Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2551
EURO
37,6016
IMKB
8.950,000
ALTIN
2.881,820
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMİNE ERDOĞAN, MİLLETVEKİLİ EŞLERİNE KONUŞTU
EMİNE ERDOĞAN, MİLLETVEKİLİ EŞLERİNE KONUŞTU
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "İnsana hizmet etmek ve gönül kazanmanın en ulvi mesele" olduğunu belirterek, "Siyasetin de, devlet yönetiminin de temeli halka hizmet etmek, halkın rızasını kazanmaktır. Çünkü biz biliyoruz ki halkın rızasını kazanan hakkın da rızasını kazanır" dedi.
 
5.12.2007 - 18:06

      AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği 23. Dönem Milletvekili Eşleri 2. İstişare Toplantısı, parti genel merkezinde yapıldı.
      "Mevlana ve Kadın" temasıyla yapılan toplantıya, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, milletvekili eşleri, kadın milletvekilleri, yabancı misyon temsilcilerinin eşleri ve davetliler katıldı.
      Toplantıda "onur konuğu" olarak konuşan Emine Erdoğan, Mevlana’nın sevgi, güzellik, aydınlık dolu dünyasının söze konu edileceği bir toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mevlana, o kadar engin bir hikmet hazinesidir ki, aradan asırlar bile geçmiş olsa da onun kapısından tek bir gönül bile boş dönmez" dedi.
      Gönüllerin mahzun olduğu, sevgi ve muhabbetin azaldığı, acı ve gözyaşının vicdanları yaraladığı zamanlarda herkesin, Mevlana’nın ışığında aydınlanmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
      "Mevlana’ya göre her insan hayra açılan bir sonsuzluk kapısıdır.
      İyiliğin de, kötülüğün de kaynağı insandır, insanların içinde bulunduğu şartlardır.
      Bu sebeple Mevlana, ülkelerin imarından, şehirlerin imarından önce gönüllerin imarını gerekli görür. Sosyal çevreyi, toplumsal ilişkileri önemser. İnsanlar arası ilişkide, toplumsal ilişkilerde hep böyle bir ilkeyle hareket edersek insanlığın çözülmemiş meselesi kalır mı?
      Gönüller aydınlığa ermeden, dünya da aydınlığa ermez. İnsanı, Allah’ın aynası olarak anlatan Hazreti Mevlana’ya göre insanlar çöldeki kum taneleri gibi birbirine eşittir.
      Hiçbir kum zerresinin ötekine üstünlüğü yoktur. Derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı yer farklı farklı da olsa, bütün insanlar hakikat karşısında aynı mertebededir. Beyazın siyaha bir üstünlüğü olmadığı gibi, erkeğin de kadına bir üstünlüğü yoktur.
      O, insanı hakikatle arındırmak, buradan faziletli bir toplum oluşturmak derdindedir. Kötülükle mücadeleyi kazanmanın yolu da gönül kazanmaktır.
      O, kapısına gelenin, sohbetinde bulunanın, sözüne kulak verenin, kim olduğuna bakmaz, nasıl olduğuna bakar. Dolayısıyla Mevlana’da son tahlilde kadın veya erkek de yoktur, eşref-i mahlukat olarak gördüğü insan vardır.
      İnsan, kainatın özüdür ve hakikate muhatap olması bakımından yaratılmışların en seçkinidir."
     
