Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4120
EURO
34,7957
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.432,960
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Cumhuriyet Gazetesi 96 Yaşında
Cumhuriyet Gazetesi 96 Yaşında
 
96. kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet gazetesine destek mesajları yağdı.
 
8.5.2020 - 08:49

Adını Atatürk’ün koyduğu Cumhuriyet gazetesi 96. yaşına girdi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında dün gazetede küçük bir kutlama yapıldı.

Cumhuriyet'in kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından destek mesajları yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet'in 96. yaşını kutlayarak “Cumhuriyet Gazetesi, yine demokrasi mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.


 
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de “Öncelikle tüm Cumhuriyet çalışanlarına bu zor dönemde başarı ve sağlık dileklerimi iletiyorum. Gazetenin 96. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Cumhuriyet’in Atatürkçü düşünceye bağlı, çağdaş, demokratik, laik, hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yayın hayatını uzun yıllar sürdürmesini diliyorum” mesajını iletti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, gazetemizin 96. yaşı nedeniyle yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet 96 yıldır basın ve özgürlük mücadelesi veren bir gazetedir. Her dönemde direnişin kalesi olmuştur” dedi.

SEMBOLİK KUTLAMA
Cumhuriyet 96. yaşını koronavirüs salgını önlemleri kapsamında gazetenin Şişli’deki merkez binasında Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun’un katılımıyla kutladı.

 

Sembolik kutlamada gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, gazetenin simge ismi yazarlarından Şükran Soner ile birlikte 96. yaş pastasını kesti. Alev Coşkun etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet 96 yıldır basın ve özgürlük mücadelesi veren bir gazetedir. Her dönemde direnişin kalesi olmuştur. Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini savunmaya devam edecektir. Cumhuriyet gazetesi 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin her dönemine tanıklık etmiştir. Şu anda Cumhuriyet rejiminin, gerçek demokrasinin tüm ilke ve kurallarının uygulanmasını sağlamak amacıyla mücadelesine devam etmektedir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin tam ve kusursuz demokrasiyle taçlandırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”


 
MİHENK TAŞI
Gazetenin 96. yılı kapsamında gelen mesajların bazıları ise şöyle:

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ:
Gazetecilik, demokrasinin en önemli araçlarından birisidir. Farklı duyguları, düşünceleri, faaliyetleri, yaşanmışlıkları halkımızla paylaşmak için vazgeçilmez bir unsurdur. Milletimizin haber alma özgürlüğüne 96 yıldır büyük katkı sağlayan ve Türk basınının mihenk taşlarından olan Cumhuriyet gazetesinin kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm basın emekçilerinin ve gazete yönetiminin başarılarının devamını diliyorum.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜRÜN:
Cumhuriyet gazetesi özgür basının özgür sesi, gerçek haberciliğin adresi, Uğur Mumcu’ların, Ahmet Taner Kışlalı’ların bizlere emanetidir. Cumhuriyet gazetemizin çizgisini bozmadan yayın hayatına devam etmesini sağlayan Vakıf yönetiminden, genel yayın yönetmenine ve değerli yazarlarımızdan gazetenin bizlere ulaşmasını sağlayan matbaacısından dağıtıcısına tüm basın emekçilerine teşekkür ediyorum.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN:
Bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile kurulan Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bütünleşmiş, Türk devletinin hem içeride, hem dışarıda tanıtım ve propagandasını yaparak tüm dünya tarafından tanınmasına ve anlaşılmasına büyük katkıda bulunmuştur. O nedenle Cumhuriyet gazetesi, hiçbir zaman yalnızca bir gazete olmamıştır. Gazeteniz, Cumhuriyet değerlerimizin en güçlü savunucularından biridir.


 
KUTLAMA MESAJLARI
Öte yandan gazetenin 96. yıldönümü nedeniyle aralarında okurların da bulunduğu yüzlerce kişi telefonla kutladı, destek mesajı yollandı. Telefon açan ve destek mesajı yollayanlar:

