Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1777
EURO
38,3456
IMKB
9.704,000
ALTIN
2.917,590
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A " ÖNCE SEN YEME"
BAYKAL DAN ERDOĞAN A   ÖNCE SEN YEME
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin siyaseti Hacivat- Karagöz oyununa çevirmeye çalıştığını, halkın buna ‘dur’ demesi gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yetimin hakkını yedirmem” sözlerini hatırlatan CHP Genel Başkanı Baykal, “Önce sen yeme de ondan sonra yedirme” dedi.
 
24.8.2008 - 23:50

Bir dizi ziyaret ve toplantı için Afyonkarahisar'a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ilk olarak Bolvadin İlçesi'ne bağlı Kemerkaya Beldesi'ni ziyaret etti. Helikopterle beldeye gelen Baykal'ı, daha önce CHP milletvekili adayı olan ‘Yörük Beyi’ Kemal Şen at üzerinde karşıladı. Baykal'a yörük şalı hediye eden Şen, atla birlikte helikoptere fazla yanaşınca helikopterin pilotu tarafından uyarıldı. Baykal, beldeye gelişinde ‘Yörük Baykal’ diye karşılandı. Baykal'a vatandaşlardan biri Atatürk portresi hediye etti. Kemerkaya Belediyesi önündeki parkta halka hitap eden Deniz Baykal, Türkiye'de gidişatın iyi olmadığını kaydederek, “Yüksek oyu milleti koruyarak taşımak marifettir. Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Senden büyük millet var” sözleriyle Başbakan Erdoğan'a seslendi.

'GİDİŞAT İYİ DEĞİL’
Hediye edilen yörük şalını boynundan çıkarmayan ve vatandaşlarla sorulu cevaplı konuşan Baykal, insanların bir koyun parasına 3 torba yem alabildiğini belirtti. Baykal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile ilgili yolsuzluk iddialarını da hatırlatarak şunları söyledi:
“Bu gidişat esnaf için iyi değil, çiftçi için iyi değil, sanayici için iyi değil. İktidarlar gelir ve geçer, bunda bir hayır vardır. İlla bunu tutacağım dersen işler çığırından çıkar. Oy artırdılar, oy artışını taşıyamadılar. Piyangodan birine bir para çıkar, nasıl yaşayacağını şaşırır ve ailesini yıpratır. Çevresindekileri küstürür, ama o parayı hak etmesini bilmek ve taşımak gerekir. Yüksek oyu da milleti koruyarak taşımak marifettir. Ne oldum dememeli ne olacağım demeli. Senden büyük millet var. Bakın Türkiye geleceğinden kaygı duyar durumda. Bunları birlikte aşacağız. İktidarın en tepesinde bulunan kişi Başbakan'ın sağ kolu gitmiş, İstanbul'da iş bağlantısı yapıyor ve 1 milyon doları alıyor ve cebine koyuyor. Başbakan da ‘Yetimin hakkını yedirmem’ diyor. Önce sen yeme de ondan sonra yedirme. ‘Temiz eller operasyonu yapacağım’ diyenler önce kendileri için yapsın bu operasyonu. Yalanlarla dolanlarla siyaseti Hacivat- Karagöz oyununa çevirmeye çalışanlara dur demek lazım.”

