Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1012
EURO
38,1192
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.876,580
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN AYDIN'DAN CAN DÜNDAR'A DESTEK!
BAKAN AYDIN DAN CAN DÜNDAR A DESTEK!
 
DEVLET Bakanı Mehmet Aydın, `Mustafa' filminin yönetmeni Can Dündar'a destek çıkarak, "Atatürk dediğiniz zaman gönlü, zihni açık kişi akla gelir. En büyük sıkıntı da Atatürk'ün düşüncelerine dayanarak insanların düşünmelerine engel olmaya çalışmaktır. Bundan daha büyük bir haksızlık olamaz" dedi.
 
9.11.2008 - 21:55
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AKP Konak ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andıklarını söyledi. Atatürk ve silah arkadaşlarının azmi ve ölümü göze alan bir mücadele sonunda vatanı bugünkü nesillere emanet ettiklerini belirten Aydın, kendisinin babasından vasiyetli olduğunu söyledi. Bakan Aydın, bu vasiyeti de şöyle anlattı:

"Ben babadan vasiyetliyim. O mücadelenin içinde babam da vardı. Babam bize `Çocuklarım, bu memleket için yarım saat nöbet tutmuş mehmetçiği rahmetle anmazsanız hakkımı size helal etmem' dedi. Bu insanlar en güzel günlerini binbir sıkıntı içinde yaşayarak bu vatanı bize emanet ettiler. Her şeyi en iyi kaynağından öğrenirsiniz. 2'nci kaynağından değil. Atatürk'ü de kendisinden, nutuktan, söylev ve demçelerden, kendisini çok yakından tanıyan kişilerden tanımak lazım."

Atatürk'ün ve düşüncesinin en önemli özelliğinin dinamizm olduğunu vurgulalarak, Atatürk'ün 10'uncu yıl nutkunda 10 yılda neler yaptığını anlattığını söyleyen Aydın, "Bireyi düşünen, eleştiren birisi olarak yetiştiremezseniz o milleti ileriyi götürmeniz mümkün değildir. Fertleri zayıf kalan milletlerin gelişmesi mümkün değil" diye konuştu.

DÜNDAR'A DESTEK

Can Dündar yönetmenliğini yaptığı `Mustafa' filmini eleştirenlere karşı çıkan Bakan Mehmet Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk dediğiniz zaman gönlü, zihni açık kişi akla gelir. En büyük sıkınta da Atatürk'ün düşüncelerine dayanarak insanların düşünmelerine engel olmaya çalışmaktır. Bundan daha büyük bir haksızlık olamaz. Atatürk, `Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller olmasını istiyorum' diyor. Bırakınız gençler farklı düşünsün. Bırakınız bazı filmler farklı olsun. Bazı dökümenter filmler de farklı olsun. Hayır, ille de bazı kalıplar var. O kalıplara uyulacak. Onun dışına çıkılmayacak. Bunu neye göre yapıyoruz? Böyle bir donukluğun yanına Atatürk'ün ismini koymamamız gerekiyor. O dönemin şartlarından en büyük dersi çakırmış ve bu memleketi 10 senede dünyayı hayrete düşürecek başarı noktasına ulaştırmıştır. Düşünen, bilen düşündüğünden ders çıkaran bilgisiyle harekete eden millete hizmet eden fert istiyoruz. İrfanı, bilgisi, vicdanı hür olacak. İnandığını söyleyecek. Korku, pısırıklık onun yanından geçmeyecek. Atatürk'ün isteği genç böyle bir bireydir."

