Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1143
EURO
38,0844
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.864,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL:" MEYDAN'IN BOŞ OLMADIĞINI GÖSTERMEMİZ GEREK"
BAYKAL:  MEYDAN IN BOŞ OLMADIĞINI GÖSTERMEMİZ GEREK
 
Baykal 'Dinimizi ve ahlakımızı bildiğimiz gibi yaşıyoruz' dedi.
 
9.11.2008 - 23:15

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Hepimiz inançlarımızı, dinimizi, ahlakımızı bildiğimiz gibi yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Kimsenin bize ne ahlak, ne din, ne inanç dersi vermeye hakkı var'' dedi.

Baykal, Alibeyköy'de Grand Atmaca Düğün Salonu'nda partisine 3 bin 500 kişinin katılımı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, partilere daima yeni katılımlar olduğunu, bu kapsamda zaman zaman bir partiden öbürüne geçişler görüldüğünü, ancak bugün burada gerçekleşen buluşmanın, uzun geçmiş boyunca birbirine sırtını dönmüş, kopuk, mesafeli duran insanların birbiri ile kaynaşması şekilde bir katılım olduğunu söyledi.

Eyüp'ten 5 AKP Belediye Meclis Üyesi ile 2 AKP Eyüp İlçe Yönetim Kurulu Üyesinin yakınları ve çevreleriyle CHP'ye birlikte geldiğini belirten Baykal, geçen seçimde AKP olan 3 bin 500 Erzurum kökenli Eyüp seçmeninin, Türkiye'ye sahip çıkmak adına CHP'ye katıldığını ifade etti.

Baykal, partiye katılanlar arasında başörtülü, türbanlı kadınların da bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız. Hepimiz inançlarımızı kendi özgür anlayışımız doğrultusunda özgürce yaşıyoruz. Hepimiz kendi inançlarımızla, kimliğimizle iftihar ediyoruz. Hepimiz inançlarımızı, dinimizi, ahlakımızı bildiğimiz gibi yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz.

Kimsenin bize ne ahlak, ne din, ne inanç dersi vermeye hakkı var. Bu beraberlik bize bağımsız Türk Devleti'ni kurdu. Bu beraberlik Türkiye Devleti'nin temelindeki mayadır. O maya kimsenin çıkarlarına alet edilemez. Kimsenin yolsuzluğu o maya ile örtülemez. O maya sayesinde bugün Türkiye'de 70 bin camide 5 vakit ezan okunuyor. Kimse milletin inancını, dinini, değerlerini kendi emelleri için kullanmaya kalkamaz. Kalkarsa Alibeyköy'de yaşayan Erzurumlu bayan ayağa kalkar, 'Yeter artık' der.''

''MEYDANIN BOŞ OLMADIĞINI GÖSTERMEMİZ GEREK''

Almanya'daki vatandaşların fitre ve zekatlarına göz dikenlerin bulunduğunu dile getiren Baykal, şöyle devam etti:

''Oradaki vatandaşların fitre ve zekatlarını alacaksın. Kendi siyasi hesabını takip edeceksin. Televizyon kurduracaksın. Televizyonda kendin için yayın yaptıracaksın. Sonra diyeceksin ki Erzurumluya, 'Aman CHP'den uzak dur'. O CHP'den uzak duracak. Sen de orada her türlü oyunu, sahtekarlığı yapacaksın. Meydan sana kalacak. Bu oyunu birlikte bozacağız. Bu oyunu bozmak için birlikte adım attınız.''

Baykal, bu bilinci sergileyen ve bu dayanışmayı ortaya koyanları kucakladığını ifade ederek, partiye katılanlara hitaben, ''Hoş geldiniz. Hepimizin başımızın üstünde yeriniz var. Hepiniz en değerli CHP'lisiniz. Sizlerle kader birliği yapacağız. El ele vereceğiz. Eyüp'te, İstanbul'da ve Türkiye'de ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapacağız'' dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, Türk kültürünün temelinde, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Nene Hatun ve milli ruhun bulunduğunu, bütün bunlarla birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün de olduğunu söyledi.

Bunları birbirinden ayırmanın mümkün olmadığını, ayrılması halinde bunun birilerinin işine geleceğini, ama Türkiye'nin barışına, huzuruna, güvenliğine katkı sağlamayacağını ifade eden Baykal, ''Türkiye'yi bölerler, parçalar, kurda kuşa yem ederler. Terörü azdırırlar, şımartırlar, yolsuzlukları artırırlar. Bu gidişe bir son vermek lazım değil mi? Türkiye'ye hep birlikte sahip çıkmak zor mu? Türkiye sahipsiz mi? Meydan boş mu? Meydanı boş bıraktıkları doğru değil mi? Meydanın boş olmadığını el ele vererek göstermemiz gerek'' diye konuştu.

