Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2034
EURO
38,0498
IMKB
9.602,000
ALTIN
2.907,900
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON İDDİANAMESİ BİR DARBE DE BAHÇELİYE VURDU
ERGENEKON İDDİANAMESİ BİR DARBE DE BAHÇELİYE VURDU
 
Savcılığın soruşturması sırasında ele geçiren dökümanların ciddiyeti araştırılmadan iddianamenin eklerine konulmasına son örnek Devlet Bahçeli oldu.
 
12.8.2008 - 23:08
Ergenekon soruşturması kapsamında baskın düzenlenen İşçi Partisi Genel Merkezi'nde bulunan bilgisayar hard diski üzerinde yapılan incelemede "Devlet Bahçeli araştırması" adlı metin dosyasında Bahçeli ile ilgili iddiaların yanı sıra iğrenç suçlamalarda yer aldı. Bu iddialar soruşturma dosyasına olduğu gibi alındı.
BAHÇELİ GLADYO'DAN
İşçi Partisi Genel Merkezi'nin bilgisayarından dökümü alınan belgelerde 28 Aralık 2006 tarihli "Devlet Bahçeli Araştırması" başlıklı belgede şöyle diniliyor:

"Devlet Bahçeli 1969 yılından bu yana Gladyonun görevlisi. Derinden ve sessiz gider. İyi bir teorisyendir. Çok oynaktır. Kendisini riske sokmaz."

BAHÇELİ TÜRKEŞ'İN DERİN DEVLETLE İLİŞKİLERİNİ YÜRÜTTÜ
Yine İşçi Partisi Genel Merkezi'nden alınan bilgisayar dökümlerinde, Bahçeli'nin 1969'dan bu yana Alparslan Türkeş'in derin devletle ilişkilerini yürüttüğü belirtiliyor. Türkeş'in patavatsız olduğu belirtilen belgede Türkeş'in ikili ilişkilerde başarını olmadığına da dikkat çekiliyor.

AKFIRAT BAHÇELİ VE MHP'LİLERİ FİŞLEMİŞ
Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Akfırat'ın bilgisayarından alınan çıktılarda da Bahçeli'de dahil birçok MHP'li milletvikili hakkında araştırma yapıldığı ve milletvekillerinin fişlendiği ortaya çıkıyor. Çirkin iddiaların yer aldığı belge, Ergenekon iddianamesinin eklerindan olan 352'inci klasörün 102'inci sayfasında yer alıyor.

DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA İĞRENÇ İDDİALAR DA VAR
Bu başlıkla başlayan yazıda Devlet Bahçeli hakkında inanılmaz iğrenç iddialar savcılık tarafından hazırlanan iddianameye konulmuş. Gazeteport olarak bu iddiaları aktarmıyoruz.

Ancak İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Akfırat'ın bilgisayarında çıkan ve Bahçeli'nin kişisel yaşamına yönelik iddiaların olduğu gibi iddianameye konulması, savcılığın özensizliğini gözler önüne seriyor.  Milyonlarca kişinin oy verdiği bir partinin lideri hakkında böylesine iğrenç ithamların neden ve niçin savcılığını iddianamesine girdiği ise bir başka soru işareti. 

MHP ANKARA MİLLETVEKİLİ SEFA ŞEVKAT ÇETİN'İN AĞABEYİ MİT BÖLGE BAŞKANI
Adnan Akfırat'ın bilgisayarında fişlenenlerden biri de MHP Ankara Milletvekili Sefa Şevkat Çetin. 1992 yılına ait kayıtlarda Çetin'in ağabeyinin MİT Bölge Başkanı olduğu iddia ediliyor. Çetin'in muhtemelen Çerkes olduğunun belirtildiği belgede Meymet Üymür'ün de akrabası olduğu vurgulanıyor.

KORAY AYDIN KAYITLI MASON
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Koray Aydın'ın kayıtlı mason olduğu ifade edilen belgelerde Aydın'ın amcısının da MİT'de üst düzey yönetici olduğu belirtiliyor.