Filmden örnekler veren Bakan Aydın, "İnsan kaynığını derleyip toparlamazsanız içtimai açıdan başarılı olmazsınız. Samsun'dan sonraki yol hattına bir bakın. Can Dündar'ın filminde de var bu. Samsun'dan geçtikten sonra Kazım Karabekir Paşa'nın geldiği haber veriliyor. Karabekir Paşa, `Emrimdeki askerle emrinize amadeyim paşam' diyor. Sonra Erzurum ve Sivas kongerisi. Atatürk'ün bilgisi, dinamizmi olmasaydı bu akan çaylardan bu ülkeyi kurtaracak bir Sakarya nereden çıkardı, onu düşünmemiz gerekiyor. Atatürk, insan dinamizmini keşfediyor. İkna ediyor ama zorla değil. O filmde yine var. Atatürk, `Trablusgarb savaşının öncesinde arkadaşlarına yakında buluşuruz. Burada buluşmazsak ahirette buluşuruz' diyor" dedi.

Bakan Aydın konuşmasında isimi vermeden DTP ve CHP'ye de mesaj gönderirken, "Bizim ayağımızı tek basacağımız o kadar ortak noktamız vardır ki. Bunları kullanalım. Ne incamızı, ne Atütürk'ü, ne cumhuriyeti, ne laikliği anlatırken bir başka kesimleri inciltelim. Bunlar hepimizi ortak değerlerdir. Kavgalar gelip geçer. Allah bütün siyasi partileri birlik beraberleğimize, bu cennet vatana bilmeden zarar verecek faaliyetlerden uzak tutsun. Bilerek demeye dilim varmıyor" diye konuştu.

Bakan Aydın AKP iktidarını herkesin isteği gibi eleştireceğini belirterek, "Bizi isteyen istediği şekilde eleştirebilir. Ama bunu akıllıca yapsınlar. Ortaya bir şey koysun. Bu hükümet bir şey yapmadı derseniz, kendinizi aleme gülünç kılarsınız. Yaptıklarımızı bütün dünya görüyor. Ekonomide yapmamız gerekeni yaptık. İnşallah en az zararla bu kirzeden çıkacağız. Çünkü ekonomi ciddiye alınmıştır" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FENERBAHÇE EZDİ GEÇTİ 4-1

ERGENEKONCULARIN EKMEĞİ VELİ GÖCER'DEN

NİHAYET KANADOĞLU'NU ERGENEKONA SOKTULAR
»  "FIRAT'IN AÇIKLAMALARINDAN ŞÜPHENİZ Mİ VAR?"
»  "İSLAMİ KESİM BUPİSLİKLERİ NASIL TAŞIYOR"
»  DTP'DEN ERDOĞAN'A BELEDİYE YANITI
»  ALEVİMİTİNGİNDE PROVAKASYON
»  ERDOĞAN, ATI OKŞADI AMA BİNMEDİ
»  "DAĞLARI 365 GÜNDE TEMİZLEYECEĞİZ"
»  ALEVİLERDEN, DEV MİTİNGİ ANKARA
»  ''HEPİMİZ ALEVİYİZ''
»  "TERÖRİSTLERİN YAPTIKLARI ZULMÜN KARŞILIĞI İDAMDIR"
»  BAŞBAKAN, YEMEKTE KİMLERLE BULUŞTU?
»  MECLİS'TE GENSORU GERİLİMİ
»  "İSLAMİ KESİMBU PİSLİKLERİ NASIL TAŞIYACAK"
»  'TELEFONUN DİNLENDİ' DEMEYEN SUÇLU
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A ÜÇ MEKTUP HİKAYESİ
»  "KÖPEĞİM BENİM GİBİ KIRMA OLACAK"
»  AMERİKALILAR GÜL'E NASIL NAMAZ KILDIRDI!
»  ABD ELÇİSİ WİLSON: " OBAMA SADECE BİR FİGÜR"
»  DOĞALGAZ ZAMMINA TÜRK AKLI BÖYLE ÇARE BULDU
»  BU DÜPEDÜZ MİLLETİ SOYMAKTIR
»  ABD'Lİ YÜZBAŞI'NIN İÇERDE YATMASI TÜRKÜN CANINDAN ÖNEMLİ
»  AVRUPA'DA "ATATÜRK" İSİMLİ İÇKİNİN MARKASI İPTAL EDİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.