Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2352
EURO
37,5417
IMKB
8.975,000
ALTIN
2.873,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKANLAR KURULU GİBİ AÇILIŞ
BAKANLAR KURULU GİBİ AÇILIŞ
 
İstanbul'daki bir alışveriş merkezinin açılışı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yazıcı tarafından birlikte kurdele kesimi ile yapıldı
 
26.1.2008 - 16:50
     Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven bulunduğunu belirterek, "Müteşebbisimiz artık geleceğe güvenle bakabiliyor, önünü görebiliyor, yatırımlarını daha rahat planlayabiliyor" dedi.
      Şişli Esentepe’deki "Astoria Alışveriş, Yaşam ve Eğlence Merkezinin" açılış töreninde konuşan Yazıcı, merkezin, "2010 Avrupa Kültür Başkenti" için bir hazırlık eseri olduğunu söyledi.
      Yazıcı, böyle tesislerin, sadece şehre kattıkları ticari, kültürel, sosyal değerlerle değil, aynı zamanda ürettikleri istihdam ve çeşitli sektörlere yaptıkları katkılarla da büyük öneme sahip olduklarını vurguladı.
      Yatırımcıların birbiri ardına büyük yatırımlar yapmalarının nedeninin "istikrar ve güven ortamı olduğunu" dile getiren Hayati Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:
      "Bugünkü Türkiye ekonomisinde istikrar var, güven var. Müteşebbisimiz artık geleceğe güvenle bakabiliyor, önünü görebiliyor, yatırımlarını daha rahat planlayabiliyor. Sadece 5 yıl içinde, dibe vurmuş bir ekonomi, atılım gücü, gelecek reformu ve büyüme performansıyla bugün dünyanın sayılı ekonomileri arasına girmiştir. Bu nasıl oldu? Devlet doğru yönetildi ve ülke sırtındaki yüklerden kurtarıldı. Özel sektörümüzün önü açıldı. Reformlar süreci, cesaretli ve ciddiyetli bir şekilde yönetildi. Türkiye işte büyük atılımları böyle gerçekleştirdi, böyle gerçekleştiriyor." Bakan Yazıcı, Türkiye’nin tarihi, coğrafi değerleriyle ve doğal kaynaklarıyla, insan gücüyle, dinamizmiyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, buna karşın dönem dönem basiretsiz yönetimlerle ve sosyal, ekonomik çalkantılara maruz kalındığını söyledi.
      Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, şunları kaydetti:
      "Lüzumsuz tartışmalarla, önü gelmez siyasi çekişmelerle, sorumsuzca ortaya çıkarılan krizlerle bu ülke adeta meşgul edilmiş, hızımız kesilmiş, en kötüsü de bu ülkenin insanları umutsuzluğa mahkum edilmişti. Artık geriye bakmayalım, ama olup bitenleri de asla unutmayalım. Bir ülkeyi nasıl yanlış yönetim elinde ileriye taşıyamazsanız, özel sektörümüzün katkısı ve desteği olmadan da ileriye gidemezsiniz, yürüyemezsiniz. Bu ülke hem doğru ellerde yönetilmeli, hem de özel sektörüyle, yerlisiyle, uluslararası sermayesiyle tüm eller yatırımın altına konulmalı. İşte Türkiye 2003 yılından bu yana bu noktaya doğru hızlı adımlarla koşmakta, ileriye doğru yürümesine devam etmektedir."
     
