Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, ÜNİVERSİTE'DE PROTESTO EDİLDİ
ERDOĞAN, ÜNİVERSİTE DE PROTESTO EDİLDİ
 
Başbakan Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin açılış töreni için geldiği üniversitede bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.
 
15.9.2008 - 19:30

Erdoğan,Marmara Üniversitesi'nin eğitim yılının açılış törenine katıldı. Tören esnasında öğrenciyken hocası olan Orhan Oğuz'la karşılaşan Erdoğan, hocasının elini öptü ve bir süre sohbet etti.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Türkiye Gençlik Birliği’ne üye yaklaşık 100 kişilik grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayarak üniversiteyi terk etmeye çağırdı. Grup, “Üniversiteler bizimdir, hortumcular dışarı” şeklinde sloganlar attı.
Haberin devamı

Çevik Kuvvet polisleri, göstericilerin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu. Eylem, yaklaşık 15 dakika sürdü ve grup marş söylerek olay yerinden ayrıldı.

Başbakan Erdoğan, geçen hafta da İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) açılışı sırasında protesto edilmişti.

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI

Dışardaki öğrenci protestosundan haberdar olmayan Erdoğan Marmara Üniversitesi'nde şu mesajları verdi:

- 2002 yılında iktidara geldiğimizde eğitim alanında iç açıcı olmayan bir manzarayla karşılaştık.Okul imkanı olmayan yüz binlerce çocuğumuz vardı. İmkan olsa bile okula gönderilmeyen çocuğumuz 780 bin kız çocuğumuz var.

- Hemen kız çocuklarımızın okula gönderilmesi için kampanya başlattık ve 300 bin kız çocuğumuzu okula kazandırdık.

- 6 yıl içinde 123 bin yeni dersliği Türkiye’ye kazandırdık. 8 veya daha fazla dersliği olan bütün okullarımıza bilişim sınıfları kurduk.

- Biz geldiğimizde okullaşma oranı yüzde 27’ydi. Şimdi ise yüzde 36. Bizden öncekileri eleştirmek için istemiyorum. Bizden sonra bu koltuklara oturdukları bizi hayırla ansınlar, bizim yatırımlarımızı, bizim reformlarımızı daha ileri noktalara taşısınlar, hükümet olarak da bu sorumluluğun bilincinde eğitimi öğretimi birinci sırada yarınlara taşıma gayretiyle bu süreci işleteceğiz.

- Ülkemizde her şeyi devletten bekleme anlayışı en büyük yanlışımız olmuştur. Aslında devlet düzenleyen denetleyen koordine eden bir anlayışla bu işi ele alsaydı çok daha ileri mesaflerde olacaktır. Bunu biz eğitimde sağlıkta bunu devreye soktuk.

- Sağlıkta dedik ki bu iş sadece devletle yürümez. Devlet yatırımdaki o gecikmeden kaybettiğini mevcuttan gidermek suretiyle hem kaliteyi yakalayacağız hem de kuyruklardan kurtulacağız. İş bitti mi? Hayır bitmedi. Çünkü daha eksikler var. Ama inanıyorum bu bu eksikliklerimizi de gidereceğiz.

- Benim vatandaşım kendi ilinde sorununu çözebiliyor. Başka şehre gitmiyor. Bunlar kolay olmadı. Doktor hemşire ebe noktasında açık oluşmaya başladı. Biz üniversitelerden talepte bulunuyoruz.

- Hastane yok diyemezsin. Çünkü hastanelerin hepsini üniversitelerin emrine vermeye hazırız dedik. Şimdi bir sağlıklı dönem başladı.

- Hepimiz 780 bin kilometrekarelik Türkiye içiniz. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Birbirimizin önüne duvar çekmenin ne önemi var. Dayanışma içerisinde olmaya mecburuz.

'MAZERET KABUL ETMİYORUZ'

- Eğitim de de bir koordinasyonun olması lazım. Devlet vakıf özel sektör. MEB olarak bir yasa çıkarmaya gayret ettik hizmet alımıyla öğrenci okutalım dedik. Yasaklandı. Olmaz. E neden olmasın? Bu kadar yatırımlar var özel okullar var. Doluluk oranlarını yüzde yüze çıkarabiliriz. O yatırımı yapmaktan kurtulmuş oluruz.

- 'İstemezük' dediler ve engellediler. Benim anlamadığım bir yaklaşım tarzı. Bizim bunu aşmamız lazım. Burada kalitenin artması söz konusu. Ulaşılamayan bir çok ile hele hele büyük şehirlerde bunu çözmüş olacağız. Bu sıkıntıları da halledeceğiz.

- Eğitimde sağlıkta hiçbir mazereti kabul etmiyoruz. Hiçbir vatandaşım okul yoktu da okuyamadım böyle bir mazeret istemiyoruz.

- Göreve geldiğimiz andan itibaren tüm öğrencilere kitaplarını verdik. Hiç ayrım yok hepsine veriyoruz. Hatırlayın biz öğrencilik yıllarımızda teksir notlarımızı bile üst sınıflardan satın alamazdık. Bu acıları tattık. Yeni kuşak bunları yaşasın istemiyoruz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP SPK KONUSUNDA ISRARLI

YA ŞEREFİNLE YAŞA YADA ŞEREFLİCE ÖL

İHALELER BEYAZ HOLDİNG'E
»  ABD'NİN KARADENİZ'DEN ÇIKMAYA NİYETİ YOK
»  
»  MSB'DEN YARSAV BAŞKANI HAKKINDA ÇÜRÜK İNCELEMESİ
»  ORUÇ TUTAN DA ÖRTÜNEN DE AZALIYORMUŞ!
»  TMO'DA ŞOK İSTİFA
»  "ZAHİT AKMAN'A 639 BİN EORU TESLİM EDİLDİ"
»  YATTARA İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA
»  "MHP'YE LAF ATAN ÇARPILIR"
»  ALMAN POLİS MÜDÜRÜNDEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR!
»  DOMATESLERİ İNEKLERE YEDİRDİLER
»  TRAFİK CEZALARI VERGİLER CEPTEN SORGULANABİLECEK
»  BATAN RO RO GEMİSİ İÇİN İNANILMAZ İDDİALAR
»  DTP'NİN SAVUNMASI "BİZ OLMAZSAK OLMAZ"
»  HOMEX'TEN SÜPER UCUZ EVLER
»  FETULLAH GÜLEN: 'ÖLÜMÜM YAKIN'
»  İŞTE ERGENEKON'UN GAZETECİSİ
»  TÜRKİYE'NİN ULUSALCI ŞEFİ KİM?
»  BAYKAL, KÖŞK BUZLARINI ERİTTİ
»  AK FENER, KARA FENER BU HAFTA BELLİ OLACAK
»  BEŞİR ATALAY'DA BEYAZ HOLDİNG ORTAKLARINDAN ÇIKTI
»  ŞENER: "ŞİFRELER ÇÖZÜLECEK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.