Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2352
EURO
37,5417
IMKB
8.975,000
ALTIN
2.873,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'DAN DİNLEME ÖFKESİ
BAYKAL DAN DİNLEME ÖFKESİ
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ana muhalefet partisinin genel merkezinde, Genel Sekreter'in odasının devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini ve derhal bir dinci gazeteye servis yapıldığını" ileri sürerek, "Teknolojik olanaklar devlet içinde yerleşmiş belli çetelerin aracılığıyla bir kısım vatandaşlara karşı sistematik olarak kullanılmaktır" dedi.
 
29.5.2008 - 02:30
Baykal, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Türkiye siyasal yaşamında bugüne kadar hiç örneği görülmemiş bir olayın yaşandığını kaydeden Baykal, "Ana muhalefet partisinin genel merkezinde, Genel Sekreter'in odası devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendi ve derhal bir dinci gazeteye servis yapıldı" dedi.
Genel Sekreter Önder Sav'ın cuma günü odasında gerçekleşen bir görüşmenin pazartesi günü gazetenin manşetinde yer aldığını belirten Baykal, bunun sıradan bir telefon dinleme olayının çok ötesinde olduğunu ifade etti. Söz konusu olayın bir "ortam dinlenmesi olduğunu", iki kişi arasındaki görüşmenin kelime kelime gazeteye yansıdığını belirten Baykal, şöyle konuştu:
"Bu olay vatandaşın hakkının, hukukunun, anayasal demokratik haklarını güvencesi olması gereken devletin güvenlik güçlerinin ana muhalefet partisinin Genel Sekreteri'ni anayasal, demokratik haklarını bir tarafa bırakarak çalışma ortamında dinlediğini ortaya çıkmıştır. Ve bu dinlemenin bir dinci gazeteye servis edildiği, dinci gazete ile dinlemeyi gerçekleştiren devlet içindeki bu yapılanma arasında çok yakın bir bağlantının bulunduğu suçüstü konumunda ortaya çıkmıştır. Bu çok
vahim bir olaydır. Türkiye böyle bir şey yaşamıştır. Türkiye'de devletin çürümesi, metamorfozu, dönüşümü, nitelik değişimi çok açık bir biçimde bu olayla gözükmüştür. Türkiye'de devlet artık bildiğimiz devlet olmaktan çıkmıştır. Türkiye'de hukuk artık bildiğimiz hukuk olmaktan çıkmıştır. İnsan hakları, demokratik hak ve özgürlükler anlaşılıyor kibugünkü iktidar döneminde hiçbir anlam, değer taşımıyor. Bu kadar fütursuz, gözü kara, aldırmaz bir biçimde insanın özel yaşamına tecavüz
edilmesi, sonra bu tecavüzün iftiharla yandaş bir gazetede teşhir
edilmesi ülkede rejimin ne noktaya geldiğini açıkça ortaya koymaktadır."
-"HESABI İKTİDARDAN SORULUR"-
İddialar karşısında şu ana kadar hiçbir resmi tepkinin ortaya
çıkmadığını da ifade eden Baykal, "Sanki dünyanın en olağan tablosu yaşanmıştır. Bu olay karşısında hiçbir rahatsızlık, tedirginlik, ilgi, özür, soruşturma, araştırma, konunun üzerine gidileceğine ilişkin topluma güven veren bir yaklaşım söz konusu olmamıştır" dedi. Bunun kabul edilemez bir tablo olduğunu vurgulayan Baykal, şöyle devam etti:
"Dünyanın herhangi bir demokrasisinde böyle bir olay yaşansa iktidarın, sorumlu bakanın, başbakanın derhal yerinden ayrılması kaçınılmaz olur.

