Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1472
EURO
38,0734
IMKB
9.901,000
ALTIN
2.891,900
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN'DAN ASKERE AÇIK SİTEM
BAKAN DAN ASKERE AÇIK SİTEM
 
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un Taraf Gazetesi'ni hedef alarak yaptığı çok sert açıklamalara çeşitli yorumlar geldi. Ancak bu yorumlardan en çarpıcı olanı Çalışma Bakanı Çelik'in yorumuydu. Çelik şehit cenazeleri ve terörle mücadele yöntemi yüzünden TSK'yı eleştirdi ve Taraf'ın yayınladığı belgelere dikkat çekti.
 
17.10.2008 - 03:50

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Asker - medya ilişkilerinin bu süreci yaşaması gerekiyordu. Şu anda o süreç yaşanıyor. Teröristlerle nizami harp yöntemiyle mücadele edemeyeceğimiz nihayet anlaşıldı. Hâlâ şehit veriyor olmak çok acı. Şehit yakınlarımızı teselli edecek söz bulmakta zorlanır hale geldik. Ne diyeceğiz? Hadi birincisinde teselli ettiniz. Sonra ne diyeceksiniz? Artık söz bitti. Sözün bittiği yerdeyiz. İktidar partisi olarak şehit cenazelerine katılamaz hale geldik. Neticede basına yansıyan belgeler çok enteresan.

Kışlada konuşur gibiydi

Sedat Ergin (Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni): Bu kızgın üslup benim çok tasvip ettiğim bir üslup değil. İster sivil, isteri asker, ister de politikacı olsun, kamu görevlilerinin, kamuoyuna karşı, bu kadar çok yüksek ses perdesinden konuşmasını onaylayamam. Komutan, karargâhında maiyetindeki astlarına karşı böyle bir üslup kullanabilir. Bu üslubu kamuoyuna karşı, çok doğru bulmuyorum.

Emir verme, cevap ver

Yasemin Çongar (Taraf Gazetesi): Genelkurmay'ın en üst düzeyde Aktütün baskınından haberdar olduğu, hatta bu hazırlıkları insansız araçlardan gelen video görüntülerinden neredeyse naklen izledikleri doğru mu? Bunlar doğruysa gereği neden yapılmadı? Kamuoyu bunların cevabını bekliyor. Genelkurmay Başkanı'nın bunların cevabını vermeden 'doğru yerde durun' gibi emir vermesi kabul edilemez.

Birikmiş stresin dışa vurumu

Ahmet Hakan (Hürriyet Gazetesi): Açıkçası çok fazla yadırgamadım, birikmiş bir stresin dışa vurumu gibi geldi bana. Bu eleştiriler arasında makul olanlar da vardı, olmayanları da. Genelkurmay Başkanı, makul olmayan kısmını hedef alarak sert bir açıklama yaptı. Üslup biraz öfkeliydi. Bunlardan yola çıkarak bir değerlendirme yapılabilir belki ama metne baktığımızda orada sorun gözükmüyor.

Demokratik eleştiriye gelemiyor

Mehmet Altan (Star Gazetesi): Demokratik eleştiri niye saldırı olsun? Kapalı bir toplum olduğumuz için övgüye alışmış bir kurum. Eleştirileri saldırı olarak algılıyor. Ortada işin iyi yapılmadığına dair çok ciddi emareler var. Böyle kuvvet komutanlarıyla bir araya gelip toplantılar yapmak, üslubu, tonu yükseltmek, korkutmaya çalışmak olsa olsa insanları yadırgatır ve üzer. Samimi değiller.

Tehditkar üslup

Emekli Hakim Albay Ümit Kardaş: Normal bir demokrasi ortamında Genelkurmay Başkanı bu şekilde konuşamaz. Tehditkar tavra bir anlam veremedim. Terörle mücadele konusunda TSK başına buyruk anlayış içindedir.

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya: Yapılan her eleştirinin TSK’yı yıpratmak amaçlı olarak değerlendirilmesi doğru değil. Kimse eleştirilemez değildir. Genelkurmay’ın bu tip polemiklere girmesi doğru değildir.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek: Basın yayın organları TSK’yı yıpratmayı amaçlıyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde kendine ulusal medyayım diyen birtakım yayın organları o ulusun en büyük gücü olan ordusuna saldırmaz. Eğer hükümet tedbir almazsa ordu kendisini koruyacaktır.

