Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2470
EURO
37,5806
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.907,710
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DENİZ BAYKAL, İDAMI GÖZE ALMIŞ
DENİZ BAYKAL, İDAMI GÖZE ALMIŞ
 
TBMM çatısı altında ‘İdamı göze alırsın... Anayasa toptan yenilenir’ diyen Baykal, parti programına 82 anayasasının değiştirilmesi’ hedefini koymuş. İşte şaşırtan çelişki:
 
18.2.2008 - 11:55

YENİ anayasa çalışmalarını ‘idama gidersininiz’ tehdidiyle engellemeye çalışan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, kendi imzasını taşıyan CHP Parti Programı’nda 1982 Anayasası’nın kıyasıya eleştirildiği ve değiştirilmesi gerektiği vurgulanmış. CHP Grup toplantısında 1982 Anayasası’nın Atatürk’ün emaneti olduğunu ve değiştirilemeyeceğini savunan Baykal’ın parti programında ise 1982 Anayasası’nın ‘topluma dayatılmış, eskimiş değerleri ve yasakları temel alan bir anayasa’ olduğu yazıyor.

82 ANAYASASI ATA’NIN EMANETİ

PARTİSİNİN
geçen haftaki Meclis grup toplantısında AK Parti’nin sivil anayasa çalışmalarını çok ağır bir dille eleştiren Baykal, geçmişte Anayasa değişiklikleri yapıldığını hatırlatarak ‘Pek çok paketlerle Anayasa değişikliği yapıldı, yine bunu yapabiliriz. Biz tümünü atmak istiyoruz. Atmayın canım, onun içinde atılmaz maddeler var. Onun içinde çok değerli hatıralar var. Onun içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millî Mücadele’nin, Kurtuluş Savaşı’nın damgası var’ demişti.

İDAMI GÖZE ALAN DEĞİŞTİRİR

BAŞÖRTÜSÜ
ile ilgili Anayasa değişikliği görüşülürken kuliste gazetecilerle sohbet eden Deniz Baykal, kendi sorduğu ‘Anayasa yeniden yapılamaz mı’ sorusuna şu cevabı vermişti: Elbette yapılır. Düşmanı atarsın, devleti yeniden kurarsın. Bayrağı dikersin. Parayı bastırırsın. Yapanlar yapmış... İhtilali yaparsın. İdamı göze alırsın... Anayasa toptan yenilenir. Baykal’ın bu sözleri, politik arenada tartışma konusu olmuştu.

82 YASAKLAR ANAYASASIDIR

MECLİS
çatısı altında yeni Anayasa yapanların idam edileceği tehdidi savuran Baykal’ın partisinin kendi imzasını taşıyan programında 1982 Anayasası’nı yerden yere vurduğu ve değiştirilmesini istediği ortaya çıktı. CHP parti programının ‘demokratik devlet’ başlıklı bölümünde ‘yeni bir anayasa’ alt başlığı altında şöyle deniliyor:

‘1982 Anayasası, bir uzlaşma anayasası değildir; seçeneksizlik yaratarak topluma dayatılmış, eskimiş değerleri ve yasakları temel alan bir anayasadır. Türkiye’nin özgürlükçü, çoğulcu laik ve demokratik sosyal hukuk devleti anlayışını bütün kurum ve kurallarıyla oluşturulacak yeni bir anayasa gereksinim vardır. Bu aynı zamanda toplumsal denge ve barışın ön koşuludur.

2008’Lİ BAYKAL Anayasa yapmak için değil, uygulamak için seçildik... Yeni anayasa elbette yapılır. Düşmanı atarsın, devleti yeniden kurarsın. Bayrağı dikersin. Parayı bastırırsın. Yapanlar yapmış... İhtilali yaparsın. İdamı göze alırsın... Anayasa toptan yenilenir...