TBMM Başkan Vekili ve CHP milletvekili Levent Gök, CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, CHP genel sekreteri ve genel başkan yardımcısı Muharrem Erkek ile CHP genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba, CHP PM üyeleri Aydın milletvekili Bülent Tezcan ve Ankara milletvekili Gamze Taşcıer, CHP PM üyeleri Erdal Aksünger ve Emre Çam, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Adana milletvvekili Burhanettin Bulut, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, eski CHP milletvekilleri Zekeriya Akıncı ve Aylin Nazlıaka, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Avukat Nazan Moroğlu, eski Devlet Bakanı Önay Alpago, CHP’li eski milletvekili Umut Oran, CHP eski Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, CHP eski Adana Milletvekili Ziya Yergök, CHP Eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, akademisyen-yazar Neşe Doster, Dr. Okan Toygar, gazeteciler Taylan Sorgun, İdris Akyüz, Mehmet Şakir Örs ve Esra Alkan, ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Prof. Dr. Halis Dokgöz, Birleşik Kamu-İş Başkanı Mehmet Balık, TezKoop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Hukuk Akademisi Derneği Başkanı Avukat Ömer Lütfü Avşar, Türk Gençliğine Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı’ndan Metin Özer, ADD Antalya Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Biçer, CUMOK Ankara Dönem Sözcüsü Nejdet Özer, emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, ressam Celal Binzet, Kadıköy Belediyesi Meclis Başkanı Sait Yılmaz, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, UEFA Tahkim Kurulu Asbaşkanı Av. Levent Bıçakçı, Trabzonsporlu eski milli futbolcu Lemi Çelik...

DESTEK ZİYARETLERİ
CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç gazetenin Şişli’deki merkez binası ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ile görüşen Kılınç gazetenin 96. yaşını kutladı. Cumhuriyet Ankara bürosunu ise 96. kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP milletvekilleri Uğur Bayraktutan ile Utku Çakırözer ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU: CUMHURİYET DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetenin 96. yılını gönderdiği mesajla kutladı: “Türkiye’de gazeteciliğin mihenk taşı olan, Cumhuriyet Gazetesi’nin 96. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Cumhuriyetimizin neredeyse her anına tanıklık etmiş, medyanın asli görevi olan “denetleme” görevini korkusuzca yapmış bir gazete olarak, bünyesinde yetişen nice aydını da Türkiye’ye armağan eden Cumhuriyet Gazetesi, bu yıllar içerisinde aynı zamanda birçok bedel de ödemiştir. Yazarları katledilen, baskıyla, cezalarla, yasaklamalarla “makul” olması istenen Cumhuriyet Gazetesi, halkın haber alma hürriyetini savunmaktan asla geri durmamıştır. Bugün yine medya üzerinde baskıların olduğu bir dönem yaşıyoruz.

Ve benim ilkokul yıllarımda, babamın Bingöl’ün Genç ilçesindeki memuriyeti sırasında tanıştığım Cumhuriyet Gazetesi, yine demokrasi mücadelesi veriyor. Şundan eminim, gerçek gazeteciler, her türlü baskıya rağmen doğruları savunan, halka gerçekleri anlatanlardır. Cumhuriyet Gazetesi’nin 96. yaşını kutlarken, her bir biriminde görev alan, işini layıkıyla yapmaya çalışan tüm emekçilerine de daha güzel ve özgür günlerde bir arada olma dileğimi iletiyorum.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Habertürk'e Fatih Altaylı Cezası

RTÜK'ten Halk TV'ye Şok Ceza

Buket Aydın Reytinglerde Zirvede!
»  Ahmet Hakan: Yerim Ben Böyle Normali
»  Ragıp Zarakolu Hakkında Suç Duyurusu
»  Fatih Portakal'daN Güldüren Yorum
»  Hakan Aygün Tahliye Edildi
»  AKİT TV Ekranında Bir Garip Fetva!
»  ''Kısa Çalışma Ödeneği Yasal Hakkımız "
»  Haber Global'de Ücretsiz İzin Şoku
»  RTÜK Üyesi Taşçı'dan Flaş Açıklamalar
»  .Müge Anlı Eski Kocasını Nasıl Susturdu?
»  Zahit Akman ve Eşi Corona'ya Yakalandı
»  Demirören Medyada Koronavirüs Paniği
»  NTV'nin Acı Kaybı!
»  Hamile Sunucu Canlı Yayında Fenalaştı!
»  Ekotürk Kanalında 2 Aydır Maaş VerilmiYO
»  "O Cümle Bakanımıza Ait Değil"
»  İsmail Saymay Best FM'e Veda Etti
»  Birgün Yazarı Hakkında Yakalama Kararı
»  TikTok'a Casusuluk Suçlaması
»  AK Partiden Sosyal Medyaya Etik Ayarı
»  RTÜK'ten Fox TV'ye Künye Cezası
»  Disk Basın İş'ten Demirören'e Uyarı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.