Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1777
EURO
38,3456
IMKB
9.704,000
ALTIN
2.917,590
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: MONTRÖYÜ DELDİRTMEYİZ
ERDOĞAN: MONTRÖYÜ DELDİRTMEYİZ
 
Erdoğan;İstanbul Boğazı'ndan yabancı gemilerin geçişi konusunda ana muhalefet partisi yöneticilerinin bilmeden konuşduğunu savunarak, “Montrö'yü deldirtmeyiz” dedi.
 
23.8.2008 - 19:30

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AKP Güneysu İlçe Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde hemşehrilerinden 50 sandıkta yüzde 100 oy isterken, İstanbul Boğazı'ndan yabancı gemilerin geçişi konusunda ana muhalefet partisi yöneticilerinin bilmeden konuşduğunu savunarak, “Montrö'yü deldirtmeyiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Güneysu Öğretmenevi Toplantı salonunda düzenlenen AKP Güneysu 3'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Divan Başkanlığı'nı AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz'ın yaptığı kongreye Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri, il başkanları, delegeler ve partililer katıldı. Kongre salonuna 40 dakika geç gelen Erdoğan'ı Erzurum ve Rize'den gelen genç güreşçiler karşıladı. Güreşçilerle hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, kürsüye çıkınca aşırı sıcak nedeniyle ceketini çıkardı. Salonun çok sıcak olması nedeniyle arka bölümdeki büyük pencereler de Başbakan Erdoğan gelmeden önce görevlilerce söküldü. Erdoğan kürsüye çıktığında arka sıralarda oturan 8 yaşındaki Ayşegül İrem Kazdal, “Durmak yok hizmete devam” diye bağırdı. Küçük kızı gülerek dinleyen Erdoğan, “Slogan değişti. Ama bu da güzel” dedi.

KARADENİZ'DEN GEÇEN GEMİLER

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Karadeniz'den geçen gemiler konusuna değindi. ‘Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu' oluşturmaya çalıştıklarını, bölgede huzur ve refahın hakim olmasını istediklerini anlatan Başbakan şöyle devam etti:

“Bu denli yakın olduğumuz yerler, bağırsak sesimiz duyulur. Ama ana muhalefet konuşmaya başladı. Çok şey bildiğinden değil. Boğazlardan geçen gemilerle ilgili, Montrö Sözleşmesi'ne göre, yapılması gereken neyse bu yapılmaktadır. Buradan toplamda 45 bin ton savaş gemisi geçebilir. Bunlar Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerdir. Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler için böyle bir sınırlama yoktur. Bizim orada istediğimiz kadar gemi bulundurma hakkımız var. Rusya'nın da var. Kıyısı olmayanların böyle bir hakkı yok. Tek ülke 30 bin tondan fazla gemiyi Karadeniz'e sokamaz. Toplamda 45 bin tonluk gemi sokabilirler. Filanca gemi diyor, tonu 15 binin üstündeydi. Bilmeden konuşuyorlar. 15 binin üzerinde de olabilir, 16 binin de. Büyük bir hastane gemisi sokmak istediler. 69 bin tondu. Hemen Dışişleri Bakanlığı'na talimatı verdik. ‘Katiyen’ dedik. Bundan önce sokmadıysak bundan sonra da sokmayız. Montrö'yü deldirtmeyiz. Onlar da makul karşılayıp ısrar etmedi. Anlaşmalar neyse herkesin sadık kalmasını isteriz. Türkiye'de duruşu olan bir hükümet var. Dik duran ama dikleşmeyen bir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti var. Bu böyle biline. Bu milletin onuruyla kimseyi oynatmayız. Milletin başını öne eğdirtmeyiz.”

Başbakan Erdoğan’ın da uzaktan akrabası olduğu öğrenilen Abdurrahman Erdoğan’ın tek listeyle aday olduğu AKP Güneysu ilçe başkanlığı için seçime geçildi. Başbakan Erdoğan ise karayolu ile İkizdere ilçesine gitti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PATLAMASINA 15 DAKİKA KALAN BOMBA İMHA EDİLDİ.

BAYKAL: BU HÜKÜMET GİTMELİ LAİKLER GELMELİ

"DİBABA'YI BİR GÜN MUTLAKA GEÇECEĞİM"
»   MEMURLAR AHLAKLI ÇIKTI
»  ŞENER'İN PARTİ ADI VE AMBLEMİ HAZIR
»  KARACAAHMET MEZARLIĞINDA BOMBALI PAKET
»  İZMİR BOMBACILARI YAKALANDI
»  DİŞLİ'NİN DİŞİNİ SÖKECEKLER GALİBA
»  CHP AKP'Yİ DİŞLİYLE BUNALIMA SOKACAK
»  TSK'YA YERLİ JAMMER
»  GENERALLERİ DOLANDIRAN ADAM
»  SİNAN AYGÜN: " O PARA AZ BİLE KURUŞUNU BIRAKMAM"
»  BAŞBUĞ'UN BÜYÜK JESTİ
»  PERSONELE MÜDÜRDEN FAZLA MAAŞ
»  YOLSUZLUĞU AÇIKLAMAK DA SUÇ OLDU!
»  ŞENER'İN YENİ PARTİSİ BELLİ OLDU
»  AKP VE CHP'NİN PEŞİNDE KOŞTUĞU İSİM KARARINI VERDİ
»  SİYONİST'Tİ BAŞTACI OLDU
»  ''2,5 MİLYON EURO'NUN TEK KURUŞUNU BIRAKMAM''
»  UNAKITAN, CHP ABLUKASINDA
»  YAKIŞIKLISIN,KARİZMATİKSİN,BAYKAL SENİN POPONU YESİN
»  FELÇLİ AMA DİLİYLE SAKAT ARABASINI KULLANIYOR
»  BAYKAL: DOKUNULMAZLIĞI SÖZLE SINIRLAMAMALI
»  BU AYIBI İŞLEYEN HESAP VERECEK Mİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.