Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2573
EURO
37,6677
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.908,260
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'A KARŞI "KELLE" DAVASI KAMPANYASI BAŞLATILDI
ERDOĞAN A KARŞI  KELLE  DAVASI KAMPANYASI BAŞLATILDI
 
Erdoğan’ın 3 kuruş tazminata mahkûm edilmesi, şehit yakınlarını sevince boğdu. Binlerce şehit ailesi dava yağmuru için düğmeye bastı.
 
14.12.2007 - 10:05

“Kelle”den ceza alan Erdoğan hakkında kampanya başlatıldı...
Avustralya’da katıldığı radyo programında, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a “sayın”, şehitlere “kelle” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 3 kuruş tazminata mahkûm edilmesi, şehit yakınlarını sevince boğdu. Binlerce şehit ailesi dava yağmuru için düğmeye bastı.

İstanbul Şehit Aileleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, “Davayı açanlardan bir babamız iki çocuğunu vatan için şehit verdi. Biz bunlar için göz yaşı döküyoruz. Davadan kazandığımız 3 kuruşu, 4 taksitte almayı planlıyoruz” dedi.

Tarihe geçti
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, şehitlere “kelle” demekten mahkum olan ilk Başbakan olarak tarihe geçti...

Haydi mahkemeye
Şehitlere ‘kelle’ diyen Başbakan’ın tazminata mahkum edilmesi, şehit yakınlarını harekete geçirdi. Yüzlerce şehit yakını Erdoğan’a milyonlarca liralık tazminat davası açmaya hazırlanıyor

Avusturalya’da katıldığı bir radyo programında, teröristbaşı Abdullah Öcalan’dan “sayın”, şehitlerden de “kelle” olarak bahseden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 3 kuruşluk tazminat cezasına mahkum edilmesi, şehit yakınlarını ayaklandırdı. Erdoğan’ı mahkum ettiren şehit yakınlarının vekili olan Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz’in başlattığı “dava açın” kampanyası,  yurt genelinde yankı buldu.  Şehit dernekleri ve şehit aileleri bu konuda başlayan hukuk sürecinin sonuna kadar sürdürülmesinden yana tavır koyacaklarını açıkladılar.

Mücadelemiz sürecek

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Gazi Jandarma Üsteğmen Taner Uran, dernek üyelerinin bu konuda tek tek dava açabildiklerini ifade ederek, “Bu konuda biz üyelerimizi serbest bıraktık. Böyle bir davanın açılabilmesi ancak tek tek, yani kişisel oluyor. Bu nedenle bizim üyelerimiz dava açtı. İstanbul’da, Bursa’da, bir çok yerde açıldı. Bu sözler üzerine de dava açılmaya devam ediliyor” dedi. Sözlerin ağır olmasından dolayı şehit ailelerinin bu konuda rencide olduklarını belirten Uran, “Şehit ailelerimiz bu konuda çok sıkıntılı. Dolayısıyla haklarını aramak için sonuna kadar hukuk mücadelesi verecekler ” şeklinde konuştu.

Parayı 4 taksitte alacağız

İstanbul Şehit Aileleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba ise, açılan dava sonucu kazandıkları 3 kuruşu 4 taksitte almayı planladıklarını söyledi. “Dünyayı verseler çocuklarımızın değeri ölçülemez” diyen Akbaba, “Bu asla çocuklarımızın bedeli olamaz. Olsa olsa kelle diyen, yan gelip yatma diyenlerin bedeli olabilir. Biz bunun için mücadele veriyoruz. Bizim davalarımız sürecek. Şimdi 13 kişi davayı açtık. Biz evlatlarımız için göz yaşı döküyoruz ama, vatan sağ olsun demesini de biliriz. Bizim dağ gibi çocuklarımıza hitap etmesini bilmeyenler utansın” dedi.

Devamı mutlaka gelecek

Davaların devamının geleceğini de belirten Akbaba, şöyle konuştu: “Amacımız para kazanmak değil. Bize bugüne kadar her şey söylendi. Her türlü hakaret edildi. Zaten Türkiye’nin lehine olan davalar kabul edilmiyor, aleyhine olan davalar kabul ediliyor.”

