Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
IMKB
10.648,000
ALTIN
2.450,330
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CUMHURİYETE KARŞI OLAN TARAF'IN PSİKOLOJİK SAVAŞI
CUMHURİYETE KARŞI OLAN TARAF IN PSİKOLOJİK SAVAŞI
 
Hangi TARAF'ta olduğu belli TARAF gazetesi, başlattığı dizide Türk milletinin ana damarlarından birini oluşturan Alevilerin, Atatürk sevgisi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bağlılıklarıyla alay ediyor...
 
10.1.2008 - 09:45
Cumhuriyeti hedef alanlar, Alevilerin Atatürk’e olan bağlılıklarını zayıflatmak için psikolojik savaş başlattı.

AB’nin Türk milletini bölmek amacıyla ısrarla “azınlık” olarak göstermek istediği Aleviler üzerinde oynanan oyunlar, yerli karakterlerin katılımıyla artarak sürüyor. Öncelikli hedef, Alevilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bağlılığını zayıflatmak.


Sakın tuzağa düşmeyin
Sİnsİ oyunu sahneye sürenlerin diğer hedefi ise yine Alevilerin, Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’e karşı duyduğu sevgiyi ortadan kaldırmak. Uzmanlar, Alevileri siyaset ve medya üzerinden yürütülen harekata karşı uyanık olmaya çağırdı.

Oynanan oyunların farkındayız, Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz...
Cem Vakfı Ankara Şubesi, Ankara’da İç Anadolu Bölgesi Alevi İnanç Önderleri toplantısı düzenledi. Konuşmacılar, son dönemlerde Alevilerle ilgili sinsi senaryoların bilinçli şekilde sahneye sürüldüğüne dikkati çekerek, Alevilikle ilgili kavramların ve değerlerin içinin siyasi şovlara kurban edilmek istendiğini vurguladılar.

Taraf gazetesi, başlattığı dizide Türk milletinin ana damar-larından birini oluşturan Alevilerin, Atatürk sevgisi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bağlılıklarıyla alay ediyor...

İnanç operasyonu
Alevilerin Atatürk’e olan bağlılıklarını zayıflatmak amacıyla  başlatılan psikolojik savaş basın desteği ile sürüyor.

Avrupa Birliği’nin Türk milletini bölmek amacıyla ısrarla “azınlık” olarak göstermek istediği Aleviler üzerinde oynanan oyunlar, yerli aktörlerin de desteği ile sürüyor. Operasyonun amacı ise, Alevilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bağlılığını zayıflatmak ve yine Alevilerin, Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’e karşı duyduğu sevgiyi ortadan kaldırmak. Uzmanlar, Alevileri siyaset ve medya üzerinden yürütülen harekata karşı uyanık olmaya çağırırken, Taraf gazetesi, dün başlattığı dizide Türk milletinin ana damarını oluşturan Alevilerin, Atatürk sevgisi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bağlılıklarıyla alay etti.

İşte o ifadeler
Taraf gazetesinde “Alevilerin Cumhuriyet ve Laiklikle İmtihanı” adlı dizinin “Aziz Atatürk’ümüz yaşasaydı” başlıklı dünkü bölümün giriş yazısında Cafer Solgun,  Muharrem Dede’nin Atatürk ile ilgili görüşlerini aktarırken, Dede’nin, 10. Cumhurbaş-kanı  Sezer’e hiç ilgisi yokken övgüler düzmeye başladığını yazarak şu ifadeyi kullandı: “Sonra uzunca bir Atatürk güzellemesi yaptı.” Solgun şöyle devam etti: Bazı Alevilerin Atatürk’ü “13. İmam” mertebesinde gördüklerini de biliyordum. Acıklı bir durumdu. Zorunlu din dersi uygulamasını getiren 12 Eylül askeri cuntası idi. Ama yine de “Allah devletimize, ordumuza zeval vermesin durumu sözkonusu idi... Gazi Cem Evi’nden çıktığımda, kapıda “devrimciler “ vardı... Biri, cebinden çıkardığı bir broşürden, içinde bolca emperyalizm, neo liberalizm” kavramları geçen cümleler okumaya çalıştı...  Alevilerin cem evlerinin  “ibadethane” olarak kabul edilmesini talep etmesi ne denli doğru ve haklı  ise, cem evleri ve dedelerimizin  mevcut durumunu neden ve sonuçlarıyla birlikte sorgulamaları da , bir o kadar Aleviler açısından ertelenemez bir ihtiyaç... Yazının alt başlığında ise “Ciddi dayanakları olmamasına rağmen Atatürk’ün ’Alevi’ olduğu, ölmeseydi Alevilere haklarını vereceği yönünde şaiyalar Aleviler arasında hayli yaygın. Durumu abartıp Atatürk’ü neredeyse ’13. İmam’ mertebesinde görenler bile var...” denildi

Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de katıldı. Toplantıda, Alevi topluluklarının üzerindeki
asimilasyona dikkat çekildi.

‘Bilinçli senaryolar’
Ankara’daki toplantıda Alevilerin yaşadığı sorunlar dile getirilirken, topluluk üzerinde oynanan oyunlara da tepki gösterildi

BÜYÜK TEPKİ

İçi boşaltılıyor
Hacıbektaş Veli  Dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy, demokrasinin ve laikliğin içini boşaltanların, şimdi de “Aleviliğe hizmet” adı altında Alevi değerlerinin içini boşaltmaya hazırlandığını belirterek, “Alevilikle ilgili kavramların ve değerlerin içi, siyasi şovlara kurban edilmek isteniyor.  “Alevi Açılımı “Alevisizdir ve samimiyetten uzaktır” dedi.

Samimiyetsizlik
Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Emel Sungur da “AKP’nin samimiyetsiz  açılımını reddediyoruz” dedi. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ile kavgalı hiçbir açılımı kabul etmeyeceklerini söyleyen Sungur, “Aleviler için Türkiye’de olmazsa olmaz üç koşul vardır. Bunlar, Laiklik, demokrasi ve Cumhuriyet’tir” diye konuştu.

Ödün vermeyiz
Cem Vakfı Sultanbeyli Şube Başkanı Mustafa Özdemir ise AKP’nin gündeme getirdiği Alevi açılımıyla kendi taleplerinin şu anda örtüşmediğini belirterek “Aleviler haklarını talep ederken Cumhuriyet’in değerlerinden asla ödün vermeyecektir. Bizler, inancımız gereği riyakarlığa asla taviz vermeyiz” şeklinde konuştu. 

YENİÇAĞ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEHMET GÜL'Ü MHP'Lİ ÇAKAR SAKLAMIŞ

ÖZEL YALILARDA,TÜRBANLILARA GÖBEK ATIYORUM

'İFTARA KATILANLAR DÜŞKÜN'
»  BİTMEYEN BEYİN PİLİ
»  TÜRKİYE'YE 'RÜŞVETÇİ' DAMGASINI VURAN ADAM
»  "ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN KİM NE KONUŞABİLİR''
»  KÜRT SİYASETİNDE RADİKAL AYRIŞIM
»  HIZLA BÜYÜYEN UNAKITAN AİLESİ
»  DAĞLICA KOMUTANI ER YÜCE'Yİ SUÇLADI!
»  DENİZ GEZMİŞ'İ 'ANMAK' SUÇ!
»  YEREL SEÇİM ERKEN'E ALINIYOR HABERLERİNE YALANLAMA
»  TÜRKLÜĞE KÜFRETTİRECEK 301'E NEDEN HAYIR !
»  LEMAN, BU KEZ DENİZ BAYKAL'I KAPAK YAPTI
»  SPORTMEN BAKAN AMELİYAT OLDU
»  YEREL SEÇİMLER ERKENE Mİ ALINIYOR ?
»  TBMM'YE SPİKER ALINACAK,KATİP VEKİLLER KURTULACAK
»   DİYARBAKIR CANİSİ, SORGUDA AĞLIYOR
»  ŞEHİT YARDIMLARI YARIN GENELKURMAY'A TESLİM
»  AKP'Lİ ÖZ DALGA: "BAYKAL, UMUDUNU YİTİRMİŞ KOVBOY"
»  HAYDİ KIZLAR KOCAYA
»  VER DEMECİ, KAP İHALEYİ TAKTİĞİ
»  KAFE KAFE GEZİP İMANA DAVET EDİYORLAR
»  MEĞER GÜNEYDOĞU PETROL KAYNIYORMUŞ!
»  KERİM'İN GÖZÜ ABD'DE AÇILACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.