Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞSAVCI İŞİNİ YAPIYOR AMA BAKAN NEDEN GERİLİYOR?
BAŞSAVCI İŞİNİ YAPIYOR AMA BAKAN NEDEN GERİLİYOR?
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Deniz Feneri Davası'' dosyasının bir örneğini istemesini değerlendirdi.
 
7.11.2008 - 20:55
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, devletin kendisine verdiği görevi yaparken, laiklik karşıtı oldukları mehkemece saptanan AKP'nin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, savcının yeni araştırmasına kendisine hiçte yakışmayan bir üslüpla karşı çıkıyor ve geriliyor. bu gerginliğin ardında yatan ne? Neden AKP'liler yeni araştırmadan bu kadar rahatsız. Bir şey yoksa seslerini kesip işlerini yapmaları gerekmiyor mu?
 Hayır kendilerine batan şeyler hissediyorlar ve bundan da son derece rahatsız olduklarını sözleriyle ve davranışlarıyla ortaya koyuyorlar. Oylarının düşme nedenini birde bu yönden düşünüp anlayabilseler konuşmayı keserler çünkü konuştukça batıyorlar.
 İşte yazıcıoğlu bu ruh hali içinde  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Deniz Feneri Davası'' dosyasının bir örneğini istemesini, ''AKP ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım başsavcı meraklı bir kişi'' sözleriyle değerlendirdi.

Yazıcı, AA muhabirinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Almanya'dan talep ettiği ''Deniz Feneri Davası'' dosyasının bir örneğini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının da istemesine ilişkin sorusu üzerine, ''öyle bir şeyin hiç kimsenin aklından geçmemiş bir şey'' olduğunu söyledi.

-''AMBLEMİMİZDEKİ AMPUL GİBİ HER TARAFI AYDINLATMA ÇABASI İÇİNDEYİZ''-

Başsavcının dosyayı muhtemelen ''merakından istediğini'' dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

''Yoksa AKP ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım başsavcı meraklı bir kişi... Türkiye'yi 6 yıldır tek başına yönetiyoruz. İyi şeyler yaptık. Siyasete standart getirdik. Siyasetin etik değerlerinin trendinin artmasına katkı sağladık. Bizim iktidarımız döneminde gerçekten çok iddialı söylüyorum; karanlık hiçbir oda yoktur. Partimizin amblemindeki ampul gibi her tarafı aydınlatma çabası içindeyiz. Bizim partimizin finansmanı hep şeffaf yapıya sahip. İnternette yayınlanıyor, herkes girip bakabilir.

Türkiye'de bu kadar dişini tırnağına takıp koşturarak, ülkenin sorunlarını sırtlamış bir iktidara karşı ima anlamında da olsa bu tür davranış biçimleri son derece haksızlık. Hiç kimsenin de buna hakkı olmadığı inancındayım. Bu bir şeyin örtülmesi anlamında değil. İnsanlar, özellikle meslek mensupları ne olup bittiğini hemen görür, gözlerler. Dolayısıyla Türkiye'ye zarar verecek davranışları sergilemekten özenle kaçınmaları gerekir.''

-''2001'DE TÜRKİYE BİR BEDEL ÖDEDİ BU SORGULANAMADI''-

Cumhuriyetin 85. yılını yeni kutladıklarını, ülkede bir rejim sorununun kesinlikle olmadığını ifade eden Yazıcı, cumhuriyetin bu ülkenin ve milletin en büyük kazanımı olduğunu vurguladı. Aykırı görüşte olanların bulunabileceğini belirten Yazıcı, ''Bu da demokrasinin gereği. Bizim hoşumuza gitmeyen, bizi rencide eden beyanda bulunanlar da olabilir. Onlar bu ülkenin renkleri. Böyle bakacağız'' diye konuştu.

AKP hakkındaki kapatma davası sürecini hatırlatan Yazıcı, ''Türkiye 5-6 aylık bir süreç yaşadı. O sürecin bu ülke ekonomisine getirdiği bir fatura var. Türkiye bu faturayı ödetenleri sorguladığı zaman demokrasi çıtası yükselmiş olacaktır. Yatırım bütçemiz 2008'de 12 milyar dolar. O olaydan dolayı kaybımızın bazı hesaplamalara göre 20 milyar dolar olduğu söyleniyor. Böyle bir şey olabilir mi? 2001'de Türkiye bir bedel ödedi bu sorgulanamadı'' dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD ELÇİSİ WİLSON:" CAMBAZ GİBİ OLMALIYIZ"

"TBMM, BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN ARACI OLMAYACAK"

TÜRK SAVUNMA SANAYİNİN GURURLANDIĞI GÜN
»  FLAŞ..FLAŞ..MİR DENGİR FIRAT GÖREVDEN ALINDI
»  32'NCİ GÜNDE "KATİL,TERÖRİST" KAVGASI
»  DENİZFENERİ AKP'Yİ ÇOK RAHATSIZ ETTİ
»  TOPTAN'I ŞOK EDEN SORU!
»  "PKK'YI KURARKEN, ÖRTÜLÜ ÖDENEK'TEN PARA ALDIM"
»  BABACAN, DÜŞES'İ TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ
»  ERGENEKON ŞAKASI AÇIKLAMASI!
»  ANKARA'DA HİZBULLAH OPERASYONU
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, MR ÇEKTİRDİ
»  PARAYI BASIP ASKERLİKTEN YIRTMAK YOK
»  ALEVİLER'DEN "EŞİT YURTTAŞLIK" MİTİNGİ
»  DİYARBAKIR'A ŞAHİN İSİM
»  EMNİYET'TEN ÖZEL HAREKAT KURSU
»  ODTÜ'DE TACİZCİ HOCA SKANDALI
»  PKK'DAN OBAMA'YA MEKTUP
»  ÇİÇEK, BAŞBUĞ'UN ESPRİSİNE NE YANIT VERDİ?
»  FEHMİ KORU'DAN HÜKÜMETE SALVOLAR
»  İSPATLAYAMAZLAR ÇÜNKÜ ONLAR....
»  "ÇİÇEK SULARKEN YAKALANAN AK PARTİ'Lİ YOK"
»  ABD GERÇEKTEN OBAMA'YI MI SEÇTİ ?
»  ERGENEKON'DA GÜNÜN İDDİASI: TOLON İNTİHAR EDECEKTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.