Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DAN 1 MAYIS UYARISI
ERDOĞAN DAN 1 MAYIS UYARISI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarının ilan edilen meydanlarda yapılması gerektiğini ifade ederek “Bu konuda herkesi özellikle sendika yöneticilerini sorumluluk almaya, kanunlara uymaya çağırıyorum. Bu bir inat meselesi olmamalıdır. Maksat kutlama ise buna en uygun yerler bellidir” dedi.
 
22.4.2008 - 14:50
-“TÜRKİYE TATİLLER ÜLKESİ”-
Erdoğan Partisi'nin Meclis Grup toplantısında 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında 1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanması kararı alındığını anımsatan Erdoğan, “Bugünü bizden resmi tatil günü olmasına bekleyenler var. Türkiye bir tatiller ülkesi. Türkiye’nin yıllık çalışma günü 200 gün civarındadır. Bunun dışı tamamıyla tatildir. Eğer şöyle bir hesap yapacak olursak, bir günün maliyeti Türk ekonomisine yaklaşık 2 katrilyondur. Fazlası var, azı yok. Şimdi bir taraftan biz emeğin karşılığının daha fazla olmasını arayacağız, bir taraftan da ‘gönül beylikte’ deyip hala tatiller artsın diyeceğiz. Biz bunları enine boyuna konuştuk tartıştık ve dünyada da 1 Mayıs her yerde resmi tatil olarak kutlanmıyor. Kutlayanlar var, kutlamayanlar var ama biz şu anda böyle bir noktada, böyle bir konumda değiliz” dedi.

-“AYAKLARIN BAŞLARI YÖNETTİĞİ BİR YERDE KIYAMET KOPAR”-
“Ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar” diyen Erdoğan, şöyle dedi:
“Biz sevginin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir ülkenin tesisi için çalışıyoruz. Bunun için her ilde valilik, toplantı ve gösterilerin yapılacağı meydanları, yürüyüşlerin yapılacağı caddeleri hazırladı. Onlar bunun müsaadesini verir. Bizler de, sivil toplum örgütleri de hep buna uyarız. İstanbul’la ilgili de şu anda bir siyasi parti olarak kurulduğumuzdan bu yana bütün mitinglerimizi Kazlıçeşme’de yaptık. Ankara’da Tandoğan ve Sıhhiye’de yaptık. ‘Hayır bize illa Kızılay’ı verin’ demedik. Böyle bir dayatmanın içinde olmadık. İstanbul’da da ‘illa bize Taksim’i, Sultanahmet’i vereceksiniz’ demedik. Çünkü oraların bu tür toplantı alanı olmaktan çıkarılmasının da sebepleri var. Sultanahmet de, Beyazıt da eskiden miting alanıydı. Taksim de aynı şekilde öyleydi. Ama daha sonra buralar miting alanı olmaktan çıkarıldı. Bunun sebepleri var. İstanbul’da Kazlıçeşme var, Çağlayan var, Kadıköy var, Kartal var, buralar ilan edildi. Gelin buralarda yapın bunu. ‘Hayır Taksim’de yapacağız’ demek şık bir yaklaşım değil. "
-“MÜLKİ İDARE OLUMLU BAKMAZ”-
Kutlamaların belirlenen yerler dışında yapılmasına mülki idarenin olumlu yaklaşmayacağını kaydeden Erdoğan, “Niye bakmaz? Çünkü bugün böyle başladığı zaman yarın bunun arkası farklı şekilde gelir. Eğer dürüst ve samimi davranıyorsak, eğer bu ülkede hukukun üstünlüğü varsa, bu ülkede yasalarla her şey belirlenmişse herkesin buna uyması gerekir. Ben iktidar partisi olarak buna uyuyorsam, ana muhalefet partisi, muhalefet partileri uyuyorsa, siz de sivil toplum örgütleri olarak uyacaksınız. Yoksa, illa istediğimizi yaparız, kapanın elinde kalır mantığıyla giderse, bu ülkede keşmekeşliklerin ardı arkası kesilmez” diye konuştu.

-“BU BİR İNAT MESELESİ DEĞİL”-
Hükümet olarak 1 Mayıs kutlamasına karşı olmadıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
“1 Mayıslar artık gerilim ve çatışma günü olmaktan çıksın istiyoruz. Marjinal grupların şiddet gösterisi ve provokasyonlarına fırsat vermeyelim istiyoruz. Barış içinde omuz omuza birlik beraberlik içinde bu günü kutlayalım istiyoruz. Bu konuda herkesi özellikle sendika yöneticilerini sorumluluk almaya, kanunlara uymaya çağırıyorum. Bu bir inat meselesi olmamalıdır. Maksat kutlama ise buna en uygun yerler bellidir. Bu yerlerde kutlamanın ne mahzuru var. Sevincimize coşkumuza lütfen gölge düşürmeyelim.”
(


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'DEN EDOĞAN'A,"AYNA'YA BAK TAVSİYESİ"

ERDOĞAN: "BAYKAL, NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN OÇCUKLAR GİBİ"

DTP GRUBUNDA ÖZAL'A ÖVGÜ
»  BAKAN ŞAHİN'DEN 301 UYARISI
»  PKK'DA CİNSEL TACİZ İNFAZI
»  "TÜRKİYE'NİN GERÇEK MUHALEFETE İHTİYACI VAR"
»  BAHÇELİ: "AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN SORGULANMALI"
»  DERBY MAÇ İÇİN VOLKAN'A LİNCOLN TERAPİSİ
»  MELİS'E KIYAK PROMOSYON
»  AYSUN KAYACI, EVLENİYOR
»  HAKARİ'DE MAYIN PATLADI, 1 ŞEHİT
»  1 MAYIS, 135 ÜLKEDE RESMEN TATİL
»  ERDOĞAN'IN ÜÇ ÇOCUK PROJESİNE DARBE
»  CHP, KAYIP TRİLYON KISKACINDA
»  KIŞLA'DA BANKA SAVAŞLARI
»  AVUSTURYA'DAN DAVA MESAJI
»  YEŞİL SOSYETE BATI BASININDA
»  KATAR'DA KARA PARA AKLANIYOR
»  İŞTE AKP'NİN KABARIK DAYAK SİCİLİ
»  MESUT YILMAZ: "YENİ PARTİ KURUYORUZ"
»  YARGITAY'DAN CHP AÇIKLAMASI
»  ÇANAKKALE DESTANININ HİÇ BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLARI
»  GENERALLER TV'LERE ÇIKARAK TETİKÇİLİK YAPTI
»  ARANAN HİZBULLAHÇI BELEDİYE'DE İŞÇİ ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.