Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3873
EURO
34,7859
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.435,420
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'li Başkanan Teleferik Tutuklaması
CHP li Başkanan Teleferik Tutuklaması
 
Teleferik faciasından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesi: Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, bilirkişi raporu hatalı Mesut Kocagöz, 2019’daki yerel seçimlere iki ay kala Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde AKP'den ihraç edilerek CHP'ye geçmiş; büyükşehir belediyesinin şirketi ANET A.Ş.'de 5 yıl genel müdürlük yapmıştı
 
15.4.2024 - 07:29

Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin soruşturma kapsamında, kazanın yaşandığı Tünektepe Teleferik Tesisi'ni işleten ANET A.Ş. eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasından tutuklandı. Tutuklanan Kocagöz ifadesinde, belediye başkan adaylığı için 28 Kasım Aralık 2023'te ANET A.Ş.'deki görevinden ayrıldığını, genel müdürlüğü döneminde bakımların eksiksiz yapıldığını söyledi, bu döneme ait bakım belgelerini savcılığa sundu. İstifa ettikten sonra 2024 yılında yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlara ilişkin bir bilgisi olmadığını bildiren Kocagöz, hazırlanan ön bilirkişi raporunu da hatalı bularak, "Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi" dedi. Teleferik tesisinde son bakımların ise 19 Şubat-4 Mart 2024'te yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Antalya Konyaaltı'nda Tünektepe Teleferik Tesisi'nde 12 Nisan'da meydana gelen kazada parçalanan kabinden düşen avukat Memiş Gümüş (54) yaşamını yitirmiş, 7 kişi yaralanmış, 174 kişi mahsur kalmıştı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Akşam saatlerinde açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 5 kişinin tutuklandığını duyurdu. Tutuklananlar arasında, tesisin işletmesini yapan, ANET A.Ş.'nin eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz de yer aldı. Kocagöz, diğer dört kişiyle birlikte Antalya L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocagöz'ün tutuklanmasıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, kararın siyasi olduğunun altını çizerek, "Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz" dedi. Özel, gelişmeleri yakından takip etmesi için CHP Grup Başkanı Ali Mahir Başarır başkanlığındaki heyeti de Antalya’ya gönderdi. Pazartesi saat 13.00’te Antalya Adliyesi önünde açıklama yapılacağı öğrenildi.

CHP: İstifa ettikten sonra teleferik 3 kez bakımdan geçti
2004-2014 döneminde AKP’nin yönettiği Kepez Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı yapan Kocagöz, AKP’den ihraç edilince 2019 yerel seçimlerinde CHP’ye geçmişti. Muhittin Böcek’in belediye başkanlığını kazandığı seçimlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan ANET A.Ş.'nin başına getirildi. 2018 yılından itibaren Tünektepe Teleferik Tesisi'ni işleten ANET'in genel müdürü olan Kocagöz, Kasım 2023’te görevinden istifa etti, 31 Mart yerel seçimlerinde de CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise Kocagöz’ün istifasının ardından teleferiğin 3 kez ağır ve hafif bakımlardan geçtiğini açıkladı.  CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da “Bakım hizmetlerinin 2 ay olması gerekirken 35 gün oldu diye tutuklanmıştır. Belediye başkanının tutuklanması adaletin ve Kepez’de oy veren vatandaşın oylarının tutuklanmasıdır” dedi.

Ads by Kiosked
İfadesi ortaya çıktı: 6,5 yıl hiçbir sıkıntı yaşamadık, tek sorumlu benmişim gösterildi
ANET Genel Müdürüyken CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz'ün ifadesi de ortaya çıktı. Kocagöz,  ifadesinde genel müdürlüğü döneminde bakımların eksiksiz yapıldığını, buna ilişkin de ellerinde rapor olduğunu belirtti. İstifa ettikten sonraki son bakımlara ilişkin bir bilgisi olmadığını bildiren Kocagöz, ayrıca hazırlanan ön bilirkişi raporunun da hatalı olduğunu söyleyerek, öyle dedi:

"28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına aday adaylığına başvuru yapmak amacıyla ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettim. 2017 yılı Ağustos ayı ANET A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak 2018 yılı kasım ayında söz konusu görevden ayrıldım. Belediye başkanlığına aday gösterilmeyince 2019 yılı mayıs ayı içerisinde yeniden ANET A.Ş. genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak atandım. Yaklaşık 6,5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadır. Teleferik benden önceki genel müdür döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğa gidecek 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi. Ön bilirkişi raporunda civatalarla ilgili hususlar yazmaktadır.

