Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,6234
EURO
35,1213
IMKB
10.394,000
ALTIN
2.442,800
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DAĞLICA KOMUTANI ER YÜCE'Yİ SUÇLADI!
DAĞLICA KOMUTANI ER YÜCE Yİ SUÇLADI!
 
Hakkında soruşturma açılmayan Dağlıca Tabur Komutanı topu 8 askerden er Ramazan Yüce'ye attı! İşte iddialar:
 
9.1.2008 - 23:21

Hakkında soruşturma açılmayan Dağlıca Tabur Komutanı topu 8 askerden er Ramazan Yüce'ye attı! İşte iddialar:

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine konulan 8 askerin "Tabur'dan bize destek olmadı" diyerek suçladığı Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay O.D. hakkında hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Yarbay D.'nin askerler hakkında hazırladığı kanaat raporunda ise, hakkında müebbet istenen er Ramazan Yüce'yi sorumlu tuttuğu öğrenildi.

Van Askeri Savcılığı'nca hazırlanan bin sayfalık dosyada ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Tutuklanan erler ile yaralı askerlerin anlatımlarına yer verilen dosyada, askerlerin "Taburdan destek gelmedi. Etrafımızda komutanlarımız yoktu. Telsizden çağrı yapmamıza rağmen kuvvet gönderilmedi" diyerek sorumlu tuttuğu Dağlıca Tabur Komutanı Topçu Kurmay Yarbay O. D. hakkında herhangi bir soruşturma açılmadı.
'RAMAZAN YÜCE KASITLI HAREKET ETMİŞTİR'
Yarbay D.'nin, olay günü yaşananlarla ilgili askeri savcı tarafından yürütülen soruşturmada kendisinin hazırladığı kanaat raporlarını delil olarak gösterdiği ve olaylardan ise er Ramazan Yüce'yi sorumlu tuttuğu öğrenildi. Hakkında soruşturma açılmayan Yarbay D., dosya kapsamında PKK tarafından alıkonulan 8 asker hakkında hazırladığı 'vak'a kanaat raporu'nda askerlerle ilgili görüşlerini belirtti. Olayda kusurunun olmadığını savunan Yarbay D., kanaat raporlarında şu ifadelere yer verdi: "7 personelin Piyade Er Ramazan Yüce'nin çağrılarından etkilenip, korkuya kapılarak hareket ettiği düşünülmektedir. Personelin Ramazan Yüce tarafından kandırıldığı kıymetlendirilmektedir. Ramazan Yüce, bu olaydaki en belirgin şüphelilerden biridir. Olay anındaki davranış ve hareketleri incelendiğinde bu işi kasıtlı olarak yaptığı ve hiçbir baskı altında kalmadan kendi rızası ile silahını da yanına alarak teröristlere teslim olduğu ve bununla da yetinmeyip kendi arkadaşlarına da 'teslim olun' çağrısı yaptığı anlaşılmaktadır. Bu personelin olayın hemen başlangıcında silahsız olduğu halde özellikle görev yerine gidip silahını da alarak teslim olması ve arkadaşlarına da 'teslim olun' çağrısı yapması birliğin moralini bozmuştur. Bu olayı kasıtlı olarak yapmasının diğer bir kanıtı ise, söz konusu olay öncesinde arkadaşları arasındaki söylemleridir. Kendisinin 'PKK bizden daha iyi. Benim yerim burası değil dağlar olmalı, ben onları çok seviyorum' şeklinde sözler sarf ettiği anlaşılmıştır. Bir gün önce terhis olan dört personelin tabur merkezine inmesi esnasında arkalarından 'İnşallah gidemezsiniz, havaya uçarsınız' şeklinde ifadeler kullanmıştır. Personel olay esnasında telsiz dinleme ve kestirme cihazlarının bulunduğu kapalı alandan çıkarak terör örgütü mensuplarının çağrılarına uymuş ve terör örgütü mensupları ile birlikte gitmiştir."
YARBAY KENDİSİNİ SAVUNDU
Askeri savcılık tarafından ifadesine başvurulan Topçu Yarbay O. D., 8 askerin iddialarına ise şöyle cevap verdi: "Roket saldırısını müteakip komutanlarımızla irtibatımız kesildi. Bir daha da temas sağlanamadı. Daha sonra karargah hareket merkeziyle bağlantı kurarak helikopter desteği talep ettik. Bu talebimiz 03.45-04.00 sıralarında bölgemize gelen iki helikopterin takviye edilmesiyle hedefler ateş altına alınmış ve ağır zayiat verdirilmiştir."

* * *
ABD, askerlere metal bröve hediye etmiş
Bu arada 8 askerle ilgili soruşturma dosyasında askerlerin DTP milletvekilleri tarafından teslim alındıktan sonra teslim edildikleri ABD askerleriyle yaşanan durumla ilgili bilgilere de yer verildi. Askerler kendilerinin teslim alındıktan sonra Erbil'e getirilerek ABD askerlerine teslim edildiklerini belirterek, şu olayı anlattılar: "Biz Amerikan askerlerine teslim edildikten sonra bir Amerikalı general tercüman vasıtasıyla Musul'a kadar uçakla götürüleceğimizi söyledi. Daha sonra bizle tokalaştıktan sonra bize 'Biz Türkleri çok seviyoruz. Bu bizden size hediye olsun' diyerek bize birer metal bröve hediye etti."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DENİZ GEZMİŞ'İ 'ANMAK' SUÇ!

YEREL SEÇİM ERKEN'E ALINIYOR HABERLERİNE YALANLAMA

TÜRKLÜĞE KÜFRETTİRECEK 301'E NEDEN HAYIR !
»  LEMAN, BU KEZ DENİZ BAYKAL'I KAPAK YAPTI
»  SPORTMEN BAKAN AMELİYAT OLDU
»  YEREL SEÇİMLER ERKENE Mİ ALINIYOR ?
»  TBMM'YE SPİKER ALINACAK,KATİP VEKİLLER KURTULACAK
»   DİYARBAKIR CANİSİ, SORGUDA AĞLIYOR
»  ŞEHİT YARDIMLARI YARIN GENELKURMAY'A TESLİM
»  AKP'Lİ ÖZ DALGA: "BAYKAL, UMUDUNU YİTİRMİŞ KOVBOY"
»  HAYDİ KIZLAR KOCAYA
»  VER DEMECİ, KAP İHALEYİ TAKTİĞİ
»  KAFE KAFE GEZİP İMANA DAVET EDİYORLAR
»  MEĞER GÜNEYDOĞU PETROL KAYNIYORMUŞ!
»  KERİM'İN GÖZÜ ABD'DE AÇILACAK
»  "301'DEN RAHATSIZLIK DUYANLARLA MÜCADELEMİZ VAR"
»  "İNTERNET ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLAR YASAKLANSIN"
»  İRAN GAZI ABD GEZİSİ YÜZÜNDEN KESMİŞ
»  BUSH, GÜL'Ü OTURTMAK İÇİN SIRTINA VURDU
»  ECYADIMIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATACAKLAR
»  CİA'NIN GİZLİ TÜRKİYE RAPORU
»  BEKİR ÇOŞKUN'A GÖRE KIRAT ARTIK YÜRÜMEZ
»  CUMHURİYET DÖNEMİNDE DİNDARLARA BASKI YAPILDI MI?
»  YARGI: ÖMER DİNÇER "İNTİHAL" YAPTI..
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.