Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan Trump'a Mektup Yanıtı
Erdoğan dan Trump a Mektup Yanıtı
 
"Unutmamız doğru değil, zamanı geldiğinde gereken yapılacak"
 
18.10.2019 - 14:39


"Barış Pınarı Harekâtı’nı mecbur kaldığımız için yaptık"
Harekât sürecinde hayatını kaybeden sivil kayıplarımız için bizi arayan ve üzüntülerini dile getiren hiç kimse olmadı. Buna karşılık terör örgütlerini korumak amacıyla harekâtı durdurmak için pek çok Batılı liderle konuştuk. Bu ikiyüzlülüğün unutulmayacağının bilinmesini istiyorum. Türk medyasıyla yaptığım toplantıda söyledim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir NATO devletidir, terör örgütleri NATO’ya ne zaman üye oldu ben bilmiyorum. Türkiye en başından beri Suriye’nin toprak bütünlüğüne olan saygısını her fırsatta dile getiren ülkedir. 30 Ekim’de Cenevre’de toplanacak anayasa komitesinin çözüm getirmesini umuyorum.

"Mutabakat bozulursa 120 saatin sonunda Barış Pınarı Harekâtı devam edecek"
Barış Pınarı Harekâtı’nı mecbur kaldığımız için yaptık. PKK terör örgütü konusundaki ikazlarımıza kulak verilmiş olsaydı, şimdi böyle bir sorunla uğraşmak zorunda kalmayacaktık. Bu harekât sebebiyle DEAŞ’ın yeniden canlanacağı ve sivil katliamı yapıldığı gibi iddialar tamamen terör örgütü ve yandaşlarının yalanlarından ibarettir.

Geçtiğimiz çarşamba günü bir teklifte bulunmuştum, hemen bir gecede silahlarını bırakıp belirlediğimiz güvenli bölgenin sınırlarından çıkmasını söylemiştik. Suriye’deki durumu görüşmek ve çözüm bulmak için ABD Başkanı bir heyet göndermeyi teklif etti. Biz de ‘Buyursunlar, gelsinler’ dedik. Pence başkanlığındaki heyet bir gece değil de 5 günlük süre teklifini sundu. 120 saatlik bir mutabakatı sağladık. Kamuoyuna 13 maddelik mutabakata göre, ABD 5 gün içinde teröristlerin ilan ettiğimiz güvenli bölgeden çıkışını sağlayacak. Bunun için Barış Pınarı Harekâtı’na 120 saat ara verdik. Bu sürede teröristlerin elindeki silahlar toplanacak, kurdukları mevziler imha edilecek, kendileri de 30 kilometrelik alanın dışına çıkacak. Bu arada TSK oradan ayrılmayacak. Bu işlemler tamamlandıktan sonra Barış Pınarı Harekâtı da sona erecektir. ABD ile mutabakata göre, sürecin tamamlanmasının ardından ülkemize yönelik tüm yaptırımlar ortadan kalkacaktır.

"Trump'ın mektubu önceliğimiz değil"
Tam bu görüşmelerin olduğu gün ABD Başkanı Trump’ın siyasi ve diplomatik nezaketle bağdaşmayan bir mektubu medyada yer aldı. Elbette bizler bunu unutmadık, unutmamız doğru değil. Ama Bizim karşılıklı olan sevgi saygımız da bunları sürekli gündemde tutmaya müsaade etmiyor. Bu konuyu bugünkü meselemiz ve önceliğimiz olarak da görmüyoruz. Vakti saati geldiğinde bu konuyla ilgili olarak gerekenin yapılacağını da bilinmesini istiyoruz. Suriye krizinin kısaca özeti ve dün akşamki mutabakatın özeti bu şekildedir. ABD, salı akşamına kadar sözünü tutabilirse güvenli bölge konusu çözülmüş olacaktır, ama bu söz yerine getirilmemiş olursa 120. saatin sona erdiği dakika Barış Pınarı Harekâtı kaldığı yerden devam edecek.

"PKK’nın tamamen temizlendiği yerlerin rejim tarafından kontrol edilmesi bizim için rahatsızlık sebebi değildir"
Salı günü Soçi’de sayın Putin ile bu meselenin Rusya’yı ve rejimi ilgilendiren kısımlarını görüşeceğiz. Sayın Pence ile de görüştüm. Bilindiği gibi Münbiç, Ayn el Arab ve Kamışlı tarafında güvenli bölgemiz Rusya ve rejimin faaliyetleri ile çakışıyor. Aynı zamanda İdlib ile de zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Amacımız Rusya ile bu konularda makul bir uzlaşmaya varmaktır. Bir tek şartımız, rejimin bulunduğu yerlerde PKK’nın tamamen temizlenmesidir. Maalesef Tel Rıfat’ta bu yapılmamıştır. Münbiç’te de çabalar olduğunu biliyoruz. Buna rıza gösteremeyiz. PKK’nın tamamen temizlendiği yerlerin rejim tarafından kontrol edilmesi bizim için rahatsızlık sebebi değildir, bunun altını çiziyorum. Bizim derdimiz terör örgütlerinin güvenli bölgeden çıkarılmasıdır.

Bizim buralarda kalmak gibi derdimiz de yok. Biz bunu sayın Putin ile görüştük. Terör örgütleri buralardan çıkarılsa bizim için hiçbir mesele yok. Tüm derdimiz bizi tehdit eden, taciz eden terör örgütlerini buralardan çıkarmak. Yeni anayasa çalışmalarının tamamlanıp, toprak bütünlüğü sağlandığında her yer bu ülkenin meşru hükûmetine geçecektir. Yeter ki PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine müsamaha gösterilmesin. Terör örgütleri kazınıp atılmadıkça Suriye huzura kavuşamaz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KKTC Cumhurbaşkanı'na Ölüm Tehdidi

HDP'li 3 Belediyeye Kayyum Atandı

Trump:Biraz Kavga Etmeleri Gerekiyordu..
»  İran Sınırında Alçak Saldırı,1 Şehit
»  Demokratlardan Trump'a Anlaşma Tepkisi
»  "Sayın Cumhurbaşkanımızı Kutluyorum"
»  Çavuşoğlu: Bu Bir Ateşkes Değildir
»  Trump Erdoğan'a Teşekkür Etti
»  "Anlaşma Türkiye İçin Zafer"
»  Pence'den Flaş Ateşkes Açıklaması
»  "Terörist Cihatçıların Neresi Milli"
»  Ali Topuz ve Orhan Birgit'e Veda
»  ABD Başkan Yardımcısı Beştepe'de
»  Yargı Reform Paketi Yasalaştı
»  Emeklinin Gözü Ocak Zammında
»  Türkiye ile Bilgi Paylaşmak Yasaklandı
»  MHP'yi Yasa Boğan Haber
»  Tansiyonu Yükseldi, Hastaneye Kaldırldı
»  Trump Erdoğan'a Mektup Yazmış!
»  TBMM'ye'Varlık Fonunu Denetleyin Çağrısı
»  Mecliste Söz İsteme Tartışması
»  TBMM Başkanı'ndan HDP'li Vekile Kınama
»  "Ben Trump Geldiği Zaman Konuşurum”
»  Bahçeli:Sakalda Hikmet Varmış Dediler...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.