Tadilatların belgelerini sundu
Ayrıca bilirkişi raporunun da hatalı olduğunu söylemek isterim. Söz konusu teleferikle ilgili bakımlar ve civatalar, direklerin bakımı ve buna benzer tadilat onarımın yapıldığına dair bilgi ve belgeleri avukatım birazdan sunacaktır. Benim görev yaptığım süre zarfında rutin bakımlar ile ağır bakımların eksiksiz yapıldığı, ANET A.Ş. Yönetim Kuruluna Mega Tower isimli şirket tarafından sunulmaktadır. Raporlar düzenli olarak çift heyet tarafından kontrol edilmektedir, suçsuzum."

Menderes Türel döneminde AKP'den ihraç edildi, CHP'ye geçti
31 Mart 2024 seçimlerinin ardından başkan seçilerek koltuğa oturan Mesut Kocagöz, 2004-2014 döneminde AKP’nin yönettiği Kepez Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı, 2014-2019 dönemindeyse yine AKP’den Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı.

Sol Haber'den Yusuf Yavuz'un haberine göre, 2019’daki yerel seçimlere iki ay kala dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından “bir süreden beri parti disiplinine, siyasi ilke ve nezakete aykırı başka siyasi partiler ile görüşmeler yaptığı” iddiaları üzerine tüm görevlerinden alındığı duyurulan Kocagöz, AKP’den ihraç edilince CHP’ye geçti. Habere göre, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den birinci sıradan meclis üyesi adayı yapılan Kocagöz, Muhittin Böcek’in belediye başkanlığını kazandığı seçimlerin ardından ANET’in başına getirildi.

Yerel seçimlerde teleferik vaadi
Yaklaşık beş yıl ANET'in genel müdürlüğünü yapan Kocagöz'ün yerel seçimlerde Kepez ilçesine de bir teleferik vaadinde bulunduğu ortaya çıktı. ‘Teleferik Kepez’ adındaki projenin tanıtım videosunda, “Teleferik projemizle hem gezi hem de ulaşım amaçlı panoramik bir yolculuk sunacağız. Antalya manzarasının büyüleyici görüntüsüyle Kepez’in değerine değer katacağız”  denildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


THY ve Pegasus Uçaklarını Geri Çağırdı

Meclis’te Mola Bitti, Mesai Başlıyor

İran, İsrail'e İHA Saldırısı Başlattı
»  Beyazsray'da Ortadoğu Hareketliliği
»   Teleferik Faciasında Son Durum
»  CHP'de Teleferik Faciası Alarmı
»  Antalya'da Teleferik Faciası
»   4 Yerde Seçimler Tekrarlanacak!
»  Özgür Özel'in Yeni İmajı
»  İyi Parti'de Kurultay İptal Mi Ediliyor?
»  Erdoğan 12 Yıl Sonra Irak'a Gidiyor
»  Erdoğan da Akşener'e 'Bırakma'Demiş!
»  Erdoğan'dan Haniye'ye Başsağlığı
»  Erdoğan'dan Liderlere Bayram Telefonu
»  Emekli Temmuz'da Yine Ters Köşe Olacak!
»  Özgür Özel’den Erdoğan’a Bayram Telefonu
»  Aranan PKK'lı Fransa'da Yaklandı
»  İsrail'e Topyekün Ambargo Çağrısı
»  Doğalgaz'da 'Bedava' Dönemi Bitiyor
»  Bahçeli'den Akşener'e Sürpriz Çağrı
»  Jet Yakıtı Sivil Uçaklar İçinmiş!
»  Aytun Çıray'dan Flaş Akşener İddiası
»  Pençe-Kilit Bölgesinden Acı Haber
»  İyi Partide Toplu İstifalar
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.