Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BİL BOARD'LARIN PARASI KİMDEN?
BİL BOARD LARIN PARASI KİMDEN?
 
Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerine Gül de katılıyor. Gül’ün Söğüt’e gideceği billboard’lara konulan fotoğraflı afişlerle duyuruldu
 
13.9.2008 - 02:45
Gül’ün bir politikacı gibi afişlerle de halkın karşısına çıkması, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda yapılan Anayasa değişikliğini de akla getirdi. Billboard’lar için yapılan reklam parasının hangi bütçeden karşılandığı da merak konusu. Gül’ün babası ve kardeşi ise billboard imal eden ASTEKSAN firmasının sahipleri…

Bu yıl 727'ncisi düzenlenecek olan Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak. Gül’ün Söğüt’e gideceği alışılmışın dışında İstanbul caddelerindeki billboard’lara konulan afişlerle duyuruldu ve ‘’Ertuğrulgazi’yi birlikte analım’’ sözü ile, Gül’ün fotoğraflarına yer verildi. Gül’ün babasına ait olan ve billboard imal eden ASTEKSAN adlı firması, geçen yıl İstanbul Belediyesinin 2 bin 300 adet billboard yenileme ihalesini almıştı. Cumhurbaşkanı Gül’ün bir siyasetçi gibi bilboard’lar aracılığı ile kendi duyurusunu yapması ilginç bulundu. Billboard’lar için yapılan reklam parasının hangi bütçeden karşılandığı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Gül’ün babası Hamdi Gül ile kardeşi Macit Gül’ün, billboard imal eden ASTEKSAN adlı bir firmasının bulunması ise, daha da ilginç bir durum oluşturdu.

BEŞ ARTI BEŞ YORUMU
Gül’ün bir politikacı gibi afişlerle de halkın karşısına çıkması, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda yapılan Anayasa değişikliğini de akla getirdi. Anayasa’da yapılan değişiklik ile Cumhurbaşkanlarını artık halk seçecek ve 5 artı 5 formülü uygulanacak. Gül’ün, beş yıllık dönemi sona erdikten sonra, ikinci beş yıl seçilebilmesi için bu kez sandığa gidilecek. Şenlikler, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bugün başlayacak ve 13 ve 14 Eylül günleri de devam edecek. Şenliklerin son gününe Gül de katılacak. Gül, 10 yıl aradan sonra Söğüt Şenlikleri'ne katılan ilk Cumhurbaşkanı olacak. Şenliklere
en son 1998’de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel katılmıştı. Dört yıldır şenliklere katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan ise bu yıl törenlere gitmiyor. Buna karşılık, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Söğüt’e gidecek. MHP lideri Devlet Bahçeli ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da şenliklere katılması bekleniyor. Geçen yıllarda Söğüt şenliklerinde MHP’liler ile AKP’liler arasında sert tartışmalar yaşanmış, bu olaylar Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Gönenç’in görevden alınmasına da neden olmuştu.

2 BİN 300 BİLLBOARD
Bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 2 bin 300 billboard’u yenileme ihalesini Abdullah Gül’ün babasının şirketi ASTEKSAN almıştı. 2 bin 300 billboard’un imalat bedelinin 5 milyon YTL’yi bulacağı hesaplanmıştı. Bu durum 300 bilboardın haksız olarak elinden alındığını iddia eden Ada Medya’nın başvurusuyla ortaya çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür A.Ş.’ye yüzde 43 kár payı ile verdiği billboard sayısı bin 800’dü. Kültür A.Ş.’nin aynı kár oranıyla Ströer-İlbak Firması’na devrettiği billboardlardan TCDD mülkiyetindeki 300’ünün haksız olarak elinden alındığını savunan Ada Medya, Rekabet Kurulu ve yargıya başvurdu. Yürütmeyi durdurma kararı alan şirket, ihalenin usulsüz yapıldığını öne sürdü. Rekabet Kurulu, devri izinsiz yaptığı gerekçesiyle Kültür A.Ş. ve Ströer-İlbak grubundan Inter Tanıtım firmasına para cezası verdi.