‘ZENGİNLEŞTİK’ DİYORLAR BORÇ ARTIYOR İktidarın 6 yılda 85 yıllık borç kadar ülkeyi borçlandırdığını kaydeden Deniz Baykal, şunları kaydetti:
“Gerçekten çiftçimiz son dönemlerin en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Esnafın ve emeklinin durumu nasıl? Onlar da aynı, onlar da sıkıntı içindeler. Gerçekten Türkiye'de her kesim sıkıntılı. Ancak iktidar sözcülerine bakılırsa Türkiye'de her kesimin geliri artıyor. Size gelmiyor mu bu artışlar. Kemerkaya'ya gelmiyor mu? Nereye gidiyor bu paralar o zaman? Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin toplam borcu, hepsinin toplam borcu 220 milyar dolar. Kaç yılın borcu, 85 yılın borcu. Bunlar geldiler 6 yıl iktidarda kaldılar, borç arttı. Madem gelirler artıyor, öyleyse borcumu öder, faizden kurtulurum. Bunun sonucunda da borçlar azalır. Peki neden olmuyor? 6 yılda 220 milyar borç azalmadı. Borç çıktı 500 milyar dolara. 58'inci hükümetin toplam borcu 220 milyar dolar iken bir hükümet gelecek ve tüm hükümetlerin borcunu önceki dönemlerin toplam borcundan daha fazla yapacak. Peki ne yaptılar. Yol mu yaptılar, fabrika mı açtılar, ne yaptılar? Önceki hükümetler toplu iğne yapamazken, demir çelik fabrikalarını kurduk. Tekstil fabrikaları kurduk, bunlara her siyasi partinin kurduğu hükümetlerden destek geldi. Allah razı olsun. Bunları hep bunlar yaptı ve 220 milyar dolar borç edildi. Şimdi de Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptıklarını sata sata ayakta kalıyorsun.”

TABLO UMUTSUZ
Türkiye ekonomisinin temel taşlarının yabancıların eline geçtiğini savunan Baykal sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye'de sanayi sıkışmaya başladı, yabancılar geliyor memleketin ekonomisinin temel taşlarını satın alıyor. Satılanlarla borç azılıyor mu? ‘Zenginleştik’ diyorsunuz, borç artıyor. Toprak Türkiye'ye küstü, esnaf sanayici küstü. İyi niyetle 6 yıl bu insanlar bunlara şans verdi. Ortaya çıkan tablonun gençlere, insanlara umut verdiğini söyleyebilir miyiz? Bundan sonraki yıllar aydınlık diyebilecek bir kesim var mı?”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


5 MİLYON YILLIK TARİHTE YANIYOR

ÖLÜ KEDİLERİN MUMYALANMA SIRRI

SAADET PARTİSİ'NİN HOCAYI AF ÜZÜNTÜSÜ
»  ERGENEKON'UN "ÇAPKIN HACISI" AKP'Lİ BAKAN ÇIKTI
»  MELİH GÖKÇEK HAKKINDA ŞOK İDDİA..!
»  "İKNA OLABİLMEMİZ İÇİN BAKANLARINI DEĞİŞTİR"
»  "BEN DEVŞİRME DEĞİL TÜRK'ÜM"
»  KIRGIZİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
»  GÜNEYDOĞU'YA ÇAMUR YAĞDI
»  TERÖRLE SİYASİ MÜCADELE OLMAZ
»  GÜLEN CEMAATİNDE DARBE PLANI
»  KREDİ KARTI YA ÖLDÜRÜYOR YADA YUVA YIKIYOR
»  "UZLAŞMAZ OLAN SENSİN"
»  "ERDOĞAN'IN SÖZLERİ HAYRA ALAMET DEĞİL"
»  YASAKLI BELGESEL ÇANKAYA KÖŞKÜ SİTESİNDE
»  HZ. ALİ'NİN KILICI TOPKAPI'DA ÇIKTI
»  MEMURA YENİ HAKLAR GELİYOR. İŞTE O HAKLAR
»  SİİRT'TE JANDARMA KARAKOLU'NA ROKETLİ SALDIRI
»  PKK PROPAGANDASI YAPAN BU FİLM YASAKLANMALI
»  MİLLİ EĞİTİM'DE ŞOK ATAMA
»  AKP'Lİ DİŞLİ'NİN KADERİ MYK'DA BELLİ OLACAK
»  SAKAL, BIYIK İNTİKAMI MI?
»  İSTİFASI BEKLENİYOR AMA BAKALIM EDECEK Mİ?
»  18 AY EĞİTİM ALANA 4 BİN EURO MAAŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.