Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0452
EURO
37,9468
IMKB
9.731,000
ALTIN
2.817,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'n in Logosu Değişiyor!
CHP n in Logosu Değişiyor!
 
CHP’nin 1933’ten beri kullanılan ve Türk bayrağındaki renkleri simgeleyen klasik kırmızı-beyaz Altı Ok logosu tarihe karışıyor.
 
6.8.2024 - 07:56

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Altı Ok’ta yer alan “devletçilik” okunun renginin “yarısının yeşile yarısının da mor olarak boyanacağını” açıkladı.

Atatürk’ün “devletçilik” ilkesini  mor zemin üzerindeki yeşil ve mor desenli logosundaki renkler ile boyayacaklarını ilan eden Genel Başkan Özel, gerekçesini de “kadın-erkek” eşitliği olarak açıkladı.

Eşit temsiliyet vurgusu yapan Özel “CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, o program kurultayına katacağımız çevreci, tabiat dostu ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla geldiğimizde bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz dedi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, CHP'nin altı oklu simgesinin, cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimciliği ifade ettiğini, parti bayraklarının ise kırmızı zemin üzerine, beyaz altı oklu bayrak olduğunu anımsattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "devletçilik" okunu anlatırken, çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılıklarını vurguladığını belirten Yücel, şunları kaydetti:

"Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir. Dolayısıyla, partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye'ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayı'nda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarf ettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir."

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Özel, partinin logosunda bulunan altı oktan devletçilik ilkesini temsil eden okun rengini değiştirmek istediklerini söyledi.

Özel devletiçilik okunun rengini yeşil ve mor olacağını belirterek "CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, o program kurultayına katacağımız çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla geldiğimizde bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz." dedi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AK Parti'de Vaatler Sil Baştan

İmamoğlu’nun Veliahtı Dedetaş İddiası!

CHP Kadın Kolları Başkanı Seçildi
»  CHP'de Olağanüstü Kurultay Kararı
»  PKK’nın Avusturya Yapılanmasına Darbe
»   İsrail'den Bir Suikast Daha
»  Wilders'ten Hakaret Dolu Paylaşım
»  İmamoğlu'nu Fanlarından Adaylık Hamlesi
»  CHP ve İYİ Parti'den Instagram Davası
»  Küstah İsrailliye Tepki Yağdı
»  Instagram Yasağına Yapay Zeka Yorumu
»  AYM'nin Sayfasına da Erişilemedi
»  İnce'den Erdoğan'a 'İnstagram' Tepkisi
»  Haniye Nasıl Vuruldu! Bomba içeriden mi?
»  Berat Albayrak Vakıf Kurdu
»  Hizbullah İsrail'e Saldırı Başlattı
»  YAŞ Kararları Açıklandı
»  Soylu: Dokunulmazlığımı Kaldırın
»  21 ilde FETÖ'ye Operasyon
»  AYM’den Flaş Can Atalay Kararı
»  "Borcun Yarısından Fazlası Bunların"
»  Flaş..Doğalgaza Yüzde 38 Zam Geldi
»  "İsrail Bölge Savaşı Çıkarmak İstiyor"
»  Demirtaş'tan, Haniye Mesajı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.