Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1877
EURO
38,1411
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.900,810
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BARROSSO, MECLİS'TE VEKİLLERE DEMOKRASİ TARİFİ YAPTI
BARROSSO, MECLİS TE VEKİLLERE DEMOKRASİ TARİFİ YAPTI
 
Türkiye'ye gelişi öncesindeki sözleriye tartışma konusu olan Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Barroso, Meclis'te Milletvekillerine taşıdıkları sorumluluğu hatırlattı
 
10.4.2008 - 17:40

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, reformlarda gereksiz gecikmelerin yaşanmaması gerektiğini belirterek, "Türkiye enerjisini reformlara yönlendirmelidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Barroso, "Adaylığa giden kısa bir yol yoktur. Komisyonumuzun görevi uyum açısından aday ülkelerin kaydettikleri gelişmeleri takip etmektir. İfade özgürlüğü konusunda adım atılması gerekir. 301. madde değişikliğinin Meclis'e gelmesinden mutluluk duyduk. Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda yanındayız. PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması sözkonusu değil" dedi.

Reformlarda gereksiz gecikmeler yaşanmasını gerektiğini belirten Barroso, "Türkiye enerjisini reformlara yönlendirmelidir. AB'nin 27 üye ülkesi var. Türkiye'nin üyeliği konusunda farklı sesler çıkabilir. Türkiye bunları duyduğunda şaşırmamalı. Tartışymalar bu sürecin sonuna kadar devam edecek" dedi.

Avrupa Komisyonu adına sizlere saygılarımı sunuyorum. Böylesine büyük bir ülkeye ve ortak geleceğimize dair saygılarımı sunmak istiyorum.

De Golle Türkiye için şunları söylemişti. : İşte burası Türkiye, bu kapıların muhafazı, buradan barış ta geçebilir savaş ta geçebilir. Boğazların muhafızı ve geleceğin muhafızıdır. Burası en güzelle birlikte savaşlar da geçebilir.

İmparatorluğun rolü sanat dünyasında da kendini göstermiştir. Kanuni Sultan Süleyman dönemin dahi bu Avrupa ortak kültürü içinde yerini almıştır.
2. Dünya savaşından sonra türkiye Avrupa'nın inşa edilmesinde yerini almıştır.

Nato'nun kurulmasında ve Avrupa Ortaklık anlaşmalarında Türkiye yer almıştır.

Avrupa Topluluğunun kurulduğu dönemden bu yana sürekli olarak derinleşerek devam etmektedir. 2005 ten itibaren çok başaralı bir şekilde devam etmektedir.

bizler beraberce daha güvenli bir dünyaya katkı sağlıyoruz. Bizler beraber Kosova Afganistan ve daha birçok yerde çalışma içindeyiz. Türkiyenin askerinin başarısını yakından izliyoruz.



Türkiye birçok konuda önemli adımlar attı. İdamın kaldırılması, yabancı dile getirilen kolaylıklar ve mülkiyet haklarına ilişkin adımlar atılmıştır.



Türkiye AB yolunda önemli adımlar atmıştır. ifade özgürlüğü demokrasi için temel haktır. Türkiye bir dizi güvenlik tehdidi ile karşı karşıyadır. Kültürel kimliklerimiz sorgulanmaktadır.

Türkiye'de laiklikle ilgili tartışmaların öneminin farkındayım. Her ülke kendisine ilişkin tartışmaları yaşamıştır. Başörtüsü konusunda da benzer durum söz konusudur. AB'nin böyle bir sorunu yoktur. Bu kişinin kendi kararı ve kendi insiyatifine bağlıdır.

Türkiye'nin AB konusunda yoluna devam ettiğini görmek istiyoruz. Görüyoruz ki şu an en büyük zorluk bu yakalanan ivmenin devam etme durumudur. Hükümetle bugün yaptığım görüşme benim bu kondaki güvenimi artırmıştır. Sizler TBMM olarak tarihi bir sorumluluğa sahipsiniz. Müzakerelerin hızını belirleyecek olan Türkiye'nin katedeceği mesafe olacaktır.

