Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1953
EURO
37,5055
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.883,760
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYRAK HIRSIZI RUM VEKİL TÜRK KIZINA AŞIK OLDU
BAYRAK HIRSIZI RUM VEKİL TÜRK KIZINA AŞIK OLDU
 
Türk Bayrağı'nı gönderden indirip çalmasıyla tanınan ve sıkı Türk düşmanı olan Rum parlamenter Matsakis, bir Türk kızına aşık oldu
 
24.11.2007 - 08:20
Türkiye düşmanlığıyla tanınan Rum parlamenter Matsakis bir Türk kızına âşık oldu. Bu aşk sayesinde hafta içinde yapılan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu'nda Matsakis AB yerine, Türkiye lehine görüş açıkladı..
KKTC sınırında iki yıl önce Türk bayrağını indiren, Türk askerine hakaret eden, geçen yıl geldiği Meclis çatısı altında da karışılık yaratan Rum parlamenter Marios Matsakis'in bir Türk kızına âşık olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre bu aşk sayesinde de Matsakis, hafta içinde yapılan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantılarında, Türkiye'yi eleştirmek yerine AB'yi eleştirdi. SABAH bu iddiaları 53 yaşındaki Matsakis'e sordu. Matsakis, önce kaçamak yanıt verip, "Ben Türk kadınlarına âşığım ama sorun şu ki onlar bana âşık değil. Türk kadınları çok hoş, çok güzel. Sadece dış görünüş olarak değil aynı zamanda iç dünyası da güzel" dedi. Ardından "özel biri var mı" sorusuna ise, "Belki... Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. İlişki hakkında konuşmak için daha çok erken. Bu benim özel hayatım..." karşılığını verdi. Matsakis, "Yani âşıksınız" sorusunu, başıyla gülümseyerek onaylarken, "Belki size daha sonra söylerim" dedi. Kıbrıs Türklerinden de 1974'te yaşanan olaylar için özür dileyen Matsakis'e işte bu sırada, "Yoksa aşkınız Kıbrıs Türkü mü?" sorusunu yönelttik ama bu soruyu da "Özel hayatımı konuşmak istemiyorum" diyerek yanıtladı.

TELEFON KARTI ALDI
Geçen yıl katıldığı KPK toplantıları sırasında, "Burası ne biçim bir ülke, cep telefonum bile çekmiyor" sözleriyle olay çıkaran Matsakis, bu kez kontörlü kart aldı. "Ne yapalım, uyum sağlamak zorundayız. Hayat da böyle" diye konuşan Matsakis'in mesajları ise şöyle:

* Kesinlikle Türkiye'nin AB üyeliğinden yanayım. Biz Kıbrıslılar Türkiye'yi, düşman olarak karşımıza almak yerine bir dost ve müttefik olarak yanımıza almalıyız. Türkiye büyük tarihi geçmişi olan, saygın bir ülke. Gururlu insanları var ve çok güçlü.

* Türk bayrağını almamın nedeni Türkiye'ye bir hakaret değildi. Dikkatleri AB toprakları içerisinde Türk askerlerinin bulunduğuna dikkat çekmek istedim. Bayrağa saygısızlık yapmadım. Ben onu AB'nin en saygın kuruluşuna Avrupa Parlamentosu'na götürdüm ve başkana verdim. Biz politikacılar şov yaparız.

* Şimdi mantık zamanı, siyaset zamanı değil. Ben Papadopulos'un değil, kendi görüşlerimi söylüyorum. Federal çözüm en iyisi tıpkı Almanya, ABD ve Kanada'da olduğu gibi.

* Kıbrıs'ta, Türk ve Rumlar çok kötü şeyler yaşadı. Kıbrıs Rumları Türklere çok gaddarca davrandı. Olaylar için, o dönemde çocuk olmama karşın, ben Kıbrıs Türklerinden özür dilerim.

Şimdi 21. yüzyıldayız AB çatısı altındayız. Gelecek Türk ve Rumlar için daha güzel olmalı.

