Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2124
EURO
37,5485
IMKB
9.107,000
ALTIN
2.875,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CEZAEVİ'NDE YATMAYI DA BİLİRİZ
CEZAEVİ NDE YATMAYI DA BİLİRİZ
 
DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP'lilere yönelik tepkisine sert dille karşılık verdi.
 
27.11.2007 - 15:30

Türk, Başbakan'ın DTP'ye karşı tavrını eleştirerek, “Başbakan bir elinde gül diğer elinde balta. Gülü halka koklatıyor. Balta ile halkın iradesiyle seçilen insanları partiyi yok etmeye çalışıyor. Gerçekten anlaşılmaz bir tavırla bu sorunla ilgili değerlendirmeler yapıyor. Bu konudaki projeniz nedir? Başbakan ne yapıyor? ABD'ye bir heyet gönderiyor. (Kürt halkı) demekten çekinen, Kürtlerin demokratik taleplerini görmezlikten gelenler, nasıl Kürtlerin temsilcisi olarak gidebilir. Demokrasi için verilen bedellerle alay etme hakkına sahip değilsiniz. Kürtleri küçük düşürmeye... Kürtler aptal değil” dedi.

-“SİZ SATIN ALMAK İSTEDİNİZ, BİZİM OYLARIMIZ TEMİZ” -

Türk, 22 Temmuz seçimi öncesinde CHP ve MHP'nin şoven milliyetçi dalgasına karşı Başbakan Erdoğan'ın Kürtlere karşı mesaj verdiğini söyledi. Türk, şunları söyledi:

“Halk sizi sığınacak bir liman gördüğü için oy verdi. Ama bu kadar oy aldığınız halde, DTP'ye dönerek, (sizin nasıl oy aldığınızı çok iyi biliyoruz) dediniz. DTP'nin aldığı oylar belli. DTP şehir merkezlerinde yüzde 50'nin üzerinde oy aldı. Kimin kime oy verdiği belli olmadığı yerlerde, kırsal kesimde, mezralarda bizim iki üç kat oy aldı AKP. Biz mezralardan, köylerden almadık. O zaman bu yanlış bir mantık. Rüşvetlerle, çocuk yardımıyla, Köydes, Beldes'le, devlet imkanlarıyla o insanları satın almaya çalıştınız. Bizim oylarımız tertemiz. Siyaset dürüstlük işidir. Ahlaklı olma işidir. O kurallara uygun siyaset yapmazsanız, bir gün halk bunun hesabını sorar.”

-“CEZAEVİNDE YATMASINI BİLİRİZ” -

Türk, DTP'lilere verilen oylara saygı gösterilmesini isteyerek, “Bizim Meclis'te gözümüz yok. Düşüncelerimizi inançlarımızı ifade edecek zemin bulamazsak, bu zemin yaratılmazsa, insanlarımızın oyuna saygı gösterilmezse, biz burada olmayız. Ne Anayasa Mahkemesi'nin açtığı dava ne savcıların hazırladığı dokunulmazlıklar etkili olmaz. Cezaevinde yatmasını da biliriz” dedi.

Türk, Başbakan'ın "halka o gülü koklatsa da, halkın onun ne yapmak istediğini çok iyi bildiğini" söyledi. Türk, “Artık bugün gerekirse o mantığı ortaya koymak için her gün halkımızın içinde olacağız. O mantığı açığa çıkarmaya yönelik sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Tarih önünde sorumlu olmak istemiyoruz. Oynanan oyunları halkımızın bilmesi gerekiyor” dedi

-DİYARBAKIR MİTİNGİ-

Türk, Diyarbakır mitinginde halkın verdiği mesajların görmezlikten gelindiğini belirterek, “Küçük bir olay öne çıkarılarak halkın sesini kısmaya yönelik adeta siyasi linç ile karşı karşıya kaldık. Halbuki miting, halkın milletvekillerine sahip çıktığı bir duruşu sergiledi. Medya küçücük bir olayı mitingin mantığı, anlayışıyla ilgisi olmayan bir şekilde sergiledi. İlk defa yaşamımda basının bu tavrını kınıyorum” dedi.

