Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1143
EURO
38,0844
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.864,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERUYGUR'U GARDİYAN MI İTTİ?
ERUYGUR U GARDİYAN MI İTTİ?
 
Açıkça anlaşılıyor ki, avukat Filiz Esen, travma geçiren Şener Eruygur’un gardiyanlar tarafından itildiğinden şüphe ediyor. Böyle olmasa Eruygur’un jandarmaları gardiyan zannettiğini ve onlardan çok korktuğunu neden söylesin?
 
11.11.2008 - 01:16

ARSLAN BULUT

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde düşerek boynunu kıran ve uzun süre yoğun bakımda kalan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un avukatı Filiz Esen’in yaptığı açıklamada çok önemli bir ima var.
Vatan’ın haberine göre Esen, “Şener Paşa’nın bilinci gelip gidiyor. Hatta çocuk gibi davrandığını söyleyebiliriz. Bazen eşini bile tanımakta güçlük çekiyor. Yıllardır avukatlığını yapmama rağmen, beni bir aile dostunun kızı olarak kabul ediyor. Ancak iki kişi kollarına girerek yürüyebiliyor. Kapıda kendisini korumakla görevli olan jandarma görevlilerini gardiyan zannediyor. Ve onlardan çok korkuyor. Kendisine geldikten sonra, geçirdiği kazayla ilgili gereken hukuki başvuruları yapacağız” dedi.
Açıkça anlaşılıyor ki, avukat Filiz Esen, travma geçiren Şener Eruygur’un gardiyanlar tarafından itildiğinden şüphe ediyor. Böyle olmasa Eruygur’un jandarmaları gardiyan zannettiğini ve onlardan çok korktuğunu neden söylesin?

* * *
Cezaevinde düşerek boynu kırılan kişinin eski Jandarma Genel Komutanı olduğunu bir an için unutalım. Herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, cezaevinde düşse ve boynu kırılsa, bu vatandaş, PKK üyesi veya sempatizanı olsa idi sadece Türkiye değil, Avrupa ayağa kalkardı! Düşen kişi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ömür boyu hizmet etmiş bir asker olduğu için mi basın bu konuya ilgisiz ve duyarsız kaldı?
Bütün basının bu art niyetle davrandığını söyleyemeyiz ama yandaş medya, düşerek boynu kırılan Eruygur hakkında çok çirkin yayınlar yaptı. Hele hele bu medyanın internet versiyonlarında yayımlanan okur mektuplarında içlerinde ne kadar kin ve nefret varsa kustular!
Televizyonlarda da öyle bir hava estirildi ki “Bize de Ergenekoncu derler” korkusu ile Eruygur’un şüpheli düşüşünü kimse soruşturmadı. Gazetecilik böyle miydi?

* * *
Olaydan sonra ordu komutanlığı yapmış bir asker değil çocuk gibi davranan bir insan söz konusudur. Dolayısıyla öfkesini veya korkusunu kontrol edebilecek durumda değildir.
Peki, bu düşme olayı ile ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma yaptı mı? Yaptı ise sonuç nedir?
Bu soruyu, telefon ederek Başsavcı’ya da sorabilirdim. Buradan sormamın sebebi, cevabın bana değil bütün basına açıklanması içindir.
Ergenekon fikirleri bunlar!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin temel niteliklerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmak” tansöz etti ve “Hükümet olarak önceliğimiz, Cumhuriyet’in kuruluş amaçlarına ve ideallerine bağlı kalarak, Cumhuriyet’in temel değerlerini ve kazanımlarını korumak, ülkemizi hak ettiği çağdaş konuma ulaştırmaktır” dedi.
Tayyip Bey’de büyük ilerleme var! Serdar Akinan’ın şakayla karışık sorduğu “Başbakan gizli Ergenekoncu mu?” sorusunu hak ediyor. Fakat bu zeminde, iftiralara göğüs gererek sağlam durmak, Amerikan desteğiyle iktidar olmak kadar kolay değil.
Yine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Brüksel’deki Türk Büyükelçiliği’nde yaptığı konuşmada Türkiye’nin ulus-devlet özelliğine kavuşmasında mübadelenin çok büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bugün eğer Ege’de Rumlar (yaşamaya) devam etseydi ve Türkiye’nin pek çok yerinde Ermeniler devam etseydi, bugün acaba (Türkiye) aynı milli devlet olabilir miydi?” diye sordu. Biz de bu fikirde olduğumuzu yıllar önce Atatürk’ün Yol Haritası’nda anlatmıştık.
Fakat, bu tutum da yandaş medya tarafından Ergenekoncu diye suçlanmak için bir delil değil mi?

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATALAY: 23 BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

OBAMA, BEYAZSARAY'A İLK KEZ GELDİ

KAYSERİ'DE DEPREM
»  ATV'YE SİLAHLI SALDIRI
»  VALİ'DEN NİYE BASTIN BASKINI
»  YÜKSEKOVA'DA ÇATIŞMA
»  MAHKEME HAHAM TUNCAY GÜNEY'İN AİLE KAYDINI İSTEDİ
»  "ATATÜRK ARŞİVLERİNİ YAKTIRDIĞIM HASAN'IN YALANI"
»  İŞTE "MUSTAFA"YA EN ŞİDDETLİ TEPKİ
»  DİŞLİ, DİŞLEMEYE DIŞARDAN DEVAM EDİYOR
»  ANMA TÖRENİNDE SLOGAN ATAN YOBAZ LİNÇTEN KURTULDU
»  AKP'NİN BAŞINI AĞIRITACAK BİR YOLSUZLUK İDDİASI DAHA
»  CAN DÜNDAR'A ORAY EĞİN'DEN AĞIR ELEŞTİRİ
»  "MUSTAFA" FİLMİNE SUÇ DUYURUSU
»  ESKİ SOVYET ARŞİVİNDEKİ ATATÜRK BELGESİ
»  "DEVLETİN DİLİ TÜRKÇE" İFADESİNE ELEŞTİRİ
»  İŞTE AKP'NİN ADAYLIK TARİFESİ
»  ÇOCUK TECAVÜZCÜSÜNE 8 KEZ İDAM
»  ERGENEKON SALONUNDA PANİK
»  EPDK'YA PETROL OPERASYONU
»  SIFIR OTO'DA KAMPANYA ZAMANI
»  CHP'DEN BİR YOLSUZLUK DOSYASI DAHA
»  10 KASIM'I KANA BULAYACAKLARDI
»  GALATASARAY KARIŞTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.