içinde olan yerlerde bu oran yüzde 100 artırılarak tahsil edilecek. Emlak Vergisi’nin birinci taksidi mart, nisan ve mayıs aylarında, ikinci taksidi kasım ayında ödenecek. İlk taksidi süresi içinde peşin ödeyene ikinci taksitte yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Büyükşehir belediyelerine Emlak Vergisi gelirleri üzerinden pay verilmesi uygulaması yeniden getiriliyor. Toplanan Emlak Vergisi’nin yüzde 25’i büyükşehir belediyesi payı olarak ayrılacak.


OTELLERE VERGİ VAR

İLK kez mahalli vergi olarak ‘konaklama vergisi’ getirilmesini de öngören taslağa göre ayrıca Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden de yerel yönetimlere pay ayrılacak. Verginin yüzde 50’si il özel idareleri ve belediyelere aktarılacak. Yüzde 50 payın yüzde 60’ı belediyelere, yüzde 40’ı il özel idarelerine verilecek. Taslak ile merkezi idareden mahalli idarelere aktarılan payların miktarında en az yüzde 20 oranında artış olması öngörülüyor. Genel Bütçe Vergi Gelirleri’nden (GBVG) belediyelere yüzde 6, il özel idarelerine yüzde 1.12 oranında pay ayrılacak.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKDENİZ OYUNLARI'NDA SEKS ÖNLEMLERİ

AVEA'DAN POLİSLERE 3 SAAT SINIRLAMASI

KAMU TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE YİNE ANLAŞMA YOK!!
»  HAFTA SONU KPSS SINAVI VAR
»  HER GÜN HORMONLU ÇİLEK YİYİNCE 2,5 YAŞINDA ERGENLEŞTİ!!!
»  KENE ISIRMASINA 16 KURBAN
»  DÜNYA'DA 'SICAK ALARM'!!
»  TERÖR TAZMİNATLARI ÖDENMEYE BAŞLANDI...
»  KAZIM KOYUNCU'NUN BABASI DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR ...
»  HAYVAN SAVUNUCUSU PETA'DAN ÇIPLAK EYLEM
»  TÜRKİYE, İŞSİZLİKTE 5.
»  TÖRE MAĞDURU GENÇ KIZ ORTADA KALDI
»  EMEKLİLERDEN MAAŞ ZAMMINA,"ÇAY BARDAĞI İLE VERİP KARAVANA İLE ALIYORSUNUZ" TEPKİSİ
»  SENMİSİN TAYYİP ERDOĞAN'I ÖVEN!... NESİN VAKFINA BAĞIŞLAR KESİLDİ
»  KARGALARIN ÖFKESİ
»  EMEKLİLERDEN, VEKİLİN HALİNE ÜZÜLEN BAŞBAKAN'A TEPKİ
»  BÜYÜKŞEHİRLER İŞŞİZ DOLU
»  SİVRİSİNEK'LER KİMLERİ ISIRIR?
»  SABANCI'LARDA KIRAN KIRANA MİRAS KAVGASI
»  İŞTE BEDEN VE RUH İLİŞKİSİNDEKİ GİZEM!
»  HEM ANNE OLUP HEM NASIL ESTETİK KALABİLİRSİNİZ?
»  SEVGİLİSİ OLYMAYANLARA MÜJDE... UZAYDAN AŞK SİNYALİ GELDİ
»  GÖZ TORBALARI YIRTILDIĞI İÇİN SÜREKLİ AĞLIYOR
»  AB, AT ETİ'Nİ SERBEST BIRAKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.