Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,6234
EURO
35,1213
IMKB
10.394,000
ALTIN
2.442,800
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKLÜĞE KÜFRETTİRECEK 301'E NEDEN HAYIR !
TÜRKLÜĞE KÜFRETTİRECEK 301 E NEDEN HAYIR !
 
301'in kalkmasını Başta AB istiyor diye AB'yi öne süren AKP ve Ermeniler olmak üzere PKK, ile ikinci Cumhuriyetçi satılıklar özellikle istiyorlar. Peki neden istiyorlar?
 
10.1.2008 - 02:08

Türk milletine yasa tuzağı, Cumhuriyetin ve değerlerinin bir bir ortadan kaldırılması için uğraş verenler işbirlikçileriyle birlikte Türklüğü'de silmek  istiyorlar. 301'in kalkmasını Başta AB istiyor diye  AB'yi öne süren  AKP ve Ermeniler olmak üzere PKK, ile ikinci Cumhuriyetçi satılıklar  özellikle istiyorlar. Peki neden istiyorlar?

AKP Grubunda, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi için değişiklik çalışmaları sürerken, “Türklüğü” ifadesinin “Türk Milletini”, “Cumhuriyeti” kelimesinin de ’Türkiye Cumhuriyeti Devletini“ şeklinde değiştirilmesi görüşü ağırlık kazandı.

Eğer değişiklik bu haliyle geçerse, Ermeniciler artık ”soykırım vardır“ diye yazacak. Adalet Bakanı izin verir de soruşturma açılırsa, iftiracılar ”Biz Osmanlıyı kastettik“ diyerek ceza almaktan kurtulup, Türklüğe rahatça küfretmiş olacaklar.

AKP yasada Türklükle oynayacak!
“Türklüğü” kelimesi “Türk Milletini”, “Cumhuriyeti” kelimesi de ’Türkiye Cumhuriyeti Devletini “ şeklinde değiştirilecek

Kovuşturma açma yetkisi yine Adalet Bakanı’nının iznine tabi olacak. 301’in  ceza üst sınırı 2 yıla düşürülecek

AKP Grubunda, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesi için değişiklik çalışmaları sürüyor. Partide 301. maddenin 1. fıkrasında geçen   “Türklüğü “ kelimesinin “Türk Milletini “,  ”Cumhuriyeti“ kelimesinin de “Türkiye Cumhuriyeti Devletini“ şeklinde değiştirilmesi görüşü benimsendi. Böylece değişiklik, Yargıtay’ın içtihatlarına da uygun olacak. Değişiklikte, maddenin ilk iki fıkrasının birleştirilmesi öngörülürken, ” Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır” şeklindeki 3. fıkra, madde metninden çıkartılacak. Madde hükümlerine aykırı hareket edenlerle ilgili kovuşturma açma yetkisi de eskiden olduğu gibi Adalet Bakanlığına bırakılıyor. 301. maddeye aykırı hareket edenlerle ilgili cezanın üst sınırının da 3 yıldan 2 yıla dü-şürülmesi planlanıyor. Bu arada AKP grubuna, kovuşturma açma yetkisinin Cumhurbaşkanına bırakılması yönünde öneriler de geldiği öğrenildi. Bu öneriyi yapanların, “Adalet Bakanı, hükümetin bir üyesi. Vereceği kovuşturma izinleri siyasi bulunabilir. Bunun için kovuşturma iznini tarafsız bir kurum olan Cumhurbaşkanlığı versin” görüşünü öne sürdüler.

YENİ HALİ
AKP grubunda başka bir değişiklik yapılmazsa, Meclise sunulması beklenen kanun teklifinde TCK’nın 301. maddesinin yeni hali şöyle olacak:
” (1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini veya Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini, Devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

MEVCUT HALİ
TCK’nın 301. maddesinin yürürlükteki mevcut hali ise şöyle:
“(1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede, bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.”

EGEMENLİĞE BÜYÜK DARBE

Bir anlamı  yok
“AKP hükümetinin 301’i değişteme çabaları” hukukçuları ayağa kaldırdı. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, hükümetin 301’de yapacağı değişiklikte ifadelerle oynadığını söyledi. Kanadoğlu, “Cumhuriyet, zaten Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türklük de Türk milletini ifade eder. Bunları kişisel örneklere indirgeyip açıklamanın hiçbir anlamı yoktur”  dedi.

Amaç AB’ye yaranmak
Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, 301. maddedeki en önemli değişikliklerden bir tanesinin dava açma yetkisinin bakanın iznine verilmesi olduğunu söyledi. Savaş, şunları söyledi: ”İktidar Türklük kelimesinden rahatsız. AB baskısına dayanamıyorlar, bu tür değişiklikler yapıyorlar. Uygulamada ne yapmak istedikleri açıkça ortaya çıkacak.”

Sözcüklerle oynanıyor
Ankara Barosu eski Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, “301. maddede yapılan değişikliklerin tümü dış baskıların sonucu yapılan değişikliklerdir. Bu da egemenliğimize vurulmuş en büyük darbedir” dedi. Sözcüklerle oynayarak hiçbir gerçeğin değiştirilemeyeceğini belirten Cengiz, “Türklük yerine Türk Milleti ifadesi getirmenizin bir anlamı bulunmaz” dedi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LEMAN, BU KEZ DENİZ BAYKAL'I KAPAK YAPTI

SPORTMEN BAKAN AMELİYAT OLDU

YEREL SEÇİMLER ERKENE Mİ ALINIYOR ?
»  TBMM'YE SPİKER ALINACAK,KATİP VEKİLLER KURTULACAK
»   DİYARBAKIR CANİSİ, SORGUDA AĞLIYOR
»  ŞEHİT YARDIMLARI YARIN GENELKURMAY'A TESLİM
»  AKP'Lİ ÖZ DALGA: "BAYKAL, UMUDUNU YİTİRMİŞ KOVBOY"
»  HAYDİ KIZLAR KOCAYA
»  VER DEMECİ, KAP İHALEYİ TAKTİĞİ
»  KAFE KAFE GEZİP İMANA DAVET EDİYORLAR
»  MEĞER GÜNEYDOĞU PETROL KAYNIYORMUŞ!
»  KERİM'İN GÖZÜ ABD'DE AÇILACAK
»  "301'DEN RAHATSIZLIK DUYANLARLA MÜCADELEMİZ VAR"
»  "İNTERNET ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLAR YASAKLANSIN"
»  İRAN GAZI ABD GEZİSİ YÜZÜNDEN KESMİŞ
»  BUSH, GÜL'Ü OTURTMAK İÇİN SIRTINA VURDU
»  ECYADIMIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATACAKLAR
»  CİA'NIN GİZLİ TÜRKİYE RAPORU
»  BEKİR ÇOŞKUN'A GÖRE KIRAT ARTIK YÜRÜMEZ
»  CUMHURİYET DÖNEMİNDE DİNDARLARA BASKI YAPILDI MI?
»  YARGI: ÖMER DİNÇER "İNTİHAL" YAPTI..
»  ÜÇ LİDER'İN AKLA İLK GETİRDİĞİ
»  JANDARMA'DA SÖZLEŞMELİ SUBAY DEVRİ
»  KANSERİ YENDİ, SAHNEYE DÖNDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.