Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2768
EURO
37,6165
IMKB
8.985,000
ALTIN
2.882,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÖLÜCÜ TERÖR AKP SAYESİNDE SİYASALLAŞIYOR
BÖLÜCÜ TERÖR AKP SAYESİNDE SİYASALLAŞIYOR
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır,büyük tehlikeye dikkat çekti ve bölücü terörün AKP sayesinde siyasallaştığını ileri sürdü.
 
1.5.2008 - 03:10

 İnsanların bireysel anlamda kendilerini özgürce ifade etmelerinden yana olduklarını söyleyen Şandır, “Ama bir dil üzerinden bir farklılık üzerinden ayrı kimlik yaratılması, bu ülkenin toplumunu ileri zaman içerisinde de devletini parçalayıcı bir süreci başlatır” dedi.

Mehmet Şandır, MHP Van il binasında düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara değindi. AKP iktidarını sert dille eleştiren Şandır, “Bugün herkes kızgındır. Herkes birbirleriyle çatışmaktadır. Anamuhalefet, iktidar, sivil toplum kuruluşları hep endişelerini öfkelerini ifade etmektedir. Bu gerginlik ülkemize zarar vermektedir” dedi. 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın makam odasının dinlenmesi dinlenmesi ile ilgili hükümetin üzerine düşen sorumluluğu bir an önce yerine getirmesini isteyen Mehmet Şandır, “Bugün ülkemizde maalesef bazı odaklar, birilerini ve bazı kurumlarını hukuk dışı dinlemektedir. Bu ülkedeki olumsuzlukları tek sorumlusu bu hükümettir” diye konuştu. Şandır, şunları söyledi:
“Bugün eğer ülkede hukuk dışı bir takım dinlemeler oluyorsa, Anayasa Mahkemesi başkanvekili takip edilip, dinleniyorsa anamuhalefet partisi genel sekreteri dinleniyor bu basına sızdırılıyorsa ve Türkiye’de 5 bin tane dinleyici var ve bu kontrol altında değilse, bu AKP’nin sorumluluğu altındadır. Eğer bir suç varsa bu alkeyi millet adına yöneten AKP’ye aittir. Biz MHP olarak hükümeti İçişleri Bakanlığını ve bu konu ile ilgili tüm görevlileri, en kısa sürede suçluları bulup çıkartıp yargıya teslim etmeye davet ediyoruz. Yoksa bu suçun altında AKP kalacaktır.”

MHP’nin dinlenmesi ile ilgili de kaygılarının olduğunu söyleyen Şandır, “MHP olarak bizim de milletvekillerimizin, parti yöneticilerimizin ve parti genel merkezimizin, parti teşkilatlarımızın dinlendiği, takip edildiği ve dosya tutulduğu yönünde endişelerimiz bulunmaktadır” dedi.

AYRI BİR KİMLİK YARATILMAK İSTENİYOR
TRT’de Kürtçe yayla ilgili soruyu yanıtlayan Mehmet Şandır, insanların kendilerini istedikleri şekilde ifade etmelerinden hiç kimsenin korkmaması gerektiğini ve kendilerini de korkmadıklarını kaydetti. İnsanların bireysel anlamda, gündelik yaşamlarında kendilerini özgürce ifade etmesi gerektiğini belirten Şandır, şunları söyledi:
“Bu Türk milletine de Türkiye’ye de yakışır bir durum olurdu. Ama bir dil üzerinden bir farklılık üzerinden, yalnız dil olmayabilir, inanç da olabilir. Bir ayrı kimlik yaratılması bu ülkenin toplumunu ileri zaman içerisinde de devletini, ülkesini parçalayıcı bir süreci başlatır. Van’daki insanımızın sokakta Kürtçe konuşmasından hiçbir şekilde biz rahatsız değiliz. Ama bir farklılığı, anadil olabilir, meshep olabilir kimlikleştirerek o farklılığı toplumdan ayrıştırmak bölücülüktür. Bölücülük sadece terörle olmaz. En büyük tehlike bölücülüktür. Bizde bu ülkenin milletiyle toprağıyla bölünmesine müsaade edemeyiz. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. 57 hükümet, AKP hükümetine ‘sıfır terör’ devretmiştir. Ama bunların yanlış politikalarıyla bugün bölücü terör devam etmektedir ve bölücü terörün dayattığı siyaset maalesef bu hükümet tarafından hukukileştirilmektedir. Bugün bölücü terör AKP’nin sayesinde bir yandan siyasallaşmakta, bir yandan da hukuki zemin kazanmaktadır. Bunu kabul edemeyiz. Bu Türk milletinin Türkiye’nin geleceğine ihanet olur.”
Başbakan Erdoğan ve AKP yöneticilerini partilerini kapatma noktasına getirdikleri için millet adına suçladığını söyleyen Mehmet Şandır, “16 milyon insanın oy verdiği bir partinin bugün devletin müesses nizamını yıkmak amacı taşıyan bir organize suç örgütü haline getirildiği iddia ve ithamıyla, temelli kapatılmak talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne götürülmüş olmasının birinci sorumlusu AKP’nin yöneticileridir” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


NURETTİN DEMİRTAŞ, ACEMİLİĞİ BİTİRDİ

ÖNDER SAV, CHP'Yİ ÇATLATTI

ERDOĞAN, BAYKAL'I KIZILCAMAMAM'DAN BOMBALADI
»  ''1 HAZİRAN'DA DOĞALGAZ'A ZAM YAPACAĞIZ''
»  DİKKAT TERÖRİST BAŞININ YENİ HEDEFİ 'GAP'
»  CHP'NİN SAV'I FENA ÇÖKTÜ
»  PKK'DA LİDERLİK KAVGASI, 8 ÖLÜ
»  O HER DEVRİN ADAMI..!
»  "HZ. MUHAMMED, EN BÜYÜK DEVRİMCİ"
»  DİNLEME CİHAZLARI SUDAN UCUZ FİYATLA SATILIYOR
»  CHP: SAV VAKİTLE GÖRÜŞMEDİ
»  ERDOĞAN,BABACANA ARKA ÇIKTI
»  TOPTAN BABACAN'I YALANLADI
»  BİR NAMEHREM KRİZİ'DE THY'DA YAŞANDI
»  TÜRBAN GÖRÜŞMESİ, 5 HAZİRAN'DA
»  ERDOĞAN:"CHP BU İDDİALARIN ALTINDA KALACAK"
»  "SAYIN BAŞBAKANIM KİRVEM OLURMUSUN?"
»  "ÖNDER SAV'IN DİNLENDİĞİNE İNANMIYORUM"
»  VAKİT, ÖNDER SAV'I İSTİFAYA DAVET ETTİ!
»  MEDYA, ADIM ADIM YÜKSEK YARGI'NIN PEŞİNDE
»  "AKP KAPATILSIN"
»  BAYKAL, HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
»  ŞENER :" HERKES DİNLENİYOR OLABİLİR"
»  YARGITAY, KAPATMA MÜTALASINI GÖNDERDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.