Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1777
EURO
38,3456
IMKB
9.704,000
ALTIN
2.917,590
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK PROPAGANDASI YAPAN BU FİLM YASAKLANMALI
PKK PROPAGANDASI YAPAN BU FİLM YASAKLANMALI
 
Terör örgütü üyesi olmayı son derece “sempatik” hale getiren bu karakter, şimdi tek başına “film” oluyor. Evet, yanlış okumadınız, dizide “görünmesi” bile bence “psikolojik harekat” kapsamında “devletin güvenliği” açısından değerlendirilmesi gereken “Muro” karakteri, “taraftar ve sempati” toplamaya devam ediyor ve filmi yapılıyor.
 
25.8.2008 - 01:45

YİĞİT BULUT

Hangi filmi? Arz edeyim seyrettiyseniz, biliyorsunuz, “Kurtlar Vadisi” dizisinde “Muro” isimli, bölücü örgüt “adına İstanbul’da başkan sıfatıyla iş yapan” bir karakter var.

Daha açıkçası bölücü örgütün İstanbul sorumlusu gibi bir karakter. Bu arkadaş senaristler tarafından son derece “sempatik” bir hale getirilmiş. Konuşmaları “komikleştirilmiş, kültürel izler taşıyan zeka izlenimleri” bırakan şekilde tasarlanmış. Açıkçası sempatik, “taraftar kitlesi” olan bir karakter yaratılmış. “Taraftar kitlesi olanı” bilerek kullandım, bu cümle bana ait değil, dizinin senaristinin bir TV programında kullandığı ifade.

Kesinlikle psikolojik harekat

Şimdi sıkı durun, terör örgütü üyesi olmayı son derece “sempatik” hale getiren bu karakter, şimdi tek başına “film” oluyor. Evet, yanlış okumadınız, dizide “görünmesi” bile bence “psikolojik harekat” kapsamında “devletin güvenliği” açısından değerlendirilmesi gereken “Muro” karakteri, “taraftar ve sempati” toplamaya devam ediyor ve filmi yapılıyor. Ne güzel değil mi artık çocuklar bahçede, okullarda “Başkan Muroculuk” oynarlar!

Sonuç: “Başkan Muro”, bana göre “terör örgütünü” sempatik gösteren ve “kesinlikle psikolojik harekat” kapsamında “devlet” tarafından değerlendirilmesi gereken bir “karakter.”

Bazı şeylerin ‘suyu çıktı’

Bu ülke, 2001 sonrası “inanılmaz bir psikolojik harekat” ile karşı karşıya... Artık bazı şeylerin kusura bakmayın ama suyu çıktı. Serbestleşme, liberalleşme, özgürleşme devletin, vatandaşlarını “her türlü propagandaya maruz bırakması” anlamına gelmiyor. Bu noktada bu filmin yapımcılarına ve devletin görevini yapması gereken kurumlarına sesleniyorum durdurun bu filmi!

Not: Daha önce ayrı bir yazı olarak kaleme almıştım, bir bölümünü yeniden aktarmak istiyorum. “Kurtlar Vadisi Irak” filminde de Türk halkına yönelik “psikolojik harekatın unsurlarını içeren” mesajlar vardı. Bir tanesi çok önemliydi. İlk etapta seyretmeyenler açısından söz konusu sahneyi tarif etmemde yarar var: Kahramanımız Amerikalı görevli ile tartışıyor ve bu sırada Amerikalı’nın ağzından şu tip bir cümle çıkıyor: “... Donunuzun lastiğine kadar biz vermiyor muyuz? Neden üretemiyorsunuz? Habire bizden para istiyorsunuz? Birbirinizi soyuyorsunuz? Ne zaman para istediyseniz gönderdik? Artık size bakmaktan sıkıldık.”

Tezkerenin “çıktığı-çıkmadığı”, Türkiye’nin Amerika’nın Irak operasyonuna destek olmasının tartışıldığı günlerde bu mesaj çok ilginçti!

*****

Ülkemde kadınlar uyuyor

Cumartesi günü gazetelerde çıkan resimlere, Türk kadınları ibretle bakmalı hatta kesmeliydiler...

Şeriat uygulanan ülkelerde “kocası tarafından yüzüne kezzap atılan” kadınlar!

Çok uzak değil mi sizlere! Türkiye’deki “gidişi” algılayamayan ve “ne olduğunu” anlamakta zorlanan ve “Nasıl olsa birşey olmaz diyen” bütün kadınlara sadece kısa bir cümle ile sesleniyorum: Yeni kurulan, dönüştürülen Türkiye’de, eğer hedeflenen başarılırsa “kadının yeri yok!”

Daha açıkçası Eğer “bazı şeyleri zorlayan zihniyet galip gelirse, kadınlara geçmiş olsun”... Ama siz yine de bana inanmayın, ben “paranoyak bir manyağım”... Bu yazıyı kesin saklayın, beni anarsınız!


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MİLLİ EĞİTİM'DE ŞOK ATAMA

AKP'Lİ DİŞLİ'NİN KADERİ MYK'DA BELLİ OLACAK

SAKAL, BIYIK İNTİKAMI MI?
»  İSTİFASI BEKLENİYOR AMA BAKALIM EDECEK Mİ?
»  18 AY EĞİTİM ALANA 4 BİN EURO MAAŞ
»  CHP'Lİ SEVİGEN, SUNUCUYU HASTANELİK ETTİ
»  İLKER BAŞBUĞ'DAN BİR İLK DAHA,
»  İŞTE İSTANBUL'DA RÜŞVETİN TARİFESİ
»  BAYKAL'DAN İZMİR'LİLERE SEÇİM UYARISI
»  DİŞLİ'YE EGEMEN BAĞIŞ DESTEK ÇIKTI
»   RÜŞVETİN ADINI KAZANÇLI TİCARET KOYDULAR
»  ERDOĞAN: MONTRÖYÜ DELDİRTMEYİZ
»  PATLAMASINA 15 DAKİKA KALAN BOMBA İMHA EDİLDİ.
»  BAYKAL: BU HÜKÜMET GİTMELİ LAİKLER GELMELİ
»  "DİBABA'YI BİR GÜN MUTLAKA GEÇECEĞİM"
»   MEMURLAR AHLAKLI ÇIKTI
»  ŞENER'İN PARTİ ADI VE AMBLEMİ HAZIR
»  KARACAAHMET MEZARLIĞINDA BOMBALI PAKET
»  İZMİR BOMBACILARI YAKALANDI
»  DİŞLİ'NİN DİŞİNİ SÖKECEKLER GALİBA
»  CHP AKP'Yİ DİŞLİYLE BUNALIMA SOKACAK
»  TSK'YA YERLİ JAMMER
»  GENERALLERİ DOLANDIRAN ADAM
»  SİNAN AYGÜN: " O PARA AZ BİLE KURUŞUNU BIRAKMAM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.