Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0803
EURO
38,0645
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.837,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP’den Disney Plus İçin Boykot Çağrısı
CHP’den Disney Plus İçin Boykot Çağrısı
 
Disney Plus'ın (Disney+) "Atatürk" dizisini yayımlamama kararına tepkiler büyüyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Eğer karar bu şekilde uygulanacaksa şimdiden tüm milletimizi bu platformu boykot etmeye ve platformdaki üyeliklerini sonlandırmaya davet edeceğiz" dedi.
 
3.8.2023 - 15:44

Disney Plus'ın (Disney+) "Atatürk" dizisini yayımlamama kararına tepkiler büyüyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Eğer karar bu şekilde uygulanacaksa şimdiden tüm milletimizi bu platformu boykot etmeye ve platformdaki üyeliklerini sonlandırmaya davet edeceğiz" dedi.
Yayınlanma: 14:28 - 03 Ağustos 2023 Güncellenme: 14:34 - 03 Ağustos 2023


CHP’den Disney Plus için boykot çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Disney Plus (Disney+) dijital medya hizmet sağlayıcısının “Atatürk” dizisini platformunda yayımlamama kararını ve bu kararda Ermeni lobisinin girişimlerinin etkili olduğu iddialarını değerlendirdi.

“HAYRETLE KARŞILIYORUZ”

Disney+ yöneticilerinin tutumunu, nefret suçuna ortak olmak olarak değerlendiren Öztrak, “Bu işin asıl sorumlusu olan Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmemesini ise hayretle karşılıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


Öztrak, “Eğer karar bu şekilde uygulanacaksa şimdiden duyuralım örgütümüzü, üyelerimizi ve tüm milletimizi bu platformu boykot etmeye ve platformdaki üyeliklerini sonlandırmaya davet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“TÜİK VERİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik de eleştirilerde bulunan Öztrak, “Bir iş bulup çalışmayan zaten aç ama çalışan da aç. Ülkemizde öyle bir enflasyon var ki asgari ücret her açıklandığında daha çalışanın cebine girmeden açlık sınırının altına düşüyor.” dedi.

TÜİK’in verilerinin gerçeği yansıtmadığını öne süren Öztrak, “TÜİK gerçekte 9 milyona yakın işsiz sayısını 3-3,5 civarında açıklıyor.” ifadesini kullandı. Öztrak, şu değerlendirmelerde bulundu:

– TÜİK bugün enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz’da İstanbul Ticaret Odasına (İTO) göre yüzde 9,8, bağımsız araştırmacıların oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubuna (EN-AG) göre yüzde 13,2 olan enflasyon, TÜİK’e göre yüzde 9,5 çıktı. İTO’nun yüzde 64, EN-AG’ın yüzde 123 dediği yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 48 oldu.

– TÜİK’in artık makyaj tutmayan rakamlarıyla bile aylık enflasyon temmuz aylarının rekorunu kırdı. Türkiye 2023’te tüketici enflasyonunda dünyada 6. sırada. Enflasyonun gelecek seyrini gösteren çekirdek enflasyon rakamlarındaki yıllık artış ise yüzde 60’a dayandı. Üretici enflasyonu bu ay yüzde 8’i aştı. Bütün bunlar, Merkez Bankasının yıl sonu için ilan ettiği yüzde 58 enflasyon hedefinin bile tutmasının zor olduğunu gösteriyor.


“BUNLARIN NİYETİ SEÇİME KADAR TOP ÇEVİRMEK”

Tek ayda taze meyvelerin fiyatında yüzde 15,7, sebzelerin fiyatında yüzde 14, ekmek fiyatında yüzde 14,4’lük artış yaşandığını söyleyen Öztrak, “Ankara’da bir simit 10, bir fincan çay 15 lira oldu. Üç çocuklu bir aile her öğün çay-simit yese aylık 11 bin 250 lira eder. Asgari ücretten eline 152 lira kalır. 152 lirayla kira mı ödenecek, fatura mı, çocukların okul masrafı mı?” dedi.

Öztrak, “Bunların niyeti seçimlere kadar top çevirmek, artır maaşı, ücreti, aylığı, milletin ağzına bir parmak bal çal, sonra artır vergiyi, yap zamları, bas parayı, azdır enflasyonu, vatandaşa kaşıkla verdiğini kepçeyle al, yandaşına ver. Bu teker böyle döner mi? Bir süre dönebilir ama tekerin her devrinde jant yamulur, şanzıman düşer, motor yatakları dağılır, sonunda ekonomi arabası pert olur.” ifadelerini kullandı.

Öztrak, açıklamalarının ardından, bir gazetecinin enflasyona ilişkin sorusu üzerine, şunları kaydetti:

“Diyorlar ki 2024 yılının ortalarından itibaren enflasyon düşmeye başlayacak ama ardından da ekliyorlar, Türkiye istikrara 2025 yılında kavuşacak. Enflasyonla bu şekilde mücadele edilmez. Bu şekilde bir mücadeleyi açıklayan her yönetimin sonu hüsran olmuştur. Dolayısıyla bu ‘Ben enflasyonla mücadele etmeyeceğim’ demenin bir başka ifadesi diye düşünüyorum.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Enflasyon Seneye Düşecek İnşallah!

Karayalçın:Geçici,Genel Başkan Olurum

HDP’nin Yerel Seçim Tutumu Belli Oldu
»  AKP'nin 3 Büyükşehir Planı Ortaya Çıktı!
»  AK Parti'de İl Başkanlıklarına Atama
»  Kulis: AKP "yüzde 50+1"i Tartışıyor
»  'İmamoğlu'na İstanbul'u Kazan'Dedik
»  Genelkurmay Başkanı Kim Olacak?
»  Merkez’de İkinci Hafiza Gaye Operasyonu
»  BBN Türk TV Yayın Hayatına Son Verdi.
»  52 İl'in Emniyet Müdürü Değişti
»  Otogaz'a Büyük Zam
»  20 Yen Rektör Atandı
»  Demirören Grubunda Zam Şoku
»  Eski Tüfeklerden İmamoğlu'na Ziyaret
»  Özgür Özel: Öfke Büyük, Devrim Şart
»  Motorine Bu Gece Yine Zam Geliyor
»  Yerel Seçim İçin Altı Senaryo
»  "Şimşek 128 Milyar Doları Açıklamalı"
»  Guterres: Küresel Kaynama Çağına Girdik
»  Kur Korumalı Devam Edecek
»  Akşener’den Suç Duyurusuna Tepki
»  MİT'ten Sincar'da Flaş Operasyon!
»  Özgür Özel'den 'Yıpratıcı Dil' Uyarısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.