Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2634
EURO
37,6113
IMKB
9.138,000
ALTIN
2.914,050
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'DEN BÜROKRATLARA HODRİ MEYDAN YEMEK DAVETİ
CHP DEN BÜROKRATLARA HODRİ MEYDAN YEMEK DAVETİ
 
CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, bürokraside ayrımcılık olmadığının ispatı için Sağlık ve MEB'teki üst düzey bürokratları, eşleriyle birlikte basının önünde yemeğe davet etti.
 
13.2.2008 - 22:40

Kılıçdaroğlu, DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyeti, TBMM'de kabul etti.

Çerkezoğlu, sağlıktaki taşeronlaşmayı eleştirerek, yaklaşık 100 bin sağlık çalışanının, taşeron şirket aracılığıyla çalıştırıldığını söyledi.

Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi ve süreklilik arz ettiğini dile getiren Çerkezoğlu, taşeronlaşmanın, 70 milyon kişinin sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Çerkezoğlu, sağlıkta taşeronlaşma olamayacağını, insanın ihale edilemeyeceğini dile getirerek, taşeronlaşmanın ortadan kaldırılması için yasal düzenleme yapılmasını istedi. Çerkezoğlu, bu taleple topladıkları 5 bin imzayı da TBMM'ye bugün ilettiklerini söyledi.

-''TÜRBANLI EYLEM YAPARSA...''-

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu da devletin, taşeron işçiliği yaygınlaştırdığını ve kurumsallaştırdığını, devlette yaklaşık 1 milyon işçinin taşeron aracılığıyla çalıştırıldığını vurguladı.

Bu işçilerin, sendikalı olma ve hak talep etmelerinin, iktidarın tutumu karşısında etkili olamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Size ve işçi arkadaşlara önerim olacak: Eğer bu işçiler türbanlı eylem yaparsa, türban takarlarsa başta Başbakan olmak üzere, AKP yöneticilerinin 'acaba burada hangi sorun var' diye dikkatini çekecektir'' dedi.

-''YOLSUZLUKLARIN KURUMSALLAŞTIĞINI GÖRDÜ''-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı da değerlendirdi.

Erdoğan'ın, ''1994'te İstanbul Belediye Başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığımız döneminde halkımızın hangi katmanları bizden olumsuz bir yaklaşım gördü?'' dediğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Halkımız, Sayın Başbakan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, önce yolsuzlukların nasıl kurumsallaştığını gördü. Sayın Başbakana bağlı belediye şirketlerinin, iktidar olduktan sonra nasıl vergi affından yararlandıklarını gördü. Vergi kaçırmayan bir belediye şirketinin, vergi affından yararlanması mümkün mü? Demek ki vergi kaçırdınız. Eğer Sayın Başbakan, olumsuzlukların neler olduğunu görmek istiyorsa, o dönem mensubu olduğu Refah Partisi'nin mahkeme kararlarına bakması lazım''

-''TARİKAT VE CEMAATLERİN...''-

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ''Bizim ilkelerimizde başı örtülü, başı açık diye bir ayrım yoktur olamaz'' açıklamasına da işaret ederek, Erdoğan'a, ''Devlet bürokrasisinde eşi türbanlı olmayan bir bürokratın yükselme şansı var mı? Böyle kaç bürokrat var?'' sorusunu yöneltti.

Başbakan Erdoğan'a ''Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarında şube müdürü ve üstü görevlerde çalışan bürokratları, eşleriyle yemeğe çağırsın'' önerisinde bulunan Kılıçdaroğlu, ''Bu yemekli toplantı eşleriyle olursa, Türkiye'de ayrımcılığın, bürokraside hangi boyutlara ulaştığını daha net göreceğiz. Belki Başbakan da orada daha net görecektir'' dedi.

Erdoğan'ın, ''AKP'nin her vatandaşın teminatı olduğunu'' söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Tarikatların ve cemaatlerin, kendileri için teminat olarak gördükleri kişi, vatandaşın teminatı olamaz'' diye konuştu.

