Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4372
EURO
39,4464
IMKB
10.236,000
ALTIN
3.401,990
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EŞİNİ DÖVDÜ, MAHKEME EL İLANIYLA ÖZÜR DİLETTİ
EŞİNİ DÖVDÜ, MAHKEME EL İLANIYLA ÖZÜR DİLETTİ
 
Kastamonu'nun Araç ilçesinde, "eşe karşı basit yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma" suçundan yargılanan kişiye denetimli serbestlik uygulaması kapsamında ilginç ceza verildi
 
15.6.2009 - 07:40

Mahkeme kararıyla 1000 adet "eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum" yazılı el ilanı bastırıp bunu ilçe halkına dağıtan vatandaş, ayrıca 50 fidan dikerek bunların 6 ay bakımını yapacak.

Şiringüney köyünde çiftçilik yapan Mustafa Kadıncı (32), annesinin evine gitmesi nedeniyle tartıştığı eşi İpek Kadıncı'yı (23) kendisine küfrettiği iddiasıyla darbederek, eve kitleyip bir gün süreyle dışarı çıkmasına engel oldu.

Olayın karakola intikal etmesi nedeniyle Araç Asliye Ceza Mahkemesince açılan davanın karar duruşmasında, kadın hakim, İpek Kadıncı'ya "eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 ay, "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 1 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Hakim, Kadıncı'nın eşinin şikayetçi olmaması ve sanığın bir daha suç işlemeyeceği konusunda mahkemede olumlu kanaat oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve denetimli serbestli tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı.

-"EŞİME VURDUĞUM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"-

Mahkeme, Mustafa Kadıncı'yı, "İri puntolarla yazılmış 'Eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum. Mustafa Kadıncı' ibaresi bulunan bin adet el ilanını tedarik ederek, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sokaktaki vatandaşlara birer adet olacak şekilde dağıtmakla ve 50
adet fidan dikerek 6 ay süreyle bakımlarını yapmakla" cezalandırdı.

Mustafa Kadıncı, kendisine verilen ceza kapsamında Araç'taki bir matbaaya giderek bastırdığı 1000 adet el ilanını ilçedeki Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi, Orman İşletme Şefliği,
Belediye Başkanlığı, banka şubeleri, PTT ve Telekom Müdürlüğünün birimleri ile Kastamonu Caddesi'nden geçen her vatandaşa, yetkililerin gözetiminde dağıttı.

Araç Orman İşletme Şefliğince belirlenen alana da 50 adet fidan dikerek 6 ay süreyle bakımını yapacak olan Kadıncı, 5 yıl süreyle denetime tabi tutulacak.

Sanığın, denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklerine aykırı davranması durumunda hapis cezası yürürlüğe girecek.

-"İLGİNÇ CEZA ALDIM"-

Mustafa Kadıncı,  hakimin kadın olmasından dolayı böyle bir ceza aldığını savunarak, şöyle konuştu:
"Eşimle aramda bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Eşime küfretmesi nedeniyle sinirlenerek iki tokat attım. Olay mahkemeye intikal etti. Kadın Hakim bana ilginç cezalar verdi. Matbaaya giderek eşimden ve Araç halkından özür dilerim yazılı bin adet el ilanı bastırıp dağıttım. 50 adet de çam fidanı dikeceğim. Bir daha böyle bir olay yaşanmayacak, eşimle asla kavga etmeyeceğim. 5 yıl süresince bu suçu tekrar edersem hapis cezası alacağım."

-DAYAK YİYEN EŞ CEZADAN HABERSİZ-

Kadıncı'nın 8 yıllık eşi ve 3 çocuk annesi İpek Kadıncı da eşinin aldığı cezayı gazetecilerden öğrendiğini iddia ederek, eşinin mahkemenin ardından kendisine daha iyi davrandığını kaydetti.

Konuyla ilgili daha fazla konuşmak istemediğini vurgulayan İpek Kadıncı, verdiği ifadede ise olay günü annesine gittiğini, buna razı olmayan eşinin sinirlenmesi üzerine tartıştıklarını belirtti.

Kadıncı, kendisini darbeden eşine hiçbir şekilde küfürlü konuşmadığını belirterek, "Eşim beni daha sonra eve kilitledi. Ben de ailemi arayarak jandarmaya haber vermelerini istedim" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CEZAEVLERİ ARTIK ADAM ALMAYACAK KADAR DOLDU

İZMİR CEM GARİPOĞLU'NU LANETLEDİ

KONYA'DA MOTOSİKLET GÜRÜLTÜ TERÖRÜNE SON
»  ADANA'DA BİR HAZİN HİKAYE DAHA
»  ÇOK GARİP BİR BOŞANMA DAVASI!
»  KAN ALIRKEN CAN VERDİ!
»  5 YILDIZ'LI OTEL'DE BALKON FACİASI
»  "TÜRKİYE, ÇOK MAÇO!"
»  KENEYİ RAHATSIZ ETMEYİN
»  LOTO MİLYONERİNİN HAZİN SONU
»  AKIL ALMAZ KAÇAKÇILIK
»  ANALOG TELEVİZYONU BİR GECEDE BİTİRDİLER
»  ANNE KATİLİ KIZ SINIFTA KALDI
»  HER 4 KİŞİDEN BİRİNİN RUH SAĞLIĞI BOZUK
»  HAFTA SONU YAĞMUR VAR!
»  DANIŞTAY'DAN 'KATMERLİ' SU TARİFESİNE İPTAL
»  YATAKTA SÖYLEDİĞİ BİR YANLIŞ SÖZ
»  FLAŞ.. DOMUZ GRİBİ AŞISI BULUNDU
»  HIRSIZLARA KARŞI KAZ BESLEYİN!
»  BARZANİ'YE TAKİPSİZLİK
»  DOMUZ GRİBİNDE TÜRKİYE'NİN HAZIRLIĞI 5B
»  KOPAN KULAĞINI KARNINA DİKTİLER!
»   DOMUZ GRİBİ KÜRESELLEŞTİ
»  BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.