GLADYO NEDİR?
Türkiye Gladyo'yu ilk kez, 3 Mayıs 1990 günü üç İtalyan jandarmasının Kuzey İtalya'da, şüphelendikleri bir araçta arama yapmak için bagajı açmalarıyla başlayan olaylar sırasında duydu.

Uzun yıllar Özel Harp’te ve MİT’te çalışan ve "Türkiye'de Gladyo'nun başıydım" sözlerini sarfeden Yavuz Ataç'a göre Gladyo:  

Gladyo, Türkiye'ye has bir tabir değil. İtalya'da ortaya çıkmış bir şey iken birileri bunu aldı, ülkemizdeki yapıya zarar vermek için Türkiye'ye monte etti. Gladyo diye tabir edilen ve Türkiye'de 'Özel Harp'e yakıştırılan, öyle sürekli sevk ve idare edilen organize bir yapı yok. NATO'nun askerî harekâtı, gizli servisleri ve gayr-i nizami dediğimiz unsurları için kurulmuş bir yapı var. Askerî harekâtlarda bunlar dikkate alınır. Türkiye harbe girdiğinde sadece ordu mu savaşacak? Hayır. Herkes üzerine düşen görevi yapacak. Türkiye işgal edilirse, işgal edilmiş topraklarda direnişi organizeli şekilde yürütmek ve bunun da hazırlığını şimdiden yapmak gerekir. Hazırlığı olmayan bir hareketin başarı şansı olamaz. Futbol takımı bile antrenman yapıyor. Dolayısıyla, bu kağıt üzerinde yapılan bir planlamadır.

GLADYO KİMLERDEN OLUŞUR?
Burada görev alacaklar, barış zamanında belirlenir, ne yapacağı konusunda eğitilir. Sonra, o şahıs kendi hayatını yaşamaya başlar. Harp başladığında gördüğü eğitimi kendiliğinden yerine getirir. Bunun organik yapılanması da vardır. Onun da usulleri bellidir.
GAZETEPORT


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLSEVER İÇİN AMELİYAT

PKK'YA TOZ KONDURMAYAN DTP ERGENEKONU KULLANACAK

BAŞBUĞ'UN İLK İCRAATI
»  BU GECE DİLEK TUTUN
»  AKP'Lİ BELEDİYE MAYOLU REKLAM PANOSUNU KALDIRTTI
»  İSTANBUL'DA 8 EYLÜL ALARMI
»  BAŞBAKANLIK, ELEMAN ALACAK
»  FENERBAHÇE, DEVLER ARASINDA
»  AKP’Lİ DİŞLİ HAKKINDAKİ “RÜŞVET” İDDİALARINI REDDETTİ
»  ERDOĞAN, EDİBE SÖZEN'İ TOPA TUTTU
»  ERDOĞAN, İZMİR'DE ŞEHİT CENAZESİNE KATILACAK
»  GÜL'DEN SAVAŞ DEĞERLENDİRMESİ
»  ŞEHİDİN SON MEKTUBU YÜREKLERİ DAĞLADI
»  TERSANEDEN AÇIKLAMA: ''ÜZGÜNÜZ''
»  PKK, DÖNERCİLİĞE BAŞLADI
»   ÇALIŞMA BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ
»  ŞEHİTLER İÇİN ERZİNCAN'DA TOPLU TÖREN
»  İLKER BAŞBUĞ'UN İLK İCRAATI
»  EL KAİDE'DEN KADINLARA TUHAF YASAK
»  SİVAS'TA İNANILMAZ OLAY
»  KASASI BEŞ PARASIZ, AVUKATI MİLYONER!
»  BUNUN ADI 'KOBAY İNSAN' FACİASI !
»  "ÜLKEYİ SAVUNMAK BİLE SUÇ OLMAYA BAŞLADI"
»  BAKAN ŞOFÖRÜNE TRAFİK CEZASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.