Daha sakin olmalıydı

Emekli Korgeneral Salih Acarel: İlker Başbuğ, doğru konuştu, ancak sert konuştu. Buna gerek yoktu. Kendisi çok sevdiğim komutan ama daha sakin olabilirdi.

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi: Türkiye'de 24 yıldır akan kan var. Millet bunun durmasını istiyor. Medya halka doğru bilgiler vermiyorsa bu eleştirilir, doğrusu açıklanır. Doğru bilginin karşısına bilgi ile çıkmak lazım.

Tepki normal, üslup yanlış

Oktay Ekşi (Hürriyet): İlker Başbuğ'un TSK'yı yıpratmayı amaçlayan kampanya nitelikli yayınlar nedeniyle tepki duyması normaldir. Bu yayınlara karşı, Silahlı Kuvvetler'imizin hukukunu koruması hakkı ve görevidir; ancak bu tepkinin medya dünyasını tedirgin etmeyi amaçladığı izlenimini veren bir üslupla dile getirilmesi doğru değildir. İfade özgürlüğüne herkesin saygı duyması lazım.

Bu tehdittir, kabul edilemez

Ahmet Abakay (Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı): Bu müdahaleler basına 'görevini yapma' demektir. Bu bir tehdittir, ölçüsü kaçmış bir açıklamadır, bu tip tehditleri kabul etmiyoruz. Şu sıralarda herkes medyaya ders vermeye kalkıyor. Buna Başbuğ da dahil. Başbuğ 'herkes duracağı yeri bilmeli' diyor. Evet herkes duracağı yeri bilmeli. Buna Genelkurmay Başkanı da, hükümet de dahildir.

Çelişkileri açıklaması lazım

Sedat Laçiner: Ortada cevaplanması gereken basit sorular var. Aktütün'e saldırı ne zaman başladı? Uçaklar buraya ne zaman geldi? İstihbarat bilgilerine göre hareket edildi mi? Karanlıkta kalanların ortaya çıkması gerekiyor. Maalesef yetkililer konuştukça soru işaretleri artıyor. Yapılan açıklamalar birbiriyle çelişiyor. Çelişkilerin ortadan kalkması için ortadaki soruları cevaplamak gerekiyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKTÜTÜN ANKETİNDE ŞOK SONUÇ

YANDAŞ MEDYA'YA GÖRE AKP YÜKSEK AMA AKP'NİN OYLARI DİP YAPTI

FENERCİ RTÜK ZAHİT'E MAHKEME TOKATI
»  KİTAP FUARINDA BÖLÜCÜ HARİTA REZALETİ
»  CEMAATİN UTAH SIRLARI
»  UTANMASI SIKILMASI, YÜZÜ BULUNMAYAN KİRLİ MEDYA
»  ABD VE AVRUPA'NIN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ KİRLİ OYUNU
»  "OLAĞANÜSTÜ YETENEKLİ"YE YEŞİL KART
»  TARAF: BAŞBUĞ BİZE EMİR VEREMEZ
»  FLAŞ! SPK'DAN SAVCILIĞA AYDIN DOĞAN İÇİN SUÇ DUYURUSU!
»  FENERBAHÇE BAYRAĞI ÇEKEN FRKATEYN KORSAN AVINDA
»  ORGAN NAKLİ VE KALP AMELİYATI BEDAVA OLACAK
»  TUTUKLU MAHKUMLARA ZORLA ZAMAN OKUTULUYORMUŞ
»  BAYKAL: SIZAN KOZMİK BELEGELERİ SORDU!
»  AKP'NİN Kİ MÜNAFIK SİYASET
»  BAŞBUĞ'A VATANDAŞTAN ALKIŞ
»  BAŞBAKAN'IN KAFASI KARIŞIK
»  AKP ADAY KRİTERLERİNİ BELİRLEDİ
»  PKK KAMPLARINA BOMBA YAĞIYOR
»  CANLI BOMBA TUTUKLANDI
»  TERÖRİST'İN HEDEFİ İSTANBUL POLİSİ'YDİ
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ BOMBA
»  GÜVENLİK GÖREVLİSİNE 2 BİN MÜDÜRÜNE BİN 100 YTL MAAŞ
»  GENELKURMAY'DAN TARAF HABERLERİNE YAYIN YASAĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.