Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2886
EURO
37,4838
IMKB
9.068,000
ALTIN
2.911,240
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DAĞDAKİ VEKİL EŞİ ZİRAAT'TEN DESTEK KREDİSİ ALMIŞ
DAĞDAKİ VEKİL EŞİ ZİRAAT TEN DESTEK KREDİSİ  ALMIŞ
 
DTP'li Fatma Kurtulan'ın PKK üyesi eşi Salman Kurtulan'ın 'Doğrudan gelir desteği' kapsamında para almadığı ortaya çıktı. Ziraat Bankası konu ile ilgili açıklama yaptı
 
15.11.2007 - 22:43

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:

Bir televizyon kanalında 13.11.2007 tarihinde yayınlanan program ile muhtelif yayın organlarında, DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’ın Ziraat Bankasından doğrudan gelir desteği ya da tarımsal kredi aldığının, adı geçenin 1991 yılında Pazarcık Şubemizde açtırdığı hesabın halen aktif olduğunun, adı geçene 16 yıldır tarım kredisi ve doğrudan gelir desteği ödendiğinin ve yapılan ödemelerin ağırlıklı olarak Adana Şubelerimizin ATM cihazlarından çekildiğinin tespit edildiği şeklinde tamamen gerçeklere aykırı, itibar sarsıcı nitelikte haberler nedeniyle kamuoyuna aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği hasıl olmuştur.

Yayın kuruluşlarında anılan haberlerin yayınlanmasını müteakip, Bankamız kayıtlarında yapılan araştırma sonucunda, Pazarcık Şubemizden doğrudan gelir desteği alan üreticinin Salman Kurtulan ile isim benzerliği bulunduğu, ancak DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan ile kimlik bilgileri uyumlu herhangi bir kişiye doğrudan gelir desteği ve tarımsal kredi ödenmediği, ayrıca isim benzerliği bulunan hesapların hiçbirinden, haberlerde belirtilen tarihte işlem yapılmadığı tespit edilmiştir.

Özetle, Bankamızca DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’a tarım kredisi ve doğrudan gelir desteği ödendiği iddiaları tamamen asılsızdır.

Öte yandan, bilindiği gibi, Bankacılık sektöründe en hassas konulardan biri de bankalara ve müşterilere ait sırların saklanmasıdır. Buna karşın, Bankamızdaki bilgilere kesin olarak ulaşıldığı iddiasına dayanan asılsız haberler ile Bankamızdaki bilgilere üçüncü kişilerin rahatça ulaşabildiği izlenimi yaratılmakta olup, sorumluluk duygusu ile sınırlandırılmayan, herhangi bir somut belgeye dayalı olmaksızın, salt bir iddiadan hareketle yapılan haberlerin hukuka aykırılığı açıktır.

Bu nitelikteki haberlerin kamuoyu önünde tartışılması eyleminin basın özgürlüğü ile ilgisi olmayıp, açıkça suç teşkil ettiği ve hiçbir hukuk düzeni tarafından koruma altına alınmadığı tartışmasızdır.

Bir güven ve itibar müessesesi olan T.C.Ziraat Bankası A.Ş.’nin itibarını zedeleyecek, saygınlığını sarsacak, kamuoyunu ve müşterilerini olumsuz etkileyecek, ticari menfaatinin ağır zarara uğramasına neden olacak gerçek dışı haber ve yayınların başta Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” başlıklı 74 üncü maddesi çerçevesinde suç teşkil ettiği de açıktır.

Bankamız tarafından yasal yollara başvurularak, tutum ve davranışlarıyla kişisel haklarımızın ihlaline sebebiyet verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını ve yayınlanan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14 ve 18 inci maddeleri gereğince yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz. TC
Ziraat Bankası



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"DAĞLICA TABURU GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR'

'UYGULAMA SÜRECİNDEYİZ, LÜTFEN RAHAT BIRAKIN'

YAZICIOĞLU'NDAN SİVAS DİKİMEVİ'NİN KAPATILMASINA TEPKİ
»  CEZAEVLERİNDE 36 BİN HÜKÜMLÜ, 52 BİN TUTUKLU VAR
»  DTP'YE KÜRTÇE MARŞ SORUSU
»  VEKİLLERİN TİNERCİ VE KAPKAÇÇI ŞİKAYETİ
»  CHP'DE ŞOK İSTİFALAR
»  GENÇ KORUCULAR OPERASYONDA, YAŞLILAR NÖBETTE
»  2008'DEN İTİBAREN PASAPORTLAR DEĞİŞECEK
»  ALMANLARDAN HAİNLERE YARDIM BELGELENDİ
»  YÜKSEKOVA'YA ABD ÜSS MÜ KURUYOR?
»  KÜRT VEKİLLER OPERASYONA BAŞLIYOR
»  PKK'LI HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
»  'DEP'E DOKUNANLAR, DOKUNULMAZLIK İÇİN NE DEDİ?
»  DTP, TBMM'DE GENEL AF İSTEDİ
»  35 BİN TAKSİ ŞOFÖRÜ'NE SINAV ŞARTI
»  "ASKERLİĞİNİ YAPMAYAN BAKAN VAR MI?"
»  SİNİRLENEN KOCA DEHŞET SAÇTI
»  EVDE KAMUSAL ALAN YOK
»  PKK'YA TALİMAT GÖNDEREN ÖCALAN'A HÜCRE CEZASI
»  DEMİRKAZIK, ÖCALAN'IN AVUKATI İLE AŞK YAŞIYOR
»  "FETULLAH GÜLEN HOCA ÇOK HASTA"
»  İLK HIZLI TRENİMİZ RAYLARDA
»  ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİREN UNAKITANLAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.