Yönetim kurulu değerlendirecek

Anadolu Şehit Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Gencek de, konunun Yönetim Kurulu’nda değerlendirildikten sonra karara bağlanacağını ifade etti.  Gencek, “Böyle bir hukuk süreci başlamışsa elbette ki bu şehit aileleri açısından olumlu değerlendirilir. Yönetim kurulumuz bunu değerlendirecektir” dedi.

Herkes tepkisini göstersin
Şehit babası Mehmet Alptekin ise, şehide hitap etmekte kim saygılı ifadeler kullanmazsa onun hakkındaki işlemin hukuk yollarıyla yapılması gerektiğini ifade ederek, “ Ülkenin milli birliği içerisinde herkesin  sehitlere saygı etrafında toplanıp tepkisini koyması gerekiyor” dedi.


Tarihe Geçti
Erdoğan, şehitlere “kelle” demekten mahkum olan ilk Başbakan olarak tarihe geçti. Öyle ki; ünlü arama motoru “Google” da “kelle” kelimesi arandığında ortaya çıkan 11.2 milyon sonuçtan yarısından fazlasının Erdoğan’a ilişkin haberler olduğu görüldü.


Hukukçularla görüşeceğiz
Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse de yeni davalar açılacağının sinyalini verdi. “ Yönetim kurulumuzu toplantıya çağıracağız. Derneğimizi temsil eden hukukçularımızla görüşeceğiz. Dava açıp açmama konusunda bir karara varacağız.” diyen Köse, şunları kaydetti: “ Bizim kimseye diyet borcumuz yok. Biz diyet borcumuzu ödedik. Artık idareciler bize diyetlerini ödemek zorunda. Ama kimseden makam, mevki, ihale beklemiyoruz. Bu ortamda hainlerin de affedilmesine karşıyız. İdareciler suç işleyeni affederlerse, onları ana baba ocağına döndürmeye çalışırlarsa, bizim evlatlarımızın hakkını kim koruyacak?”

Haber : Fatih ERBOZ




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAÇAKLAR EVLERİ BEĞENMEDİLER, LÜKS EV İSTEDİLER

KAMU'YA 23 BİN PERSONEL ALINACAK

CESETLER SABAHA KADAR SAVCI'NIN KEYFİNİ BEKLEDİ
»  NUR SERTER'İN TARİKAT BAĞLARI
»  KADIN HOCA CİNAYETİNDE 15 YIL SONRA DAVA
»  BAM BAM İÇİN ÖZEL TABUT
»  AKP, ALEVİ DEDELERİNİ MAAŞA BAĞLAYACAK
»  MECLİS'TE KEMAL ANADOL-CEMAL KAYA KAVGASI
»  UMUT DAVASI ARAP SAÇINA DÖNDÜ
»  ''AHLAK ZAAFİYETİ OLANIN DİYANETTE YERİ YOK''
»  JANDARMA KAYIP ÜSTEĞMENLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
»  DTP'Lİ SAKIK İLE AKP'LİLERİN PİŞMANLIK SOHBETİ
»  "SİZ PARLAMENTODA HİÇ PKK'LI GÖRDÜNÜZ MÜ?"
»  YENİ TİCARET KANUNU MECLİS'TE, TÜCCARLARA SIKI DENETİM
»  EDİP BAŞER'DEN DTP'YE TEPKİ, BÜYÜKANIT'A DESTEK
»  GABAR'DA ÖLDÜRÜLEN İKİ TERÖRİST ŞANLIURFALI ÇIKTI
»  HAREMBÜS SIRRAKADEM BASTI
»  MALATYA KATLİAMINDA KULLANILAN SİLAH'IN SIRRI?
»  CHP'Lİ NUR SERTER'DEN , AHMET HAKAN'A,: 'İFTİRACI''
»  KAYMAKAM'DAN CAMİ'DE BAYRAMLAŞMA RANDEVUSU
»  TÜSİAD'DAN ANAYASA UYARISI
»  VEKİL OLUNCA,''ARTIK MAAŞINDAN UTANMIYORUM''DEDİ
»  İŞTE MALATYA KATLİAMINDA KULLANILAN SİLAHIN SIRRI
»  SARIGÜL:" BAYKAL BOŞUNA SEVİNMESİN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.