     "İNSANA DÜŞEN..."
      Bugün insana düşenin, insanlığın faziletine, erdemine uygun hareket etmek, tüm insanlık için mutluluğun, huzurun, refahın yaygınlaşması için çalışmak olduğuna işaret eden Erdoğan, "İnsana hizmet etmek, gönül kazanmak en ulvi meseledir. Siyasetin de, devlet yönetiminin de temeli halka hizmet etmek, halkın rızasını kazanmaktır. Çünkü biz biliyoruz ki halkın rızasını kazanan Hakkın da rızasını kazanır" dedi.
      İnsan ruhunu derinliğine tanıyan böyle bir bilgeliğin, kadın ve erkek ruhu arasındaki başkalıkları, farklılıkları, çatışmaları bilmemesinin kuşkusuz mümkün olmadığını kaydeden Erdoğan, Mevlana’nın felsefesinin özünün, "vahdet" ve "birlik" olduğunu anlattı.
      "Mevlana’nın sözü zaten bütün bu başkalıklara, farklara, çatışmalara rağmen, kadını ve erkeği bir insan tarifinde buluşturmaya yöneliktir" diyen Emine Erdoğan, "Bu incelikli tavrı bugün belki bir kere daha hayatımızın merkezine almalı, kadını ve erkeği konuşmadan önce belki de insanı konuşmalıyız" diye konuştu.
      Emine Erdoğan, şöyle devam etti:
      "Belki de parçalardan bütüne gitmenin değil, bütünden parçalara gitmenin yollarını aramalıyız. Çünkü eskilerin de isabetle söylediği gibi kadın ve erkek elmanın iki yarısı gibidir.
      Kadın olmadan erkeği anlamak, erkek olmadan kadını bilmek mümkün değildir.
      Evet, 800 yıl sonra gönüllerimizi bir araya getiren Mevlana bizi sonsuzluk kapısına çağırıyor. Bu kapıdan giren kimse insana asla zulmetmez. Bu kapıya yönelen kimse asla başkasının hukukunu çiğnemez.
      Hele kadının hak ve hukukunu çiğnemesi mümkün değildir.
      Bugün evrensel değerler olarak sahiplendiğimiz temel hak ve özgürlüklerin, hoşgörü ve eşitliğin temel felsefesini Mevlana’nın, Yunus’un, Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğütlerinde görebiliyoruz.
      Gönüller sultanı Mevlana, kadını ’nur’ sıfatıyla anıyor. Bu sıfat ayrıştırıcı değil, kuşatıcı bir sıfattır. Mevlana’nın gözü, nurun yanında bir karanlık nokta görmüyor. Aksine hem varlığın devamına, hem de erkeğin kadın ruhundaki incelik ve güzelliğe ihtiyacına işaret ediyor.
      Bugün bu saygıdeğer meclisi bir araya getiren Mevlana’nın sevgi mesajına bütün insanlığın ihtiyacı var. BM’nin ilan ettiği Mevlana Yılı dolayısıyla bu evrensel mesajın yalnızca ülkemizde değil bütün yeryüzünde yankılanmış olması bizim için onur vericidir. Zira Mevlana bu toprakların sesidir, bu toprakların ruhudur. Bu toprakları biz o ruhla vatan kıldık. Ve bu vatanda biz, sevgiyle ocaklar şenlendirdik. İnşallah millet olarak, ülke olarak sonsuza kadar yolumuzu aydınlatan Mevlana gibi manevi öncülerin tavsiyelerini aklımızdan çıkarmayacağız.
      Onun sesine kulak verelim. O diyor ki; Sevgide güneş gibi ol, dostlukta akarsu gibi ol ve kardeşlikte hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol."
     
     DİĞER KONUŞMALAR
      Kadın Kolları Başkanı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de kadının toplumdaki önemine işaret ettiği konuşmasında, barışın kalplerde başladığını söyledi.
      Mevlana’nın torunu Esin Çelebi de üç büyük dinde ilk iman edenlerin kadınlar olduğuna işaret ederek, Mevlana’nın önemine değindi.
      Bugünün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının veriliş yıldönümü olduğunu anımsatan Çelebi, Türk kadınının bu hak ile siyasette söz sahibi olduğunu vurguladı.
      Konuşmaların ardından günün anısına, Mevlana araştırmacıları Nur Artıran, Cemalnur Sargut, gazeteci-yazar Elif Şafak ve Profesör Emine Yeniterzi’ye seramik tabak hediye edilirken, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan kıyafetlerin sunulduğu bir defile yapıldı.
      Daha sonra, "Mevlana ve Kadın" konulu panele geçildi. Basına kapalı panelin ardından toplantı, Mevlana’dan rubailerin okunması ve sema gösterisi ile sona erdi.
     



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE, 'TERBİYESİZ'TARTIŞMASI

KİLİSE SÜBYANCI PAPAZLARA KARŞI KATALOĞ HAZIRLADI

SAKIK,MECLİS KÜRSÜSÜNDE, 'PKK BU ÜLKENİN GERÇEĞİ" DEDİ
»  BAYKAL'DAN CUMHURBAŞKANI GÜL'E AĞIR SUÇLAMA
»  PKK'NIN KABUSU OLACAK GÖKTÜRK GELİYOR
»  GÜL'E TAKILAR NE OLDU SORUSU
»  TORYUMU MICIR OLARAK KULLANIYORUZ
»  PETROL DEVLERİ VATANDAŞLARI FİŞLEMİŞLER
»  KATMERLİ REZALETLER
»  ÇETEYE 300 ASKERLE BASKIN
»  CEPLE KONUŞMAYI ÇOK UCUZLATACAK YARGI KARARI
»  BÜYÜKANIT, WİNSON'U KÖŞEYE ÇEKTİ
»  BÜYÜK ELÇİ Mİ GENEL VALİ Mİ?
»  ATLASJET GENEL MÜDÜRÜ SAVUNMA YAPTI
»  KANLARI YERDE KALMADI
»  KIRMIZI TABANLI FİRS LADY
»  SANIKKEN TERFİ ETTİ
»  ÇÖZÜLEMEYECEK BİR DOSYA DAHA!
»  KARA ÇARŞAFIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
»  DTP'Lİ DEMİRTAŞ'TAN İNANILMAZ TALEPLER
»  SABAH VE ATV DAMAT ŞİRKETİNE
»  ŞEHİT ASKER'İN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
»  MEHMETÇİK KUZEY IRAK'TA DA DEVRİYEDE
»  BÜYÜKANIT: TSK YETKİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKTİR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.