Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2034
EURO
38,0498
IMKB
9.602,000
ALTIN
2.907,900
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET'TE "FETULLAHÇI ÖRGÜTLENME" RESMİ KAYITLARDA
EMNİYET TE  FETULLAHÇI ÖRGÜTLENME  RESMİ KAYITLARDA
 
Ergenekon'da çıkan belgeye göre "Fethullah Hoca’nın Talebeleri" teşkilat içerisinde örgütlenmiş
 
13.8.2008 - 19:30
Ergenekon iddianamesinde yer alan Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın raporuna göre Fethullahçılar öğrenci polisleri hedef seçti. Raporda, cumartesi ve pazar günleri öğrencilerin, sınıf imamlarının belirlediği adreslerde 5-6 saatlik eğitim çalışmasına katıldıkları ifade edildi.

Raporda, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerini değiştirerek yerine şeriat düzenini getirmeyi amaçlayan, illegal “Fethullah Hoca’nın Talebeleri” adlı örgütün, tüm Türkiye’de olduğu gibi “teşkilat” içerisinde de örgütlendiği kaydedildi. Örgütün özellikle hareket noktası olarak seçtiği polis kolejleri, akademisi ve okulları içindeki faaliyetlerini, teftiş kurulunun yazısına bağlı olarak askıya aldıkları anlatılırken “Buna rağmen sempatizan kadroları ile bağlarını zayıflatmamak için toplantı ve çalışmalarını yoğun olarak sürdürdükleri ve illegaliteye son derece bağlı kaldıkları gözlenmiştir” denildi.

‘Zeki öğrencileri seçiyorlar’

Örgüt elemanlarının Ankara Polis Koleji öğrencilerinin yüzde ellisine yakın bir kesimi ile çeşitli şekillerde temas kurduğu vurgulanan raporda, şu belirleme ve değerlendirmeler yer aldı:

“Kendilerine yakın olanlar üzerindeki ajitasyon çalışmalarını sistemli olarak yürütmektedirler. Örgütün yapılanmadaki temel stratejisine bağlı olarak, devlet dairelerinin önemli yerlerine yerleşme planını, en tabandan uygulamaya koymaları teşkilatımızda da gözlenmektedir. Gelecekte emniyet teşkilatının bürokratlarını oluşturacak polis koleji öğrencilerinin, koleje seçiminden itibaren her aşamada sistematik bir çalışmanın yürütüldüğü görülmektedir. Örgütün tüm yurt sathında çeşitli görünümler altında kurulu bulunan vakıf ve evlerde ailelerinin izni ile yetiştirilen zeki, çalışkan öğrencilerin meslek okullarına yerleştirilme planında polis kolejleri de payını almıştır. ”

‘Okul imamları’

Yerleştirilen öğrencilerin koleje geldiklerinde hiyerarşik sıra içinde sınıf, dönem ve okul imamları ve kadrolarının denetiminde görüşleri doğrultusunda eğitildiklerine işaret edilirken sınıfların ve okulun kendi bünyesinde sorumlu imamlarının olmasına karşın örgüte karşı asıl sorumlu olanın dışarıdan bir üniversite öğrencisi olarak yapılandıkları anlatıldı.

Raporda, cumartesi ve pazar günleri öğrencilerin, sınıf imamlarının belirlediği adreslerde 5-6 saatlik eğitim çalışmasına katıldıkları belirlemesi yapılırken polis koleji ile polis akademisi öğrencilerinin birbirleri ile karşılaştırılmamasına özen gösterildiği belirtildi.

Bir örneğe yer verilen raporda öğrencilerin bir terziye ait işyerinde sivil elbise giyip belirlenen toplantı evine gittikleri vurgulandı. Yapılan toplantılarda masumane sohbet ve çay partilerinden sonra Nur Külliyatı ile ilgili kitapların okunması ve açıklamaları yapılarak Fethullah Gülen’in kaset ve videolarının izlettirildiği belirlemesi yapıldı. Raporda, öğrencilerin konulara olan yatkınlıklarına göre değişik grup toplantılarına katıldıkları kaydedildi.

Raporda, tüm öğrencilerden sorumlu olan ve direkt Gülen’den talimat alan kişiye “Ankara Valisi” dendiği anlatıldı. Örgütün, önemli haberleşmelerde kurye kullandığı ve telefon görüşmesini asgari seviyede tuttukları anlatıldı. (Cumhuriyet)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İP SAVCI ÖZ'ÜN, İHRACINI İSTEDİ..

RÜŞVETİN BELGESİNİ AÇIKLADI HACKLENDİ

PKK, YİNE NEDEN ÇILDIRDI?
»  GÜL'ÜN OĞLU TED'DE MESCİD İSTEDİ
»  BAKAN ÇELİK'İN DONUP KALDIĞI AN
»  BAŞBAKAN MOSKOVA'YA GİTTİ
»  BURSA'DA TERÖRE LANET
»  DOKTORLARIN TATİLİ ZEHİR OLDU
»  ALMANYA'DA TÜRKLERE İNFAZ
»  TÜBİTAK BİLİM KURULU'NA 10 ÜYE'Yİ BAŞBAKAN SEÇECEK
»  BÜYÜKANIT, BAYKAL'I DA ZİYARET EDECEK
»  KADINLAR NEDEN DAHA ÇOK YAŞAR?
»  ODTÜ'DE YIKIMA DURDURMA
»  ORTALIĞI KARIŞTIRACAK ŞOK BELGE
»  TÜRKEŞ'İ ERGENEKON ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR..!
»  TELEFON FATURALARI YÜZDE 20 UCUZLUYOR
»  BAKAN BAŞKANI YAKALADI VE ZORLA ÖPTÜ
»  ERGENEKON İDDİANAMESİ BİR DARBE DE BAHÇELİYE VURDU
»  İP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLSEVER İÇİN AMELİYAT
»  PKK'YA TOZ KONDURMAYAN DTP ERGENEKONU KULLANACAK
»  BAŞBUĞ'UN İLK İCRAATI
»  BU GECE DİLEK TUTUN
»  AKP'Lİ BELEDİYE MAYOLU REKLAM PANOSUNU KALDIRTTI
»  İSTANBUL'DA 8 EYLÜL ALARMI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.