Türkiye ve AB teröre karşı yan yanadır. PKK Kontra gel Türkiye için AB için de odur. Bu konuda ortak çalışmalarla bu sorunu aşacağımıza inanıyorum. Bu konuda Hükümetin yeni çalışmaları olduğu bilgisini aldım. Bu alanda umut verici gelişmeler olacağı kanaatindeyim.

Kıbrıs konusunda ise Lefkoşe AB'deki tek kalan duvardır. Bu konunun da kapsamlı bir çözüme ulaşma konusunda BM'nin şemsiyesi altında bir çözüme tam destek vermektedir. Bütün vatandaşların haklarına riayet edilecek şekilde bir çözümün mutlaka geleceğine inanıyorum.

Avrupa Birliği'ne üyelik konusu uzun süren bir süreçle mümkün olmaktadır. İngiltere iki kez iptal edildikten sonra girebilmiştir. Portekiz, İspanya gibi ülkeler sıkıntılar çekmişlerdir. Türkiye'nin katılım sürecine ilişkin farklı ifadeler du3duğunuzda şaşırmayınız. Çünkü herbiri ayrı bir ülke ve her ülkenin kendi toplumu ve meclisi var. Ama esas olan şudur. Türkiye katılım müzakereleri süreci içindedir. 2005 yılı içinde Türkiye için oy birliği ile katılım müzakereleri başlatılmıştır. 15 yıl önceki Türkiye ile kıyasladığımızda Türkiye'nin çok önemli mesafeler aldığı muhakkaktır. Karşılıklı ihmallerden dolayı projenin karşısında ihmaller çıkmaktadır



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOKİ İHALELERİ AKP'NİN MÜTEAHHİTLERİNE

"BAKAN'A ARAÇ HEDİYE EDİLMEZ, ALLAH'TAN KORKUN"

ERDOĞAN, POLİSLERE HİTAP EDERKEN NE DEMEK İSTEDİ?
»  'BİZE NİYE SELAM VERMİYORSUN' TARTIŞMASI
»  YOU TUBE, GEOCİTİES DERKEN GOOLE DE KAPATILDI!
»  ANKARA'NIN AMBLEMİNDE ESKİYE DÖNÜŞ
»  MİLLETVEKİLİ'NDEN DOKUNULMAZLIK SAVUNMASI
»  FLAŞ..FLAŞ.. PKK'YA CHELSEA-FENER MAÇI BASKINI
»  PKK VE DHKP-C ABD'NİN TERÖR LİSTESİNDE
»  PKK, TEFECİLİĞE SOYUNDU
»  LEYLA ZANA'YA 2 YIL HAPİS CEZASI
»  TELEFONDA ŞOK DARBE GÖRÜŞMELERİ
»  "BAKAN ŞİMŞEK CIA'NIN YEMİNLİ TERCÜMANIYDI"
»  BAHÇELİ İLE AB ARASINDA İLK TEMAS
»  SEÇMENİN AKP VE AB'YE BAKIŞI DEĞİŞTİ
»  AKP VE DTP'YE KÖTÜ HABER
»  2-B YENİDEN GÜNDEMDE
»  "ÖMER YAKALANAMAZ ÇÜNKÜ ERGENEKONCU"
»  BÜYÜKŞEHİR'DEYOLSUZLUK BU KEZ BELKO'DA!
»  "DEVLETİN MAAŞLI DARBUKACISI OLAMAZ"
»  MECLİS'TEN PARA, VEKİLDEN KONTÖR!
»  BESLEME MEDYA İŞTE BÖYLE YALAN HABER ÜRETİYOR
»  PSİKOLOJİSİ BOZULANLAR AKP'Yİ DAVA EDEBİLİR
»  BARROSSO'NUN MECLİS'TE ÖZEL ODA İSTEĞİNE RET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.