Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2952
EURO
37,5348
IMKB
9.028,000
ALTIN
2.915,290
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMEKLİ PAŞA ÖZBEK'TEN KONUŞMA YASAĞINA TEPKİ
EMEKLİ PAŞA ÖZBEK TEN KONUŞMA YASAĞINA TEPKİ
 
Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle emekli subayların açıklamalarına engel getirildiğini belirterek, "Orduevine bir generali nasıl almayacaklarmış, hangi yetkiyle yapılmış? Mahkeme kararı olmadan böyle bir şey olmaz. Üstelik yazdığınız kitapla sosyal tesisin ne alakası var? Sosyal tesisler halka açık mekanlardır. Bu yönetmelik uygulanamaz, böyle bir yönetmelik suçtur” dedi.
 
17.11.2007 - 19:07
mekli Tümgeneral Osman Özbek, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle emekli subayların açıklamalarına engel getirildiğini belirterek, "Orduevine bir generali nasıl almayacaklarmış, hangi yetkiyle yapılmış? Mahkeme kararı olmadan böyle bir şey olmaz. Üstelik yazdığınız kitapla sosyal tesisin ne alakası var? Sosyal tesisler halka açık mekanlardır. Bu yönetmelik uygulanamaz, böyle bir yönetmelik suçtur” dedi. Emekli Tümgeneral Özbek, Milli Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'nde yaptığı "emekli subaylar ve generaller görev yaptıkları döneme ilişkin açıklamalarda bulunup, yazı yazarlarsa askeri sosyal tesislere geçici veya sürekli olarak girmelerinin yasaklanabileceğine" ilişkin değişikliği değerlendirdi. "Vicdanı olan her Türk vatandaşı konuşur ve konuşmaya devam edecektir" diyen Özbek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, emekli subayların medyada açıklamalarda bulunmasından hoşnut olmadığını hatırlattı. Özbek, “Yönetmelikteki değişikliklerle başbakanın söyledikleri tam olarak uyuşmuyor. Ancak arka arkaya olunca kamuoyunun ilgisini çekti. Bu değişiklik Başbakanı memnun etmek için yapıldıysa tehlikeli buluyorum” şeklinde konuştu. Özbek, “Eğer ortada bir suç varsa tazminat davaları var, ceza davaları var. Böyle bir yönetmeliğe ise gerek yok" dedi. Başbakan Erdoğan'ın da bazı konuşmalara tepkisini tazminat davaları yoluyla gösterdiğini, kendisine de iki dava açtığını söyleyen Özbek, şunları vurguladı: “Eğer ortada bir suç varsa tazminat davaları var, ceza davaları var. Böyle bir yönetmeliğe ise gerek yok. Genelkurmay Başkanlığının böyle bir yönetmelik değişikliğinden sadece zımnen haberi olduğunu düşünüyorum. Savunma Bakanlığı AKP’ye bağlı ve bu yönetmelik değişikliğini onlar yaptılar.” "ELEŞTİRİLENLERİ HASTALIKLI GİBİ GÖSTERMENİN ÖRNEĞİ YOK" Bu yönetmelik değişikliğini ayrımcılık olarak tanımlayan Özbek konuşmasına şöyle devam etti: Asker veya sivil herhangi biri yasa dışı bir şey yaptıysa gereken yapılır ancak eleştirenleri sakıncalı, hastalıklı gibi göstermenin dünyada bir örneği daha yoktur. Bunu Almanya Yahudilere, Amerika Kızılderililere yapmıştı. Orduevine bir generali nasıl almayacaklarmış. Hangi yetkiyle yapılmış. Mahkeme kararı olmadan böyle bir şey olmaz. Üstelik yazdığınız kitapla sosyal tesisin ne alakası var? Sosyal tesisler halka açık mekanlardır. Bu yönetmelik uygulanamaz, böyle bir yönetmelik suçtur."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİBER GAZLI MÜDAHALE DTP'LİLERİ ÇILDIRTTI

ÖZEL HAREKATÇI SAYISI ARTTIRILIYOR

GOLF SAHASI İÇİN AĞAÇ KATLİAMI
»  ELAZIĞ'DA UYGUN ADIM TEK SLOGAN
»  ERDOĞAN, BAKÜ'DE ERMENİSTAN'A YÜKLENDİ
»  "AMERİKA İRAN'A SALDIRAMAZ"
»  EMEKLİ PAŞALARA SUS GENELGESİ
»  SÜREYYA AYHAN YİNE DOPİNGLİ ÇIKTI,ATLETİZM HAYATI BİTTİ
»  YARIN SEÇİM OLSA OYUNUNU KİME VERİRSİNİZ?
»  KKTC'DE NÜFUS KAĞIDI TEMİZLİĞİ
»  "DAĞA GİDECEKLERSE DEFOLUP GİTSİNLER"
»  "DTP DAVASI AİHM'DEN DÖNER"
»  BANGLADEŞ'TE DOĞAL AFET, 1100 ÖLÜ, YÜZLERCE KAYIP
»  DTP'NİN KAPATILMASI İÇİN 'ŞOK' İDDİANAME!
»  'PİYANGO' CİNAYETİNDE KİRLİ ÇAMAŞIRLAR!..
»  6 SAATTE METREKAREYE 120 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
»  YAZICIOĞLU, DTP'LİLERE SERT ÇIKTI: "DEFOLUP GİTSİNLER!"
»  DTP'DEN KAPATMA DAVASINA İLGİNÇ TEPKİ!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN DTP YORUMU!
»  PKK'LI TERÖRİSTLERİN ŞİFRELİ KONUŞMALARI ÇÖZÜLDÜ
»  İŞTE DTP'NİN KAPATILMA İDDİANAMESİ
»  PERİNÇEK: " KAPATMA DOĞRU VE İSABETLİ BİR KARAR"
»  İSTANBUL'A YAĞMUR BOMBASI ATILACAK
»  TERÖRİST BAŞI'NIN AVUKATIYLA İLGİLİ ŞOK İDDİA..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.