Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2498
EURO
37,6291
IMKB
9.022,000
ALTIN
2.914,580
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ESKİ CİA'CI YİNE ORTAYA ÇIKTI
ESKİ CİA CI YİNE ORTAYA ÇIKTI
 
Soğuk savaş yıllarının flaş ismi Ruzi Nazar,yine ortaya çıktı ve son günlerde Abdullah Gül'ü göğe çıkaranları uyardı, Erdoğan'ı yıpratanlara ise "Yanlış yapıyorsunuz" mesajı verdi
 
15.6.2008 - 16:05
SOĞUK savaş yıllarının flaş isimlerinden ve Türkiye’de CIA istasyon şefi olarak uzun yıllar görev yapan Ruzi Nazar, Tercüman gazetesinde çıkan söyleşisinde geçmişe ve günümüze ışık tutacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstihbarat tarihinde, Türkiye’de komünizmle mücadelenin kilit ismi olarak bilinen Ruzi Nazar, Alparslan Türkeş’in hayatında da önemli bir rol oynuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yaşandığı ileri sürülen gerginliğin gündemden düşmediği bir dönemde konuşan Ruzi Nazar, “Erdoğan’ın gerici olduğu kanaatinde değilim, fakat Abdullah Gül için farklı düşünüyorum” dedi. Tuğrul Keskingören’e konuşan Ruzi Nazar, Alparslan Türkeş’ten Mehmet Ali Ağca’ya, Abdullah Gül’den Tayyip Erdoğan’a, darbe günlerinden yabancı devletlerin Türkiye üzerindeki emellerine kadar birçok konuda merak edilenleri anlattı. İşte Ruzi Nazar’ın ağzından o açıklamalar:

Erdoğan ve Gül:

“Recep Tayyip Erdoğan beni İstanbul Belediye Başkanı iken yemeğe davet etti, Sayın Erdoğan hakkında ne kadar gerici de deseler ben aynı kanaatte olduğumu söyleyemeyeceğim. Fakat Abdullah Gül hakkında daha farklı düşünüyorum. Gül’ün eşi Muhammed Salih’in eşi ile dost ve Muhammed Salih, Özbekistan İslami Hareketi lideri Tahir Yoldaşhov ile İstanbul’da 1997 yılında görüştü. Aynı Yoldaşhov daha sonra El-Kaide ve Taliban yanında savaşmak için Afganistan’a geçtiğinde ABD tarafından öldürüldü.”

Türkeş’in idamı:

“Amerikalılar ve Almanlar Cemal Gürsel’i Türkeş ve arkadaşlarının idam edilmemesi konusunda uyardılar. Zaten Türkeş ve arkadaşlarını kurşuna dizmek isteyen kişi daha sonra Milli Birlik Komitesi ile fikir ayrılığına düşen Cemal Madanoğlu’ydu. Madanoğlu Kürt asıllıydı ve Türkeş’ten hoşlanmıyordu. Türkeş, 27 Mayıs darbesinden sonra Adnan Menderes’i İsviçre’ye göndermek istedi, fakat Madanoğlu buna karşı çıktı.”

3 vilayet istendi:

“1946 senesinde Sovyetler Türkiye’den üç vilayet istedi. Stalin’in bu isteği aslında ABD için bir şok etkisi gibiydi. Aynı yıllarda Yunanistan da komünistler kargaşa çıkardı, Yunanistan’ı ve Türkiye’yi kaybetme korkusu duyan ABD Başkanı Harry Truman, daha sonra Truman doktrini olarak anılan Yunanistan ve Türkiye’ye 400 bin dolar para yardımı yaptı. Bu iki olay ve Truman’ın finansal desteği aslında soğuk savaşın başlangıcıydı.”

Papa’ya suikast:

