Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU ÜLKE BÖYLE ALINDI, BÖYLE TESLİM EDİLDİ
BU ÜLKE BÖYLE ALINDI, BÖYLE TESLİM EDİLDİ
 
Türklüğe küfredilmesi için “301değişecek” dediler, değiştirttiler... Azınlıkların devletleşmesi için “Vakıflar Kanunu çıkacak” dediler, çıkarttırdılar... Ulusalcıları, milliyetçileri “Terörist ilan edin” dediler, ettirdiler...
 
23.4.2008 - 01:10

Kanla aldık, masada verdik
Atatürk’ün, emperyalistlere karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinden sonra “kayıtsız şartsız” millete emanet ettiği ulusal egemenliği, kriter adı altında ecnebinin insafına terk edenler şimdi nutuk atıyor...

Teslimiyet bayrağını çektiler
Türklüğe küfredilmesi için “301değişecek” dediler, değiştirttiler... Azınlıkların devletleşmesi için “Vakıflar Kanunu çıkacak” dediler, çıkarttırdılar... Ulusalcıları, milliyetçileri “Terörist ilan edin” dediler, ettirdiler...

Başbakan Tayyip Erdoğan ile dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 29 Ekim 2004’te İtalya’nın başkenti Roma’da, Türk düşmanı Papa X. Innocenizo’nun heykeli önünde AB Anayasası’na imza attı. Büyük Atatürk’ün Türk milletine emanet ettiği egemenlik, bu imzayla birlikte kısmen AB’ye devredildi..

Devredilen egemenlik kutlanıyor
Türk milletine ait egemenliği AB’ye devreden iktidar, bugün “Milli Egemenlik Bayramı” kutluyor. Halk ise ’hangi yüzle’ diye soruyor

Ülke egemenliğini “kriter” adı altında Avrupa Birliği’ne devreden iktidar, bugün “Milli Egemenlik Bayramı” kutluyor. İstanbul Milletvekili Emin Şirin’in 1 şubat 2005’te AB uyum müktesebatı ile ilgili soru önergesini cevaplayan dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, önergeye verdiği cevapta, Türkiye’nin AB’ye hazır hale gelebilmesi için başta ’egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu’güvence altına alan 6’ncı ve ’yasama, yürütme, yargının’yetkilerini düzenleyen 7, 8 ve 9’uncu maddeleri olmak üzere 10 maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirtmişti. Çiçek  açıklamasında ilgili maddeye “AB üyeliğinin gerektirdiği haller dışında bu yetkinin kullanılması devredilemez” ifadesinin konulacağının sinyalini de vermişti.

Arınç da itiraf etmişti
TBMM Başkanı Bülent Arınç ise 24 Ekim 2004’te yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Türkiye 1963 yılından beri AB’ye girmek istiyor. AB’ye tam üye olabilmek için Türkiye’de halkıyla parlamentosuyla bürokrasisiyle siyaset kurumuyla bir konsensüs var. Egemenliğin devri, paylaşılması ya da ortak egemenlik AB sürecine kabul ettiğimiz bir olgu. AB’ye üye olan 25 ülke de egemenliklerin bir kısmını AB’ye devrederken, karşıdan da bir miktar almış. Türkiye’nin parlamentosu elbette kalacak. Kendi yönetimi olacak. Ama ortak karar mekanizmasında ortak kararların alınabilmesi için de yetki devrine kısmen ihtiyaç var. Bunlar tartışılmaya devam edilecek. Ama biz egemenliğimizden vazgeçmiyoruz. Ortak egemenliğe karar vermiş durumdayız.


Türkiye’nin iradesiymiş
Başbakan’ın yakın kurmaylarından AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan  egemenliğin AB’ye devredildiğini şu sözlerle itiraf etmişti: AB iradesi, Türkiye’nin iradesidir. Hükümet, bu iradeyi paylaşmış, gereğini de yapmıştır. Yarın AB’ye gireriz, birtakım egemenlik haklarını paylaşırsın, bunda bir sakınca yok.

Anayasa etkisiz kılındı
AB’ye gireceğiz hayaliyle yanıp tutuşanlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 90. maddesinde yaptıkları değişiklikle, egemenliği, AB’nin esareti altına soktular. MADDE 90- Türkiye Cumhuriyeti adına yabancı devletlerle ve milletlerarası kuruluşlarla yapılacak andlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır. Ekonomik, ticarî veya teknik ilişkileri düzenleyen ve süresi bir yılı aşmayan andlaşmalar, Devlet Maliyesi bakımından bir yüklenme getirmemek, kişi hallerine ve Türklerin yabancı memleketlerdeki mülkiyet haklarına dokunmamak şartıyla, yayımlanma ile yürürlüğe konabilir. Bu takdirde bu andlaşmalar, yayımlarından başlayarak iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgisine sunulur. Milletlerarası bir andlaşmaya dayanan uygulama andlaşmaları ile kanunun verdiği yetkiye dayanılarak yapılan ekonomik, ticarî, teknik veya idarî andlaşmaların Türkiye Büyük Millet Meclisince uygun bulunması zorunluğu yoktur; ancak, bu fıkraya göre yapılan ekonomik, ticarî veya özel kişilerin haklarını ilgilendiren andlaşmalar, yayımlanmadan yürürlüğe konulamaz. Türk kanunlarına değişiklik getiren her türlü andlaşmaların yapılmasında birinci fıkra hükmü uygulanır. Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine başvurulamaz. (Ek cümle: 7.5.2004-5170/7 md.)Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası andlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır.

Haber : Macit SOYDAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİSK'TEN ERDOĞAN'A REST: "1 MAYIS'TA TAKSİMDEYİZ"

TUNCAY ÖZKAN; "KANITLAYAMAZLARSA ŞEREFSİZDİRLER"

ÇÜRÜK'LERİN TAHLİYE TALEBİNE RET
»  HİLLARY CLİNTON: "İRAN'I TOPTAN YOK EDERİM"
»  BAHÇELİ: " GELECEK NESİLLER UYANIK OLMALI"
»  İŞTE O KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ
»  PKK'DAN MAYIN TUZAĞI :4 ŞEHİT 5 YARALI
»  SAHTE ÇÜRÜK RAPORU DURUŞMASINDA ŞOK AÇIKLAMALAR
»  RAKEL DİNK'TEN, VALİ GÜLER'E, 'KORUMA' MEKTUBU
»  "SOSYAL GÜVENLİK YASASINI MECLİS'E İADE ET"
»  TESKERESİNE 15 GÜN KALA ŞEHİT OLDU
»  İŞTE PKK'NIN GERÇEK YÜZÜ
»  HEYKEL DEĞİL SANKİ CANLI
»  PKK'DAN HAİN TUZAK, 4 ŞAHİT, 5 YARALI
»  DÜŞMAN KARDEŞLER, AKP'YE KARŞI İTTİFAK MI YAPACAK?
»  AĞAR, SUSURLUK DAVASINDA YARGILANACAK
»  HAKAN ŞÜKÜR SAÇMALADI
»  BAYKAL:"ERDOĞAN, HAKETTİĞİ SONU YAŞAYACAK"
»  ERDOĞAN'A, O SORU SORULDU
»  ERDOĞAN'DAN 1 MAYIS UYARISI
»  DTP'DEN EDOĞAN'A,"AYNA'YA BAK TAVSİYESİ"
»  ERDOĞAN: "BAYKAL, NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN OÇCUKLAR GİBİ"
»  DTP GRUBUNDA ÖZAL'A ÖVGÜ
»  BAKAN ŞAHİN'DEN 301 UYARISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.