ARTIK AB'Yİ ELEŞTİRECEĞİM

*
AB Türkiye'ye eşit davranmıyor. Bu ahlaken yanlış. Bazı AB üyeleri Türkiye'yi istemiyor ama çoğunluk Türkiye'den yana. Ben de Sarkozy'yi popüler açıklamaları nedeniyle şiddetle eleştiriyorum. Çünkü AB'nin birliğine zarar veriyor. Bence Türkiye AB'ye üye olacak güçte.

* Bundan sonra Türkiye'yi değil, AB'yi eleştireceğim. Biz Türkiye'de ifade özgürlüğü istiyoruz ama bu AB'de yok. Fransa'da soykırımın inkarını yok saymak bir suç. Avusturya'da bir profesör soykırım iddialarını inkar ettiği için ceza aldı. Avrupa'da çok fazla ayrımcılık var. Mesela Romenlere karşı İtalya'da yaşananlar.

* Ben AP'ye Türkçe'nin de resmi dil olması için başvurdum. Bizim Türkiye'ye ihtiyacımız var ve Türkiye'yi AB'ye almak için elimizden geleni yapmalıyız.

MATSAKİS NE DEMİŞTİ
KKTC sınırında bir nöbetçi kulübesinden Türk bayrağını çalan ve İngiliz üslerine kaçak girdiği için tutuklanan Matsakis, "Türk bayrağını indirmek Nazi bayrağını indirmeye eşdeğer. Kıbrıs'taki tek terörist TSK'dır" demişti.
 

Lagendijk'in izinde

Gönlünü bir Türk kızına kaptıran Matsakis, aslında Avrupa Parlamentosu'nda da yalnız değil. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk de gönlünü Türk gazeteci Nevin Sungur'a kaptırmıştı. Geçen yıl evlenen çift şimdi Brüksel'de yaşıyor. Alman Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanı Claudia Roth da gönlünü bir Türk'e kaptıranlar arasında. Roth, iki yıla yakın süredir mimar Ender Özışık'la beraber olduğunu açıklamıştı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖCALAN, BU KİTABI OKUDU, TERÖRİST OLDU

"GÖZCÜ" ADLI CASUS UÇAK YAPMIŞIZ

"MUSUL VE KERKÜK'Ü ALMA HAKKIMIZ DOĞAR"
»  ''KARAYILAN BURADA, PAKETLEYELİM Mİ?''
»  KOCAELİ EMNİYETİNE SALDIRDI
»  KOCAELİ EMNİYETİNE SALDIRDI
»  TBMM'DEKİ JENERATÖR KORKUTTU
»  GENELKURMAY: "KORE'DE NE İŞİMİZ VARDI?''
»  HAKKARİ'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ
»  "MUSUL BÖLÜNÜRSE BİZE HAK DOĞAR"
»  "YEDEK PARTİMİZ YOK, KAPATILMAYACAĞIZ"
»  24 KASIMDA ALIŞ VERİŞ YAPMAYIN ÇAĞRISI
»  ''DOKUNULMAZLIK FEZLEKELERİ YENİ YILA KALIR''
»  ERDOĞAN'IN ANNESİ'NİN SAĞLIK DURUMU İYİ
»  DSP: SIFIRDAN ANAYASA YAPMAYA GEREK YOK
»  MALATYA'DAKİ YAYIN EVİ DAVASI BAŞLADI
»  VEKİLİNİN ODASINDA KAZMA KÜREK KÖTÜ KOKU ARADILAR
»  CHP: SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINACAK MI?
»  AZİZ NESİN VAKFI'NDA ALMAN CASUSLAR VAR İDDİASI
»  BAKAN ŞAHİN: İNGİLTERE SUÇLULARI VERMİYOR
»  DTP'Lİ VEKİL ŞANTAJI: HEPİMİZ İSTİFA EDERİZ
»  İŞTE PKK'YI KURAN, BESLEYEN VE BÜYÜTENLER...!
»  YARGITAY'DAN SÜRPRİZ YASAK
»  ERİŞİLEMEYEN YSK'YA ÖDÜL VERİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.