CHP PARTİ PROGRAMI 1982 Anayasası, topluma dayatılmış, eskimiş değerleri ve yasakları temel alan bir anayasadır. Türkiye’nin özgürlükçü, çoğulcu laik ve demokratik sosyal hukuk devleti anlayışını bütün kurallarıyla oluşturulacak yeni bir anayasa gereksinimi var.

bize oy versin

CHP lideri Deniz Baykal 24 Eylül 2002 günü Hürriyet yönetici ve yazarlarıyla yaptığı söyleşide, başörtüsü sorununu çözmek için türbanlılardan oy istediğini söylemişti. Ertuğrul Özkök, Oktay Ekşi, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Tufan Türenç, Sedat Ergin, Şaban Sevinç’in sorularını yanıtlayan Baykal ‘Türkiye«de asıl sorun türban sorunu değildir. Sorun anayasanın temel ilkeleri üzerinde yaygın bir mütabakatın hala sağlanamamış olmasındadır. Bu temel sorunun yansıması bazan türban şeklinde, bazan siyasi partilerin kapatılması olarak, bazan da milletvekili adaylığının engellenmesi şeklinde oluyor’ demişti.

Ülkede temel konular üzerinde mütabakat sağlanırsa, her açıdan rahatlayacağımızı ifade eden Baykal ‘Biz buna katkı yapıyoruz. Umarım başkaları da kendi bakış açılarından aynı katkıyı yaparlar. O zaman sorun çözülür. Ben buna katkı yapmak için türbanlılardan da oy istiyorum diyorum’ diye konuşmuştu. Emin Çölaşan’ın ‘Siz iktidar olunca türbanlılar üniversitelere girebilecek mi’ sorusuna da Baykal şu cevabı vermişti: Bu konuyu gündemde tutmamak gerekir. O kesimin siyasetçileri bu konuda konuşmamaya, tırmandırmamaya özen gösteriyor. Sizler de bunu gündemde tutmayın. Bunu sorun olmaktan çıkarmak gerekir, geri plana itme, konuşmama da bir çözümdür.

NEŞE SARIDOĞAN' /Star gazetesi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ESKİ VEKİL, ŞANSINI SİNEMADA DENİYOR

TÜRKİYE'DE GİZLİ ABD ÜSLERİ İDDİASI

MSN'DE RAHİP YASAK KELİME
»  DEMİREL, DARBEYİ NASIL ENGELLEDİĞİNİ ANLATTI
»  GÜL'E SUİKAST TEHDİDİ YAPAN ÜNLÜ!
»  "ERDOĞAN, BİZİ KURŞUN ASKER Mİ SANIYOR?"
»  PKK'DA ZEHİRLENME PANİĞİ
»  İNSAN BEYNİNİ 2029'DA ROBOTLAR TESLİM ALACAK
»  TÜRKİYE, SİBİRYA GİBİ OLDU
»  ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PALMİYE SKANDALI
»  DİSK'TE SÜLEYMAN ÇELEBİ YENİDEN BAŞKAN
»  CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ YOZGAT'TA KAR'DAN MAHSUR KALDI
»  VAKIFLAR YASASI DUMLUPINAR'IN İNTİKAMIDIR!
»  İŞTE İSLAMCI MASONLAR..!
»  TÜRKİYE İRAN OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR
»  BARZANİ,KÜKREDİ: SİLAHI ELİMİZE ALDIRMAYIN
»  ASKER TÜRBAN'I MGK'NA TAŞIYOR...!
»  KARDA MAHSUR KALANLARI TANKLAR KURTARDI..!
»  KİŞ ŞARTLARI KARAYOLLARINI KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ
»  "TRT'NİN BİR KANALI TÜRKÇE VE ARAPÇA YAYIN YAPACAK"
»  İPEKÇİ VE SABANCI CİNAYETLERİNİ KİM İŞLEDİ?
»  ANKARA'DA DA KAR TATİLİ VAR
»  "ANAYASA MAHKEMESİNİN VERECEĞİ KARARA SAYGIYILIZ"
»  ASKER, TÜRBANI MGK'YA TAŞIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.