Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,6107
EURO
39,8716
IMKB
10.725,000
ALTIN
3.467,450
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKANLIK YURDUNDA FUHUŞ OPERASYONU
BAKANLIK YURDUNDA FUHUŞ OPERASYONU
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Çocukevleri Koordinasyon Müdürlüğü evlerinde geçici süreyle kalan kızların taciz edildiği ve para karşılığı pazarlandığı iddiası üzerine 30 kişi gözaltına alındı. Aralarında yurt görevlilerinin de bulunduğu öne sürülen şüpheliler tutuklandı.
 
14.1.2014 - 17:02

Afyonkarahisar'da çocuk evlerinde kalan kız çocuklarına cinsel saldırıda bulunulduğu ve para karşılığı fuhuş yaptırıldığı iddiası üzerine polis, teknik ve fiziki takip başlattı.

1 Ocak'ta 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 30 kişiyi gözaltına alındı. Tamamı 18 yaş altındaki kız çocuklarına cinsel saldırıda bulunan ve fuhuş yaptırdığı iddia edilen şüpheliler tutuklandı.

'TECAVÜZE UĞRADIM' İDDİASI

Para karşılığı fuhşa zorlandığı iddia edilen kız çocukları Z.A., H.Ö., Ö.H., N.S., N.A., A.A., yaşadıklarını mahkemede ve bakanlık müfettişlerine anlattı. Z.A. ifadesinde, kurumun yemek işlerini yürüten taşeron şirkette çalışan H.Y.'nin kendisine 3 yıldır dokunarak cinsel tacizde bulunduğunu, 500 lira karşılığında termal bir tesiste cinsel ilişki teklif ettiğini söyledi.

Mağdurlardan N.A. ise H.Y.'nin, cep telefonundan erkeklik organı fotoğrafını göstererek cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu belirtti. A.A. ise yurtta cinsel tacize uğradığını, bir bekar evinde S.B. ve onun ağabeyi H.B.'nin kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

'OLAYI BİZ BİLDİRDİK'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Alper Sezer, olayın doğru olduğunu, ancak çete içerisinde kurum çalışanlarının olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını kaydetti. Olaydan Kasım ayında haberdar olduğunu aktaran Sezer, şunları söyledi:

"Geçen yıl göreve geldiğimde kız yetiştirme yurdunun müdür ve müdür yardımcısını benzer iddialar üzerine görevden aldım. Kasım ayında bu kurumu kapatarak adını 'Çocukevleri Koordinasyon Müdürlüğü' olarak değiştirdik. Buradaki çocukları yurda gönderirken mülakat yaparız. Bu mülakatlarda bazı çocuklar, 'Şu evde fuhuş yapılıyor. Korktuğumuz için söylemiyoruz' dedi. Bunun üzerine Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bilgi verdik. Vali Bey'in talimatı üzerine polis, aralık ayında operasyon başlattı. 1 Ocak'ta 19 eve yapılan eş zamanlı baskında 30 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler tutuklandı."

'DIŞARDA TECAVÜZE UĞRADI, BİZE GETİRİLDİ'

Adı fuhuşa karışan kızların yurtta geçici olarak kaldığını vurgulayan Sezer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu çocuklar bize kolluk kuvvetleri tarafından getirildi. Bizde sürekli kalan çocuklar değil. Burada kaldıkları süre içinde fuhşa sürüklenmediler. Getirilen kızlardan birine bir kişi tecavüz ediyor, daha sonra sokağa atıyor. Kolluk güçleri de bu kızı bize getirdi. Bir müddet sonra madde kullandıkları için, kaçarak yine bu tür olaylara bulaşmışlar. Mesele budur. Bahsedilen kızlar ihtisas kurumlarına gönderildi. Önce tedavileri yapılacak. Ne yazık ki bu kızlar önce madde bağımlısı yapılıyor, sonra fuhuş tuzağına düşürülüyor. Ama bunlar koruma altındaki çocuklar değildi. Yani bunların normalde anne ve babaları var. Bizde geçici olarak kalan çocuklardı."

Olayla ilgili bakanlık olarak idari soruşturma başlattıklarını aktaran Sezer, "Adli yönden de olay yargıda. İdari soruşturmanın sonucu belli değil. Bakanlık müfettişlerinin raporları açıklanmadan yurt görevlilerinin suçlanmasını manidar buluyorum. Kızların pazarlanmasına kurum personeli kesinlikle müsaade etmez" dedi.

Sezer, olayın ardından fuhuş çetelerinin hedefi haline geldiğini de söyledi.

Odatv.com



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE ERDOĞAN'I KARŞILAMA KUYRUĞU

HARAMİLERİN İKTİDARI SANDIKTA YIKILACAK

KİLİS EMNİYETİNDE GÖREVDEN ALMA!
»  BAŞBAKAN'A VİRÜS VE HAŞHAŞİ CEVABI!
»  "AKP SANDIĞIN DİBİNİ GÖRECEK"
»  ERDOĞAN 'HAŞHAŞİ' DEDİ, SOSYAL MEDYA....
»  "MAĞDURUM DA MAĞDURUM" !
»  6 İL'DE EL KAİDE GÖZ ALTILARI
»  2 GAZETECİYE EL KAİDE GÖZALTISI!
»  BAKAN BOZDAĞ'DAN MECLİS'TE HSYK TURU!
»  FLAŞ.. HSYK'YA RTÜK FORMÜLU!
»  "GÖZÜ DÖNMÜŞ GİZLİ ÖRGÜT"!
»  DOLAR'DAN YENİ REKOR!
»  ÇOCUK GELİNLER İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI
»  ''BAŞBAKAN SEÇİMİ GÖREMEYEBİLİR''
»  FLAŞ..İHH'YA POLİS BASKINI
»  VE GÜLEN'İN DE TELEFON KONUŞMALARI SIZDI
»  ŞOK SES KAYDINA BOZDAĞ'DAN YANIT
»  TARTIŞMALI MADDELERDE GERİ ADIM!
»  MİT, O SES KAYDINI İNCELİYOR!
»  YOUTUBE ERİŞİM ENGELLENDİ Mİ?
»  ERDOĞAN,28 OCAK'TA İRAN'A GİDECEK
»  ÇİÇEK'TEN HSYK HAMLESİ!
»  FEYZİOĞLU AMELİYET OLDU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.