-DEMOKRATİK ÖZERKLİK PROJESİ-

Türk, DTP olarak “demokratik özerklik” projesini savunduklarını, bunun eyalet sistemiyle ilgisinin olmadığını söyledi. Türk, kendilerinin merhum Adnan Kahveci'nin projesinin geliştirilmiş halini savunduklarını belirtti. Türk, Kahveci'nin projesinin, merkezi yönetimin gücünün yerellere dağıtılması ve Kürt kimliğinin üzerindeki baskıların kaldırılmasını öngördüğünü ifade etti. Türk, şunları söyledi:

“Bugün ortaya koyduğumuz demokratik özerklik projesi, biraz da bu anlayışın geliştirilmiş şeklidir. Bu proje birlikteliği sağlamaya yöneliktir. Tabii ki her türlü düşüncenin özgür olması gerekir. Federasyondan da eyalet sisteminden de sözedilebilmeli. Bu konuda demokratik tavır sergilenmeli. Bin yıldır birlikte yaşamış bir halk, bugün Kürt nüfusunun yarısından fazlasının batıda olduğu bir toplumsal gerçeklikle karşı karşıyayız. Bu nedenle demokratik özerlik çözümdür.”

-İSPANYA MODELİ -

Türk, son zamanlarda İspanya modeli tartışıldığını ve Batasuna ile DTP benzetmesinin yapıldığını söyledi. Türk, “Biz bugüne kadar sorunların şiddetle çözüleceğini hiçbir zaman söylemedik. Yaşama hakkına yönelik hiçbir eylemi tasvip etmedik. Ama birileri Batasuna benzetmesi yaparak İspanya anayasasının halkına sağladığı hakları görmezden gelerek DTP'nin kapatılmasını istiyorlar” dedi. Türk, Franco döneminde Bask ve Katalan halkına karşı şiddet uygulandığını ancak sorunun çözülmediğini belirterek, bugün İspanya'da ayrımcılığı proje olarak ortaya koyan düşüncelerin özgürce ifade edilebildiğini ifade etti.

-İP ATANLAR-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Türk, “Dün seçim meydanlarında ortaya ip atanlar bugün Meclis Genel Kurulu'na o ipleri atmaya başladı. Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılması için çalışmalardan sonuç alamayınca adeta yargıya, ‘gelin bunların dokunulmazlıklarını alın' mesajı vermeye başladı. Bu hangi demokrasi. Siyasetçilerin yargıyı davet ettiği demokrasi olabilir mi? Yargı bağımsızlığından sözedenler, niçin yargının harekete geçmesi için seferberlik ilan ediyorlar” dedi.
 
ANKA

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İNSAN KAÇAKÇISININ İNANILMAZ İTİRAFI

BAHÇELİ, KONUŞMASINA KARIŞAN PARTİLİYİ DIŞARI ATTIRDI

BATMAN BELEDİYE BAŞKANINDAN ŞOK SÖZLER
»  REFERANDUM PAKETİN'DE DEĞİŞİKLİK TALEBİNE RET
»  TSK MAYINA DAYANIKLI ZIRHLI ARAÇLAR ALIYOR
»  DAĞLARA TAŞLARA BİLDİRİ YAĞIYOR
»  GÜL: "ORDUMUZ İLE GURUR DUYUYORUM"
»  FEARİBOT YOLCULARIYLA PERSONEL BİRBİRİNE GİRDİ
»  TÜRK JANDARMASI PRENSİN BAHŞİŞİNİ İADE ETTİ
»  HÜKÜMET'TEN AVRUPA'LILARA TERÖR TANITIM ATAĞI
»  TSK'YA MAYINA DAYANIKLI, PUSU KORUMALI, ZIRHLI ARAÇLAR
»  POLİS'E ZAM MÜJDESİ
»  AVRUPA PARLAMENTOSUNDA MEVLANA PANELİ
»  ESKİ GENEL MÜDÜRE 468 KATRİLYONLUK TAZMİNAT DAVASI
»  PKK İÇİNDE TÜRKİYE İÇİN ÇARPIŞANLAR
»  HÜRRİYET GAZETESİ FATİH'İ EŞCİNSEL YAPTI
»  ERMENİ İSYANI'NIN TEMELLERİ ABD'DE ATILDI
»  PKK'NIN PARA KASASI KAÇTI
»  KARAYILAN'IN KARDEŞİ KONUŞTU
»  BARZANİ'Yİ ARAYAN İSRAİL'DE BULUR
»  HÜRRİYET'TE FATİH'E EŞCİNSEL İDDİASI
»  DTP LİDERİ DEMİRTAŞ'A HAPİS YOLU GÖRÜNDÜ
»  ATATÜRK'E 19 SUİKAST GİRİŞİMİ
»  20 MİLYAR DOLARLIK EXPO SAVAŞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.