Bunun hesabı derhal iktidardan sorulur. Devlet, elindeki teknolojik imkanları bu milletin parasıyla sağlamıştır. Bu milletin her siyasi inançtan, her düşünceden, her kesimden insanının katkısıyla devlet donatılmıştır. Devletin güvenlik güçlerinin eline verilen o teknolojik araçlar Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü savunmak için, vatandaşın hak ve özgürlüklerine güvence olmak için, huzur için kullanılmak üzere onların eline verilmiştir. Öyle anlaşılıyor ki şimdi hiç umursamadan buteknolojik olanaklar devlet içinde yerleşmiş belli çetelerin aracılığıyla bir kısım vatandaşlara karşı sistematik olarak kullanılmaktır."
"CHP'nin bu iktidar döneminde güvencesi nedir, Anayasa bizim için işliyor mu, Anayasa'daki demokratik kurallar CHP'liler için de geçerli mi?" diye soran Baykal, bu dinlemenin meşruiyeti olmadığını kaydetti. "Bu dinlemenin arkasında kimler varsa onların da meşruiyeti yoktur" diyen Baykal, "Bu vahim bir manzaradır, böyle gitmez, gitmemelidir" diye konuştu.

Toplumun bu konuya karşı duyarlı olması gerektiğini ifade eden Baykal, bu tür taktikleriyle rakipleri, muhalefeti sindirmenin mümkün olmadığını savundu.

-BAŞBAKAN HAKKINDA GENSORU-
Baykal, gazetecilerin soruları üzerine konuyu TBMM gündemine de taşıyacaklarını söyledi. TBMM genel kurulunda grup sözcülerinin yapacakları konuşmalarla konuyu gündeme getirmelerinin ötesinde gensoru önergesi de vereceklerini belirten Baykal, "Bu konuda gensoru verilmezse başka hangi konuda verilir. Bizim görevimiz 'bu olmaz' diye feryat etmektir, bunun siyasi reaksiyonunu ortaya koymaktır. Bunu bir
gensoruyla TBMM'ye zabıtlara, tutanaklara, tarihe taşıyacağız.
Türkiye'de neler oluyor herkesin duymasını sağlayacağız" dedi.
Bir soru üzerine, Baykal, gensoru önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında vereceklerini ifade etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DSP’DEN “TELEKTULAK” TEPKİSİ: “DİKTATÖRYAL DAVRANIŞ”

CHP DİNLEME TARTIŞMALARINI MECLİS'E GETİRİYOR

KÖŞK'E ÇIKTIKTAN SONRA GÖRÜŞ DEĞİŞİKLİĞİ OLDU MU?
»  ŞEHİT EŞİ:"VATAN SAĞ OLMASIN"
»  "BU KADAR ADİ'SİNİ GÖRMEDİM"
»  CHP GENEL MERKEZİ'NDE 'BÖCEK' ARAMASI
»  ERDOĞAN'IN 'B'PLANI
»  AKP'YE OY İÇİN YEMİN ETTİRİP ALTIN VERDİLER
»  KÖŞK TADİLATINA HARCANAN PARAYLA NELER YAPILABİLİRDİ..!
»  SORU: BAŞBAKAN'IN GÖREVİ NE? CEVAP:CHP'YE KIZMAK
»  ZİRAAT BANKASI'NIN BİLGİLERİ FRANSIZLARIN ELİNE GEÇTİ
»  SİGARA MUHBİRLİĞİ DEVRİDE BAŞLATILIYOR
»  GÖÇMEN KUŞLARIN BEYNİNDEKİ ESRARENGİZ GPS SİSTEMİ
»  LONDRA BELEDİYE BAŞKANI BİZİM BORİS, GÖÇEKLİ OLUYOR
»  AMERİKALI MİLLETVEKİLİ SCHMIDT'TEN, ATATÜRK'E ÖVGÜ
»  BÜYÜKANIT VE EŞİ BİRGÜN İLE VATAN'A DAVA AÇTILAR
»  AMAÇ BİR SÜRE KÖŞKTE SERGİLEMEK MİŞ!
»  "AKP'NİN AMPULÜ DİYARBAKIR SURLARINA ÇARPTI"
»  ERMENİ TAŞNAK ARŞİVİNDEKİ SIR?
»  AKP KİŞİSEL MAHREMİYETİDE KALDIRIYOR
»  FLAŞ..BÜYÜKANIT:HİÇ BU KADAR ADİ SALDIRIYA UĞRAMADIM
»  BAHÇELİ BİRŞEYLERİN MESAJINI MI VERİYOR?
»  ERDOĞAN PAKET İÇİN BÖLGEDE,BAHÇELİ ANMA TÖRENİN'DE
»  ÇİÇEK;"DEVLETİN ÜÇ ERKİ BİRBİRİNİN HASMI DEĞİLDİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.