     NİMET ÇUBUKÇU: AVRUPA İLE YARIŞACAK MERKEZLERİMİZ VAR

      Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da, eskiden alışveriş merkezlerinin, Türk insanının yurt dışına gittiği zaman gördüğü ve çok özendiği yerler olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
      "Bizim ülkemizde de ilk alışveriş merkezi açıldığında sadece alışveriş için değil, vakit geçirmek için insanlarımız oraları ziyaret ediyorlardı. Bugün gelişen ve aşırı büyüyen İstanbul’da alışveriş merkezleri, sadece alışveriş değil, bir yaşam merkezi olarak çocuklarımızla vakit geçirebileceğimiz, gerektiğinde SPA merkezlerinde dinlenebileceğimiz, sinemalarında film izleyebileceğimiz, ortak arkadaşlarımızla buluşabileceğimiz mekanlar haline geldi. Türkiye ancak istikrarlı bir zihniyet oluştuğu için de bu yatırımlar yapılabiliyor.
      Bugün Avrupa’yla yarışacak merkezlerimiz var."
     
     EGEMEN BAĞIŞ: IMF'Yİ KIŞKIRTIP ÜZERİMİZE SALACAKLAR

      AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, iktidar olarak İstanbul’a ayrı baktıklarını ve bu kenti ayrı sevdiklerini dile getirdi.
      İstanbul’u dünyanın ticaret ve finans merkezi haline getirmeye çabaladıklarını dile getiren Bağış, şunları söyledi:
      "Perşembe günkü IMF’nın basın toplantısına internetten soru gönderilmiş. Türkiye’nin bağımsızlığı türküsünü söyleyenlerin IMF’ye gönderdiği soru: ’Türkiye’deki iktidarın Merkez Bankasını, İstanbul’a taşımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ Akıllarınca IMF’yi kışkırtıp bizim üzerimize salacaklar. Tabii bekledikleri cevabı alamamışlar.
      IMF’nin verdiği cevap: ’Merkez Bankasının nerede olacağı Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin bileceği iştir’ olmuş." AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu’nun da katıldığı törende konuşmaların ardından Hayati Yazıcı ve Nimet Çubukçu, milletvekilleri ve Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, açılış kurdelesini kestiler.
     






Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PROFESYONEL ORDU İÇİN 3 BİN 18 KİŞİ DAHA ALINACAK

MHP BUNLARIN CEVABINI VEREBİLİYOR MU?

HA VAKİT YAZARI, HA ENGİN ARDIÇ
»  "KAÇAN RUMLAR GERİ DÖNSÜN"
»  DÜŞEN UÇAKTA KARA KUTU SKANDALI
»  CİA AJANLARI GAZİANTEP'TE
»  İŞTE RÜŞVETİN BELGESİ
»  EMEKLİ ASKERLER NEDEN TOPLANIYOR?
»  O MÜDÜR KAZA'NIN BİLİR KİŞİSİ
»  KİRALIK KATİL ARAYAN TABANCASIZ DERİN DEVLET
»  İSTANBUL'UN İSMİNİDE "COSTANTİNEPOLE" YAPACAKMISINIZ?
»  'CUMHURBAŞKANI OLUNCA SİYASİ KİMLİĞİMDEN ARINDIM'
»  BU HABERİN HANGİSİ DOĞRU SİZ BULUN..?
»  TEZİÇ UYARDI: ANAYASA'NIN DEĞİŞMEZ MADDESİ DELİNİYOR
»  MHP'NİN TÜRBAN SINIRI
»  "JANDARMA BİZE SELAM VERSİN"
»  HALİÇ KÖPRÜSÜNDE YANAN OTOMOBİLDEN BU KIZ SAĞ ÇIKTI
»  ULUDAĞ'DA EKSİ 3 DERECE DE KAR ÜSTÜN'DE CUMA NAMAZI
»  TUNCAY ÖZKAN'IN GÖZÜ CHP KURULTAY'INDA
»  YAYIN YASAĞI VAR AMA ALDIRAN KİMSE YOK!
»  SÜREYYA'YI BİTİRDİLER..!
»  KANADOĞLU'DAN "KAPATILMA" UYARISI
»  CHP'YE GÖRE TÜRBAN YASAĞI NİYE KALKMAZ?
»  "TÜRBANDA ÜNİVERSİTE İŞİ BİTSİN SIRA KAMUYA GELECEK""
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.