“Ben Ağca’nın ismini Papa’ya suikast girişiminde bulunduktan sonra öğrendim. Sonra olayı araştırdığımda Abdi İpekçi’yi öldürdükten sonra hapise girdiğini, bunu hapisten kaçıranların Türk ordusu içindeki solcular olduğunu öğrendim. Yani solcu genç subaylar Ağca’yı hapisten kaçırıp Lübnan’a gönderdiler. Ağca Lübnan’dan Bulgaristan’a geldi ve orada belli bir süre çok lüks bir otelde kaldı. Papa John Paul Polonya’dan Papa seçildiğinde Sovyetler çok endişelenmişti. Bilhassa o dönem KGB’nin başı olan Yuri Andropov bundan çok rahatsız oldu ve Papa’nın Polonya’daki özgürlük yanlısı ve Sovyetler karşısındaki hareketlerin desteklemesinin bir şekilde önlenmesi gerektiğini düşünüyordu. Bu amaçla Varşova’daki KGB görevlisine bir mektup yazarak Papa’nın öldürülmesi gerektiğini söyledi fakat aldığı yanıt olumsuzdu. Bu sırada Bulgarlar Ağca’ya ‘Biz seni Almanya’ya sokacağız’ dediler. Böylece Ağca Almanya’ya geldi ve Türk Kültür Dernekleri Başkanı Musa Serdar Çelebi ile buluştu ve ondan bin dolara yakın para aldı. Tabii KGB bu olayı filme almıştı. Aslında Ağca’nın Bulgaristan üzerinden Almanya’ya gitmesi, Varşova KGB büro şefinin Andropov’a yazdığı Papa ile ilgili olumsuz rapor üzerine olmuştu. Papa’nın öldürülmesi ve bunun Ağca vasıtasıyla ABD’nin üzerine atılması planlanmıştı.”

Ruzi Nazar kimdir/_newsimages/4827471.jpg
Özbekistan'da doğduktan sonra Rus ordusunda subay olarak görev yaparken, 2'nci Dünya Savaşı'nda Almanya tarafına geçerek Ruslar'a karşı Türkistan Tugayları'nı kuran Nazar, ‘Komünizm ile mücadele’ çalışmalarıyla tanındı. CIA adına görev yapan, Nazar'ın Rus ordusundan kaçıp Alman tarafına geçmesinde en büyük neden Rus komünizminin insanlık ve özellikle de Türkler için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu görmesi olduğu belirtildi. Bunun için Almanya ve ABD’de rahat yaşam sürdürme yerine Komünizm ile mücadelenin en ön safında yer alan Ruzi Nazar, soğuk savaşın acımasız mücadelesinde çok önemli roller alırken diğer yandan da birlikte çalıştığı ABD ve Almanlar'a Komünizm ile mücadelede başarılı olabilmeleri için Türk dünyasını daha çok destekleme fikrini kabul ettirdi. İstihbarat tarihinin en önemli isimlerinden biri olan 91 yaşındaki Ruzi Nazar, yaşamını Virginia eyaletinde sürdürüyor.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEL KOCA BİR ŞEHRİ BÖYLE YUTTU

ŞAHİN'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE YANIT

ERBAKAN'I KURTARMA HAREKATI BAŞLATILDI
»  KANADOĞLU: "GÜL'DE YARGILANMALI"
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA HACİZ KONULDU
»  AKP'YE CEMAAT DARBESİ
»  ''ATATÜRK DÖNEMİNİN KIYMETİNİ BİLELİM"-
»  ÖSS'DE GÖREVLİ ÖĞRETİM ÜYESİ FENALAŞARAK ÖLDÜ
»  MECLİS'TE YOĞUN HAFTA
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA EL KOYDULAR
»  CHP İLE TRT ARASINDA ŞEREFSİZ KAVGASI
»  TÜRBANLI KADIN HUMEYNİ'Yİ ATATÜRK'E NEDEN TERCİH ETTİ?
»  ÇANKAYA NE GİDERSE İNCELEMEDEN ONAYLIYOR
»  ASIL ÇETELER DEVLETİN KAN DAMARLARINDA
»  "DURMAK YOK YOLSUZLUĞA DEVAM"
»  HOCA TALEBESİ GÜL'DEN AF İSTEDİ
»  SOYADINI KRAKERE BENZETİP KRAKER İSTEDİLER
»  VAN'DA TÜRBAN EYLEMİNDE 7 GÖZ ALTI
»  "HADİ HERKES BİNSİN, TREN KALKIYOR"
»  "İKTİDAR YARGI ÜZERİNDEN POLEMİK YAPIYOR"
»  SEZER: AK PARTİSİ DEĞİL KARANLIK PARTİSİ
»  GÜL'ÜN KEYFİ KAÇTI
»  MİT, DİT'İN İSTİHBARAT TERÖRÜNE NEDEN SEYİRCİ KALIYOR
»  OLAY KADIN SAMANYOLUNU SUÇLADI "BELDEN AŞAĞI VURUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.