Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2749
EURO
37,4441
IMKB
8.727,000
ALTIN
2.926,120
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP, SEÇİM STARTINI VERDİ
CHP, SEÇİM STARTINI VERDİ
 
CHP kongresinin sonucunu bile beklemeden Gürsel Tekin başkanlığında toplanan CHP İstanbul Yönetim Kurulu ve 32 ilçe başkanı Mart 2009 yerel seçimleri için kolları sıvadı
 
20.10.2007 - 15:01

CHP İstanbul İl Örgütü, Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler için start verdi. Gürsel Tekin yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri ile CHP İstanbul ilçe başkanları, yerel seçim stratejisinin ana hatlarını belirledi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin yerel seçimlerde İstanbul’u yeniden kazanmak için yola çıktıklarını belirterek; “Öncelikle İstanbul’u AKP karanlığından kurtararak, CHP’yi iktidara taşıyacak yolu açacağız” dedi.

22 Temmuz genel seçimlerinin ardından atandığı İstanbul İl Başkanlığı’nda başlattığı yeniden yapılanma çalışmalarıyla dikkat çeken Gürsel Tekin, 20 kişilik yeni il yönetim kurulu üyeleri ve bir bölümü yeni atanan 32 ilçe başkanı ile Bostancı Prenses Hotel’de bir araya geldi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in de katıldığı “yerel seçim stratejisi belirleme toplantısı” yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Türkiye’nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ancak toplumun bir kesiminin bunun farkında olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bir anlamda yarın yapılacak referandumla birlikte start alan Anayasa değişiklikleri önemli bir süreç. Bunun yanı sıra TBMM’den çıkan tezkere kararı ile Türkiye artık bir savaşın eşiğine gelmiş durumda. Türkiye için oldukça zor bir dönem başlıyor. Bu süreçte yaklaşık bir yıl sonra yerel seçimler de yapılacak. Bugün yaptığımız bu toplantıyla, bir anlamda CHP olarak İstanbul’da yerel seçim startını veriyoruz. Yeniden oluşturduğumuz yönetim kurulu, ilçe başkanlıkları ve tüm İstanbul örgütü olarak toplumla kucaklaşmaya başlıyoruz. CHP İstanbul İl Örgütü olarak yeniden meydanlara, sokaklara iniyoruz. Toplumun bizi görmek istediği her yerde olacağız. Öncelikle İstanbul’da yerel seçimleri kazanarak, İstanbul’u AKP karanlığından kurtarıp, CHP’yi iktidara taşıyacak yolu açacağız.”

 500 bin kişilik Cumhuriyet Yürüyüşü 

29 Ekim günü Bağdat Caddesi’nde 500 bin kişinin katılımıyla “Cumhuriyet Yürüyüşü” yapacaklarını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yürüyüşe CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılacağını söyledi. Cumhuriyete gönül vermiş herkesi bu yürüyüşe beklediklerini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Hangi, parti ve görüşten olursa olsun Cumhuriyete inanan, gönül veren kadın-erkek, 7’den 70’e herkesi Türk bayraklarıyla bu yürüyüşe katılmaya çağırıyorum” dedi.

Gürsel Tekin başkanlığındaki 20 kişilik yeni CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu ve 32 İlçe Başkanı, ilk kez hep birlikte kamuoyunun önüne çıkarak medya mensuplarına poz verdi. Daha sonra CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in de katılımıyla “yerel seçim stratejisi belirleme toplantısı” yapıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

CHP’den Telekom grevine destek

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, toplantı sonrasında bazı yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte grevdeki Telekom çalışanlarını ziyaret etti. Türk Telekom’un Acıbadem’deki Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü’ne giden Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, büyük ilgiyle karşılandı. Grevdeki işçilerle tokalaşarak moral destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Telekom çalışanlarının hak arayışına sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. CHP’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirten Türk Telekom grev sözcüleri ve sendika yöneticileri ise MHP ve diğer partilerin destek ziyaretinde bulunmamasını eleştirdiler. 

(www.sariyersentez.com



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞKENT'TEKİ EKMEK ZAMMINA İTİRAZ

"MİLLET BAŞI AÇIK KADIN GÖRSÜN"

"ONUN BUNUN ONAYINI BEKLEMEDEN KUZEY IRAK'A GİRMELİ"
»  HALUK KOÇ'UN ARKASINDAKİ 4 EFSANE İSİM
»  "BU REFERANDUM YAPILAMAZ"
»  TEZKERE, İŞ ADAMLARINI UMUTLANDIRDI
»  "SINIR ÖTESİ OPERASYONUN ŞEKLİNİ KOŞULLAN BELİRLER"
»  AVRUPA'DA PKK'NIN 8 ADI VAR
»  CHP'NİN GÜNDEMİ LAVABO
»  BABACAN'IN ELİNDEKİ "KİRLİ VE TEHLİKELİ"DOSYA
»  GÜLER: GÖZALTINA ALINANLARA SUÇLU DEMEK YANLIŞ
»  "İLİŞKİLERİMİZDE KRİTİK BİR NOKTADAYIZ"
»  IRAK'TA 4 BİN PKK'LI 2 BİN TÜRK ASKERİ VAR
»  İL VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BAYKAL'A DESTEK KARARI
»  DEMİREL, REFERANDUM İÇİN NE DEDİ?
»  BOMBALI SALDIRI BUTTO'YU YILDIRMADI
»  NAZMİYE DEMİREL, AĞIR HASTA İDDİASI
»  KAMU'YA 50 BİN PERSONEL ALINACAK
»  KREDİ KARTI AİDATINA BİR İPTAL DAHA
»  ÖĞRENİM KREDİSİNE ÖODEME KOLAYLIĞI
»  SARKOZY'NİN BOŞANDIĞI EŞİ CECİLİA'DAN ŞOK İTİRAF
»  PKK'LILAR İÇİN FATİHA OKUTAN İMAM TUTUKLANDI
»  ERDOĞAN:'' LİDER KADRO TESLİM EDİLMELİ''
»  BAYKAL: ''REFERANDUM HUKUK GARABETİ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.