Belediyenin ihaleyle ve yüzde 43 kár payı ile yan şirketi Kültür A.Ş.’ye, Kültür A.Ş.’nin de aynı oranla Ströer-İlbak’a devrettiği, sayısı 500 artırılıp yenilenen 2 bin 300 billboard’un imalat işini ise Gül’ün babası Hamdi Gül ile kardeşi Macit Gül’ün ortağı oldukları ASTEKSAN Makina ve Madeni Eşya İnşaat Taahhüt şirketi aldı. ASTEKSAN planlama yetkilisi İbrahim Canbey, Ströer-İlbak’ın
’Neden kendilerini seçtiği?’ sorusuna, 'Referanslarımızı ve verdiğimiz fiyatı uygun buldular herhalde' yanıtını vermişti. Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde gündeme gelen ce CHP’nin de Meclis’e taşıdığı bu konuda Gül de bir açıklama yapmış ve babasının ASTEKSAN şirketinin, İstanbul Belediyesi'nin bilboard ihalesi ile bir ilgisi olmadığını belirterek, 'İhaleyi kazanan şirket dünyanın pek çok ülkesinde benzeri işleri yapan Alman Ströer firmasıdır. Bu firmaya diğer şirketler gibi ASTEKSAN da iş yapmaktadır ve onun Türkiye'deki tedarikçilerinden birisidir' demişti. ASTEKSAN, uzun yıllar tornacılık yapan Ahmet Hamdi Gül tarafından 1972’de Kayseri’de PARKIM adıyla kuruldu. Birkaç yıl önce üretim alanını genişletince Başbakan Erdoğan tarafından yeniden açılışı yapıldı. Şirket, şehir, park ve bahçe mobilyaları, çöp kutuları, otobüs durakları, aydınlatma elemanları ve reklam bilboardları üretiyor. Şirketin Adana ve Romanya’da da şubeleri bulunuyor.

ÜÇ GÜN SÜRECEK
Cumhurbaşkanı Gül’ün billboradlar ile katılacağı ilan edilen şenlikler, Bilecik’in Söğüt ilçesinde 12 Eylül Cuma günü Türk büyükleri anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Ardından Osmanlı'nın ilk mescidi olan Kuyulu Mescit ziyaret edilip Çelebi Mehmet Camii'nde mevlid okutulacak. Hacivat-Karagöz ve meddah oyunları ile ilk günkü etkinlikler son bulacak. Cumartesi günü ise, halk oyunları gösterisi eşliğinde Yörüklerin karşılanması ile başlayacak etkinliklerde mehter konseri ve cirit oyunları sergilenecek. İftar saatinde ise geleneksel pilav ikram edilecek. Son gün ise, hükümet konağı önünden Ertuğrul Gazi Türbesi'ne kadar yürüyüş yapılacak. Ardından, tören alanına geçilerek resmi tören yapılacak. Sultan II. Abdülhamit Han döneminde resmi tören haline getirilen Söğüt Şenlikleri, 727 yıldır devam ediyor.
Gazeteport


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SIRPLARDAN ŞOK KADIN İTHALATI

"DARBE YARGILANSIN DEDİM, ATILDIM"

SEKS END THE ERGENEKON
»  HANİ NEREDE "DİNDAR CUMHURBAŞKANI"
»  FEHMİ KORU'NUN KUYRUĞUNU YAKALADI
»  PATLAYAN KURANKURSU YERİNE ANIT PARK
»  "CEMEVİNDEN SU PARASI ALINMAMASINI DESTEKLİYORUM"
»  DENİZ FENERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  "DARBELERE DUR DE" YÜRÜŞÜNÜ POLİS DURDURDU
»  TÜRKİYE 3'CÜ GÜZELİNİ KOCASI "ÇİRKİN" DİYE BOŞUYOR
»  HZ MUHAMMED'İN KAYIP MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI ANCAK ...
»  ÖZKÖK, "BAŞBAKAN BENİ HALLEDİN DİYE HEDEF GÖSTERDİ"
»  TALAT, İŞBİRLİKÇİLERİYLE BİRLİKTE ADAYI DEVREDİYOR
»  JANDARMA'YA ROKETATARLA SALDIRAN PKK'LILAR İMHA EDİLDİ
»  TERÖRLE MÜCADELE TOPLANTISINDAN EK TEDBİRLER ÇIKTI
»  AKP'DE İKİNCİ TEZKERE KRİZİ
»  KADINLAR GÖĞSÜ AÇIK NAMAZ KILABİLİR Mİ?
»  PERİNÇEK, İFADE VERMİYOR
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  FLAŞ..FLAŞ.. GENELKURMAY'DAN 4 BÖLGEYE YASAK
»  MECLİS'İN MAKAM OTOLARI YENİLENİYOR
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KUŞHAN'A KÖTÜ HABER
»  BAYRAM MERAL'DEN KOMİK SAVUNMA
»  DTP, MECLİS'TE KÜRTÇE KONUŞACAK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.