''BU BERABERLİK TÜRKİYE'NİN KURTULUŞ UMUDUDUR''

Deniz Baykal, bugün partiye katılımlar nedeniyle çok mutlu olduğunu, çünkü bu ayrılığı bir türlü içine sindiremediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bizim muhafazakar, iyi aile, iyi ahlak sahibi gerçek Anadolulu insanlarımızın kafasına binbir türlü nifak sokarak, bu memleketi gerçekten seven, dürüstlüğü önemli sayan, herkesin hakkına hukukuna önem veren CHP ile kaynaşmasının, bütünleşmesinin yeterince olamamasından büyük ıstırap duyuyordum. Bunun hiçbir haklı sebebi olmadığını biliyorum. Şimdi sizin önceliğiniz sayesinde bu gurbet, bu ayrılık sona erecek. El ele vereceğiz. Milletimizi, ahlakımızı, hukukumuzu, kimliğimizi ayakta tutacağız. Bu beraberlik Türkiye'nin kurtuluş umududur. Böyle kendi çıkarı için, inancını, en kutsal dini değerlerini gözden çıkarabilenler, milletin aklını fikrini çelecekler. Bu ayrılığı sürdürecekler. Bu oyuna gelmemek için eminim sizin bu kararınız öncü olacak, başkalarına da cesaret verecektir.''

''EN BÜYÜK KUVVET OY''

Baykal, hep beraber el ele vererek, Eyüp ve İstanbul'un kaderini değiştireceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Siz herkesten güçlüsünüz. Türkiye'nin önünü açacak en büyük kuvvet, ne silahtır ne paradır. Silahı olanların silahı var. Parası olanların parası var. Medyası olanların medyası var. Hepsi güçtür, ama onların hepsinden daha güçlü olan 'oy'dur. Milletin oyu. Eğer o oyu doğru kullanırsak, herkese hak ettiği dersi gerektiği gibi verirsek, o oyların başkaları tarafından kullanılamayacağını kanıtlayabilirsek, bir torba yiyeceğe o milletin iradesini teslim etmeyeceğini göstermeyi başarabilirsek, Türkiye kazanır.''

Baykal, kalabalık nedeniyle büyük izdiham yaşanan ve partililerin büyük bir bölümünün dışarıda kaldığı katılım töreninin ardından, aralarında sanatçı İbrahim Erkal ile türbanlı çok sayıda kadının bulunduğu 3 bin 500 partilinin bir bölümüne parti rozeti taktı.

Baykal, törenin ardından ilçedeki cemevini ziyaret etti.

Baykal, partiye katılım törenine gelirken de Alibeyköy ve Gaziosmanpaşa'da yol boyunca halkı selamladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TSK'YE YENİ KESKİN NİŞANCI "TUFAN" TÜFEKLERİ

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ELEMAN ALACAK

ERDOĞAN'IN ÇOK MEMNUN OLDUĞU PANKART
»  "ALLAHIN MÜLKÜNÜ BİLE ÇALMIŞLAR"
»  BAKAN AYDIN'DAN CAN DÜNDAR'A DESTEK!
»  FENERBAHÇE EZDİ GEÇTİ 4-1
»  ERGENEKONCULARIN EKMEĞİ VELİ GÖCER'DEN
»  NİHAYET KANADOĞLU'NU ERGENEKONA SOKTULAR
»  "FIRAT'IN AÇIKLAMALARINDAN ŞÜPHENİZ Mİ VAR?"
»  "İSLAMİ KESİM BUPİSLİKLERİ NASIL TAŞIYOR"
»  DTP'DEN ERDOĞAN'A BELEDİYE YANITI
»  ALEVİMİTİNGİNDE PROVAKASYON
»  ERDOĞAN, ATI OKŞADI AMA BİNMEDİ
»  "DAĞLARI 365 GÜNDE TEMİZLEYECEĞİZ"
»  ALEVİLERDEN, DEV MİTİNGİ ANKARA
»  ''HEPİMİZ ALEVİYİZ''
»  "TERÖRİSTLERİN YAPTIKLARI ZULMÜN KARŞILIĞI İDAMDIR"
»  BAŞBAKAN, YEMEKTE KİMLERLE BULUŞTU?
»  MECLİS'TE GENSORU GERİLİMİ
»  "İSLAMİ KESİMBU PİSLİKLERİ NASIL TAŞIYACAK"
»  'TELEFONUN DİNLENDİ' DEMEYEN SUÇLU
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A ÜÇ MEKTUP HİKAYESİ
»  "KÖPEĞİM BENİM GİBİ KIRMA OLACAK"
»  AMERİKALILAR GÜL'E NASIL NAMAZ KILDIRDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.