Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2024
EURO
38,1234
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.898,060
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL, BARROSSO'DAN HESAP SORMADI
BAYKAL, BARROSSO DAN HESAP SORMADI
 
 
10.4.2008 - 19:20
 CHP Genel Başkanı Baykal, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunmamasını olumlu karşıladı. Baykal, Bu konuşma kendisinden beklenebilecek olan bir konuşma idi. Türkiye’deki yargı sürecine yönelik bir değerlendirme yapılmamasına ilişkin anlayışımızı bu konuşmaya yansımış gördük. Doğrusu buydu” dedi.

Barroso, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Baykal’ın TBMM’deki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü. Baykal, görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yaptı. Barroso ile yararlı bir görüşme yaptıklarını belirten Baykal, “Bu görüşme öncesinde Sayın Barroso TBMM’de bir konuşma yaptı. Bu konuşma kendisinden beklenebilecek olan bir konuşma idi. Türkiye’deki yargı sürecine yönelik bir değerlendirme yapılmamasına ilişkin anlayışımızı bu konuşmaya yansımış gördük. Doğrusu buydu” dedi.

Baykal, daha önce farklı platformlarda bu konuda yapılan açıklamaların TBMM’ye taşınmamış olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirerek aralarında geçen görüşmeyi “dengeli ve yararlı bir görüşme” olarak nitelendirdi.

-“AB’DEN KAYNAKLANAN SIKINTILARI KONUŞTUK”-
Görüşmede Türkiye’nin AB ile ilişkileri konusunda partisinin anlayışını ifade etme imkanı bulduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Baykal şöyle konuştu:
“Bu konuda samimi bir şekilde AB ile ilişkilerinde karşılaştığımız sorunları, sıkıntıları AB’den kaynaklanan güçlüklerin, engellerin üzüntü verici olduğunu ayrıntılı bir şekilde yansıttım. Türkiye’nin AB ile ilişkisi konusundaki CHP’nin anlayışını bir kez daha burada ifade etmek imkanını buldum. Ayrıca demokrasi ve laiklik gibi konulara ilişkin anlayışımızı da yansıtmak imkanını bulduk.”
-“DEMOKRATİKLEŞME KARARIMIZI AB DAHA KURULMADAN ALDIK”-
Baykal, Türkiye’nin demokratikleşme anlayışının ve kararının çok daha önceden, AB daha kurulmadan başlamış olduğuna işaret ederek, Barroso’ya Türkiye’de demokrasiyi geliştirmek ve güçlendirmek konusunda kararlı bir mücadelenin içinden geçmekte olduklarını ifade ettiklerini söyledi.

-"PARTİ KAPATMA VE 301’İ GÖRÜŞMEDİK"-
Barroso’nun da Genel Kurulda sergilediği özeni ve dikkati kendileriyle görüşürken de aynen sürdürdüğünü kaydeden Baykal, “Görüşmede, Barroso’nun daha önce kapatmaya ilişkin söylediklerinden dolayı bir şey söylediniz mi? bir uyarınız oldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Hayır, içerde diplomatik nezaket içinde sadece orada önümüze gelen konularla ilgili değerlendirme yaptık. Barroso da Genel Kurul’daki anlayışını, yaklaşımını bizimle görüşmesinde de aynen sürdürdü. Hiçbir şekilde parti kapatma sözü onun ağzından çıkmadı ben de bir hesap sorma arayışı içine girmedim. Diplomatik nezaketin gereğini hep birlikte yaptık.”
Baykal, başka bir soru üzerine de görüşmede Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin de gündeme gelmediğini, laiklik konusuyla ilgili hassasiyetlerini dile getirdiklerini söyledi.

-BAŞBAKAN'IN KORUMALARI EŞLİK ETTİ-
Siyasi parti genel başkanlarıyla görüşmek için güvenlik gerekçesiyle TBMM'de kendisine bir oda tahsis edilmesini isteyen Barroso’nun bu kaygısı Başbakanlık korumaları tarafından giderildi. Barroso’ya TBMM'deki temasları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın korumaları eşlik


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"AB'DEN LAİKLİK VE TÜRBAN KONUSUNDA TAVIR BEKLEMEYİN"

AB'NİN LAİKLİK VE TÜRBAN KONUSUNDA TAVIR BEKLEMEYİN"

OLLİ REHN'DEN SARI LACİVERT KRAVAT!
»  LEYLA ZANA'YA 2 YIL HAPİS
»  İŞTE O KIZ KONUŞTU
»  BARROSSO, MECLİS'TE VEKİLLERE DEMOKRASİ TARİFİ YAPTI
»  TOKİ İHALELERİ AKP'NİN MÜTEAHHİTLERİNE
»  "BAKAN'A ARAÇ HEDİYE EDİLMEZ, ALLAH'TAN KORKUN"
»  ERDOĞAN, POLİSLERE HİTAP EDERKEN NE DEMEK İSTEDİ?
»  'BİZE NİYE SELAM VERMİYORSUN' TARTIŞMASI
»  YOU TUBE, GEOCİTİES DERKEN GOOLE DE KAPATILDI!
»  ANKARA'NIN AMBLEMİNDE ESKİYE DÖNÜŞ
»  MİLLETVEKİLİ'NDEN DOKUNULMAZLIK SAVUNMASI
»  FLAŞ..FLAŞ.. PKK'YA CHELSEA-FENER MAÇI BASKINI
»  PKK VE DHKP-C ABD'NİN TERÖR LİSTESİNDE
»  PKK, TEFECİLİĞE SOYUNDU
»  LEYLA ZANA'YA 2 YIL HAPİS CEZASI
»  TELEFONDA ŞOK DARBE GÖRÜŞMELERİ
»  "BAKAN ŞİMŞEK CIA'NIN YEMİNLİ TERCÜMANIYDI"
»  BAHÇELİ İLE AB ARASINDA İLK TEMAS
»  SEÇMENİN AKP VE AB'YE BAKIŞI DEĞİŞTİ
»  AKP VE DTP'YE KÖTÜ HABER
»  2-B YENİDEN GÜNDEMDE
»  "ÖMER YAKALANAMAZ ÇÜNKÜ ERGENEKONCU"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.