-''BEYNİ TÜRBANLA ÖRTÜLÜ OLANLAR''-

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ''sadaka toplumunu kucaklarında bulduğunu'' söyleyerek, itirafta bulunduğunu bildirerek, AKP'nin sadaka toplumunu kendi dönemlerinde büyüttüğünü, arka bahçeleri haline getirmek için devletin bütün olanaklarını kullandığını savundu.

Tuzla tersanelerinde ölen işçi sayısının 20'yi bulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ne yapıyor? İstanbul'daki patlamada kayıtdışı çalışan işçiler ne oldu? En büyük denetim ordusunu elinde bulunduran bu bakanlık, nereyi, nasıl denetliyor?  Niçin kamuoyuna açıklamıyor? Açıklayamazlar, çünkü beyni türbanla örtülü olanlar hayatın gerçeğini bilemezler'' diye konuştu.

Haberi "CHP'hin tuhaf yemek daveti" diye veren arsa yamyamyarıyla , garibanın parasını yardım amaçlı toplayıp gemi alanlar neden yadırgadılar acaba?

Kendilerine tuhaf gelebilir çünkü Kılıçdaroğlu, doğruları söylemiş, bunun neresi tuhaf, haber çarpıtmada üstlerine olmayan garip guraba, fakir fukara paralarını yiyip köşe dönen arsa yamyamlarının işletlemeri de bir incelenmeli kaç kişiyi sigortasız, kaç kişiyi karın tokluğuna çalıştırdıkları ortaya çıkartılmalı.

Doğruculuk yaparken ilk başta kendisine bakmayıp sağa sola akıl veren ama aradan malı götürenler günü ve vakti saati geldiğinde sizlerde adaletin önünde hesap vermeye hazır olun.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALPASLAN ASLAN'A ÖMÜRBOYU HAPİS

"ÇARŞAF'IN ARKASINDA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ VAR"

"CEMAAT VAKIFLARI" KANKALARI BÖLDÜ...
»  DAĞDAN KOPAN KAYA ASKERİ ARACIN ÜZERİNE BÖYLE DÜŞTÜ
»  ANKARA'DA MOSSAD KRİZİ
»  “LAİKLİK SENİN KÜÇÜK BEYNİNE SIĞMAZ
»  DANIŞTAY SANIĞININ BABASINDAN TUHAF SÖZLER
»  DANIŞTAY DAVASINDA KARAR 21.00'DE AÇIKLANACAK
»  BAKAN ŞAHİN, "KANADOĞLU HANGİ SIFATLA KONUŞUYOR"DEDİ,
»  "VATANDAŞ BEYAN ETTİ, BİZ DE İNANDIK"
»  GÜL: "HER ŞEY BİR RÜYA GİBİ"
»  GÜL'DEN AB'YE AHDE VEFA ÇAĞRISI
»  MECLİS'TE KAPALI OTURUM SÜRPRİZİ
»  "HASAN DOĞAN, OĞLUNUZA GEMİ SATAN KİŞİ Mİ"
»  DTP'LİLERDEN ÖCALAN İÇİN İKİ GÜNLÜK AÇLIK GREVİ
»  CHP, ANAYŞASA MAHKEMESİ YOLUNDA
»  AKP'Lİ VEKİL'DEN MAHKEMELERE BÜYÜK SUÇLAMA
»  TÜRKİYE'YE SİLAH SATMAYA GELDİ
»  HÜKÜMETTEN, KANADOĞLU'NA JET YANIT
»  MİT'E ÇALIŞAN SANATÇILAR!
»  ERDOĞAN'DAN MEDYA'YA AĞIR SÖZLER
»  FLAŞ..FLAŞ.. ÜNİVERSİTELERE TÜRBAN AFFI GELİYOR
»  KARAYILAN BÖYLE KURTULDU
»  CEP TELEFONLARI BİLGİSAYARLA YARIŞIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.