Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3142
EURO
34,8067
IMKB
10.248,000
ALTIN
2.400,420
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Babacan'ın Partisi İçin Tarih Verildi
Babacan ın Partisi İçin Tarih Verildi
 
Yola kimlerle çıkılacağı kısmen şekillense de kurucular kurulunun tam kadro netleşmesi için görüşmelerin tamamlanması bekleniyor.
 
3.11.2019 - 09:26

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Barış Pınarı Operasyonu’na HDP hariç Meclis’te bulunan tüm siyasi partilerin destek vermesi ve Meclis’ten geçen tezkereyle birlikte yükselen “birlik beraberlik” açıklamaları, Türkiye siyasetinin bundan sonra nasıl şekilleneceğine ilişkin farklı yorumları da beraberinde getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında Hande Fırat’ın Ali Babacan’ın kuracağı parti ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi, “Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki, Barış Pınarı Harekâtımıza destek şu anda yüzde 81… Eğer bir parti kurma niyetleri vardıysa bile bunu bir kez ertelemişlerdi geçmişte biliyorsunuz; 31 Mart seçimini beklediler. 31 Mart Seçiminde, Cumhur İttifakı’nın yüzde 52, AK Parti’nin yüzde 44 oy almış olması, siyasette bir boşluk olmadığını ortaya koydu. Bu yüzden bunlar ertelediler parti kurmayı. Şimdi oluşan havayla beraber görüyorum ki bunlar yine bir erteleme içindeler”.

Kurulması planlanan partilerden vazgeçme veya kuruluşun ertelenmesi gibi bir karar değişikliği olmadığını dünkü yazımda belirtmiştim. Bugünkü yazıda da eski başbakan yardımcısı Ali Babacan cephesinde durum ne, ona bakalım.

Yine bazı haberlere yansıdığı gibi “kurucular kurulunda geçmişte AK Parti’de yöneticilik veya milletvekilliği yapmış isimlerin veya hâlihazırda milletvekili olanların yer almayacağı” yönündeki bilgilerin de doğru olmadığını belirtiyorlar.


 
Babacan ekibi siyasi etik gereği hâlihazırda milletvekili olanlara veya hâlihazırda bir partinin yöneticisi sıfatına sahip olanlara teklif götürmedi. Talep onlardan gelirse bu isimlerle görüşüldü. Yani alınan prensip kararının, “şu şu isimler kurucular kurulunda yer almayacak” gibi bir bağlayıcılığı yok.

“Kurucular kurulunda siyasi yelpazenin farklı renkleri yer alacak mı?” sorusuna ise “Renkli bir tabloyla karşılaşacaksınız. Kurucu yapının oluşuna katkı sunanlara bakınca insanlar kendisini asli kurucu unsur gibi hissedecek” yanıtını veriyorlar.

Ali Babacan’ın kuracağı partiye ilgi büyük. Öyle ki, Babacan’ın bire bir yaklaşık bin (1000) kişiyle görüştüğü, bir o kadar da bekleyen olduğu ifade ediliyor. Her bir görüşmenin yaklaşık bir, bir buçuk saat sürdüğü belirtiliyor.

Babacan görüşmelere devam ediyor ama kuruluş için planlanan takvimde sona yaklaşıldığından, kısa süre içinde görüşmelere nokta konulacağı ve partinin kuruluşundan sonra katılımların sürebileceği yorumu yapılıyor.

Yola kimlerle çıkılacağı kısmen şekillense de kurucular kurulunun tam kadro netleşmesi için görüşmelerin tamamlanması bekleniyor.

Bugünlerde üzerinde harıl harıl çalıştıkları ise ekonomi, yargı, eğitim, sağlık vb. alanlarda oluşturulan çalışma masalarında kaleme alınan politika temel metinleri… Partinin yol haritasını belirleyecek bu metinler için konunun uzmanları ve siyasetçiler birlikte çalışıyor.

Bir kez daha “Öngörülen tarih nedir?” diye sordum. Şu cevabı aldım: Parti aralık ayı sonunda, planlandığı gibi kurulacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AkParti'de13 Vekil İstifa Edecek İddiası

Şamil Tayyar'dan Arınç'a Tepki

İYİ Parti Kutlamasında İmamoğlu Sürprizi
»  Lider Alanya'ya Başakşehir Çelmesi 0-0
»  Kılıçdaroğlu ve Yavaş KomediFestivalinde
»  Soylu:Ben Ne Yapayım Senin Teröristini
»  MHP'li Cemal Enginyurt'tan Arınç'a Tepki
»  "WhatsApp Grubu Kurulsun Diye Gitmedik"
»  Tel Abyad’da Bombalı Saldırı: 13 Ölü
»  AK Parti'ye Barış Pınarı Morali
»  HDP'li Paylan'dan Demirören İddiası
»  Erdoğan'dan Yeni Partilere Karşı Hamle
»  Bülent Arınç:Bunlar Benim Fikirlerim
»  Şentop: Artık Eski Türkiye Yok
»  İmamoğlu: 40 Milyon Yok Sayılıyor
»  HDP'li Zeydan’a Tahliye Kararı
»  Çavuşoğlu: Tüm Teröristler Çıkarılacak
»  İmamoğlu KazandıTürgev ve Ensar Kaybetti
»  Adil Öksüz Davasında Karar
»  Akşener:Erdoğan Buyurun Araştırın Demeli
»  Yeneroğlu’ndan Mahir Ünal’a Yanıt
»  TopkapıSarayı’nda Hatalı Restorasyon mu?
»  Mecliste 'Aile Boyu' İş Garantisi Talebi
»  Harekat Bölgesinden Acı Haber
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.