Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1668
EURO
38,2187
IMKB
9.739,000
ALTIN
2.927,950
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERBAKAN'IN ELİNİ ÖPME YARIŞI
ERBAKAN IN ELİNİ ÖPME YARIŞI
 
SAADET Partisi Konya İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, “Daha önce de ‘tek çiçekle yaz’ olmaz diyorlardı, ancak biz onlara ‘her yaz tek bir çiçekle başlar’ diye cevap vermiştik. Çalışarak aynı başarıyı yeniden elde edeceğiz” dedi. İftar yemeği sırasında çocuklarla çok sayıda partili, Erbakan'ın elini öpme yarışına girdi.
 
20.9.2008 - 09:41


Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, Dedeman Otel'de geleneksel bir iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine Milli Görüş lideri ve 54'ncü hükümetin başbakanı Necmettin Erbakan'ın yanısıra, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genel Başkan yardımcıları Teoman Rıza Güneri, Numan Kurtulmuş, Mustafa Özkafa ve bin 500 civarında partili katıldı.
Salona ilk olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan geldi. Kutan'ın gelişi sırasında bazı partililer, Kutan'ın elini öpebilmek için sıraya girdi. İftar saatinden yaklaşık 10 dakika sonra salona giren Necmettin Erbakan, ‘Mücahit Erbakan’ sloganlarıyla karşılandı. Erbakan'ın yemek yediği sırada birçok partili ve çocuklar, Erbakan'ın yanına yaklaşarak elini öptü. Bazı partililer de Erbakan'ın fotoğraf ve görüntülerini almak için birbiriyle yarıştı.
Partililerin ‘Kutan Başbakan ve Mücahit Kutan’ sloganları arasında kürsüye gelen Kutan, “Bu salonda, Milli Görüşçülerin azmini ve kararlığını, inancını görüyorum. Eli kanlı katillere el sıkanlara, yumruk sıkan kardeşlerimi görüyorum. Ülkemizde ve İslam alemi sıkıntılarla karşı karşıya. Ortadoğu adeta kan gölü haline gelmiş. Kafkasya fokur fokur kaynıyor. Ekonomi çöküntü içinde. Sosyal yapımızda adım adım çöküş meydana geliyor. Dış politikada fevkalade tehlikeli gelişmeler var. Bu şartlar altında daha fazla birliğe, kardeşliğe, beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacımız olduğu dönemde, parlamentodaki partilere bakın. İktidar partisine ve ana muhalefet partisine. Acaba onların gündeminde biraz önce bahsettiğim gelişmeler mi var? Hayır” dedi.
Bütün siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerini çağrıda bulunan Kutan, “Artık bırakın bu kavgaları dövüşü, Bu millet kavgadan bıktı” şeklinde konuştu. Bu kritik şartlar altında milletin önünde bir imkan olduğuna değinen Kutan, 2009 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlere değindi. Kutan, “27 Mart 1994 yılında, iktidarda yüzde 50 oyla bulunan ANAP darbeyi o yerel seçimde yedi. O dönemde, 29 ilin belediye başkanlığını kazandık. Bu seçimde, ülkeyi her alanda bataklığa götüren AKP'yi yerel seçimlerde perişan edelim. Yerel yönetimlerdeki başarının ardından Necmettin Erbakan başbakan olmuştur. Tarih tekerrürden ibarettir” dedi.
Kutan, yerel seçimlere önem verdiklerini kaydederek, “Ele ele verirsek, Konya tekrar Milli Görüş'ün kalesi haline gelecektir. Konya'ya yakışan da budur” diyerek sözü Necmettin Erbakan'a bıraktı.
Erbakan, konuşmasında, “Yeryüzünde, 6 milyar insan var, bu insanların hepsi mesut mu? Dünyada ve bölgemizde kan, savaş ve zulüm devam ediyor. Neden insanlar kardeş ve mesut şekilde yaşamıyorlar? Bunun sebebi şudur; güç ve iktidar yanlış kişilerin eline geçmiştir. Gücü batılın elinden alarak bütün insanlığa saadet getirmekten başka yol yoktur” dedi.
Şuurlanmanın Konya'dan başlayacağını belirten Erbakan sözlerine şöyle devam etti: “İnsanları siz şuurlandıracaksınız. Biz sıfırdan başlayıp ilk defa zirveye ulaşmadık, kaç kez böyle başarılarımız var. 1969 yılında bir kişi olarak başladık. O zaman ‘sen bağımsızsın ülkeyi nasıl kurtaracaksın? Tek çiçekle yaz olmaz’ diyorlardı, ancak biz onlara her yaz tek bir çiçekle başlar diye cevap vermiştik. Çalışarak aynı başarıyı yeniden elde edeceğiz.”
Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan, canlı yayın yapan televizyonlar ile basın mensuplarının dışarıya çıkarılmasını istedi.
Toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genel Başkan yardımcıları Teoman Rıza Güneri, Numan Kurtulmuş, Mustafa Özkafa ve çok sayıda partili katıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKERLER HAKKINDA HİZBUL TAHRİR ÖRGÜTÜ İDDİASI

"KOCAM ELİMİ TUTTU, ORUCUM BOZULUR MU?"

OKULLARIN PİRİNCİ KÜFLÜ ÇIKTI, BAKAN İSTİFA ETTİ
»  ARALARINDA SUBAY VE ASTSUBAYDA OLAN 21 KİŞİ TUTUKLANDI
»  EDİBE SÖZEN, AHMET HAKAN'IN RESTİNİ GÖRDÜ
»  RUSYA'DAN 800 TANK SAVAR FÜZESİ ALACAĞIZ
»  4 YIL ÖNCE AB İÇİN DESTEK VEREN ÜLKELER BİLE İSTEMEZ OLDU
»  ERDOĞAN'DAN FIRÇA YEMEYEN KALMAYACAK
»  HORMONSUZ, İLAÇSIZ 1 KİLOLUK DEV ELMA YETİŞTİRDİLER
»  KKTC'DE "SİVİL İTAATSİZLİK" BAŞLADI
»  ERCİYES'E YAPAY KAR SİSTEMİ KURULACAK
»  DÖRT YILDA NASIL DEĞİŞTİK
»  "BUNLAR İSLAMA GÖRE GULÜL SUÇU İÇİNDEDİRLER"
»  KABE, VİNÇLERİN GÖLGESİNDE KALDI
»  UZAN'LAR YENİDEN YARGILANIYOR
»  SGK'DAN ÇALIŞAN EMEKLİLERE MÜJDE
»  ZONGULDAK'TA ÖĞRENCİLERE PARMAK İZİ TEHDİDİ
»  KIBRIS'TA KÖTÜ EKONOMİYE İSYAN
»  GÖZALTINA ALINAN SİSİ'DEN İLGİNÇ İTİRAFLAR
»  "TÜRK BASININA KIZACAĞINA ALMAN YARGISINA NOTA VERSİN"
»  MECLİS, YENİ YASAMA YILINA HAZIRLANIYOR
»  RTÜK'TE, ZAHİT AKMAN'IN KADERİNİ BELİRLEYECEK TOPLANTI
»  'KAÇ KİŞİ DİNLENİYOR' SORUSUNA 'GİZLİ' YANITI
»  DİYANETTEN, MESAİ'YE GÖRE CUMA NAMAZI AYARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.